Już kilka miesięcy temu napisałem, że kompletnie nic nie wygrają, a, że Warhorse nie rozumie rynku growego myśląc, że jak zrobią z głównego bohatera geja to coś im to pomoże no to widać, że wchodzenie w 4 litery nie popłaca.
Jeszcze ten żałosny plan aby coś wygrać:
Dodaj do gry Woke.
Podziel grę na trzy mniejsze dodatki z czego ostatni i największy wydaj tuż przed Golden Wibrator Awards i The Sracz Awards 2025.
Gnojki bez honoru, brawo.
Którzy zresztą mają swoich naśladowców i kolejny odklejeńcy w 2026 roku liczą chyba na to, że coś wygrają -->
Nie wiem ile z tego wszystkiego prawdy ale nie kupiłem tej gry bo przeczytałem że dodali jakieś elementy woke które czynią średniowiecze mniej realistyczne. Może to propaganda ale pewnie nie byłem sam który zrobił podobnie.
Darek czy ty w ogóle grałeś w tą grę? Bo bredzisz głupoty. Przeszedłem 3/4 gry na premierę, teraz w planach drugie podejście z dodatkami i nic z tych rzeczy nie doświadczyłem. Jest to nadal solidne rpg fabuła jest bardzo dobra i przemyślana. Te kontrowersje z jednym murzynem - medykiem na sługach króla są przesadzone i wyssane z palca. Żadnego woke również nie doświadczyłem.
Jedyny zarzut to poziom trudności- gra staje się zbyt prosta po wykokszeniu postaci i balans się rozjeżdża, to samo było w części pierwszej. Dlatego mam nadzieję że drugie podejście już w trybie hardcore będzie bardziej wyważone
Via Tenor
nie kupiłem tej gry bo przeczytałem że dodali jakieś elementy woke które czynią średniowiecze mniej realistyczne
Nie kupiłeś najlepszej (IMHO) gry tego roku, bo pojawia się w niej możliwość zawiązania relacji homoseksualnej (opcjonalnie), a w armii króla Zygmunta znajduje się przywieziony z dworu sułtana Maur? Gratulacje.
Clair Obscur: Expedition 33 to jest gra z cyklu - trzeba im dać wszystkie nagrody bo są tacy cudowni -
Prawda jest taka, że to nic szczególnego, a do tego po niby taki wielkim sukcesie jakim jest zdobycie tych wszystkich nagród, na Steamie gra zajmuje aktualnie dopiero 105 (tak sto piąte !!!) miejsce pod względem ilości graczy.
No to skoro taki sukces to gdzie są ci zachwyceni gracze?
Głos rozsądku w morzu szaleństwa. Jest to dobry tytuł, ale nie wybitny, Jego fenomenem jest to iż zrobił go mały deweloper za mała kasę i utarł nosa gigantom sprzedażowo i tyle.
Aż sprawdziłem z ciekawości statystyki Steama... Pozycja wszystkich gier nominowanych do GOTY wedle aktualnej liczby graczy:
1. KCD2
2. Holow Knight: Silksong
3. Hades II
4. Expedition 33
5. Split Fiction
6. Blue Prince
7. Silent Hill f
8. Indiana Jones
Szczerze mówiąc, nie sądziłem, że ludzie nadal w sporej liczbie galopują przez łąki i lasy. ;)
Kingdom też nie jest jakiś szczególny, typowa drewniana gra typu euro junk, i tak dostali więcej nominacji niż zasłużyli.
Za wysokie progi, niech się cieszą że w ogóle ktoś to na zachodzie zauważył.