Już wczoraj to pisałem, że wygląda to na celowe działanie. Gdyby Alkimia była pewna swojej gry wysłałaby kody recenzenckie na 2 tygodnie przed premierą. Warhorse udostępnił grę recenzentom chyba na miesiąc przed a embargo spadało tydzień przed premierą KCD 2. Przecież nic nie stało na przeszkodzie by polscy recenzenci ogrywali grę po angielsku a polonizację ocenili później.
Poczekamy ;) A wszystkim którzy zamierzają kupić na premierę - HOLD! Gra nie zając, nie ucieknie, a może zaoszczędzicie sobie rozczarowania. Skoro producent wysyła gry recenzentom w tak krótkim czasie do premiery, może to oznaczać że ma coś do ukrycia.
Mam nadzieję, że się uda i będzie jeszcze remake 2 wraz z dodatkiem Noc Kruka. To byłoby prawdziwe przeżycie
Na premierę ten crap dostał by pewnie 2/10 a tak to może jakoś go połatają w późniejszym terminie i na 5/10 zasłuży.
Ufam tylko, że recenzja będzie rzeczywiście rzetelna i obiektywna oraz napisana przez kompetentną osobę spełniając wszelkie wymogi poważnego dziennikarstwa bo jak wiadomo niestety ale są z tym problemy w polskich redakcjach growych.
Polska wersja jest jedną z zaledwie czterech pełnych lokalizacji gry, obok wersji angielskiej, niemieckiej i rosyjskiej. Dla wielu graczy w Polsce Gothic ma status kultowy
piszą coś takiego jednocześnie wydając pudełkowe (i kolekcjonerskie) wydania bez polskich napisów na nich
"Synek to trzeba na spokojnie" w tym przypadku się sprawdza i wolę zaczekać, niż dotać recę pewnego youtubera, który oleje większość questów, wszystkie rozmowy i będzie gotowy z komentarzem 6 h po premierze
Dziwne, normalnie ludzie gry przechodza w jeden dzien, nastepnego dnia juz sa full walkthrough na youtube, slabo sie staracie...
No i lepsze to, niż byście mieli dostać stary build i gra by dostała niską ocenę. Tutaj akurat w pełni ich rozumiem i dobrze, że to wyjaśnili.
Mam nadzieję, że chociaż w momencie spadnięcia embargo podzielicie się tym jak ta gra działa.
Mam na myśli AI, optymalizacja, bugi itd.
Bo na to nie potrzeba kilkudziesięciu godzin, tylko jedno posiedzenie.