Przepięknie ten rząd się kompromituje... NFZ zdechł, rakiety i drony wlatują sobie do tego kraju jak chcą, Ukrą sprzedajemy paliwo po 3 zeta, a Polaczek kupuje po 8, a dzisiaj ta banda idiotów zablokowała sobie sami wszystkie strony rządowe... nam nie jest potrzebny żaden Putin aby rozwalić to państwo... Wystarczy Tusk :D
Jak ja nie lubię sformułowania Polaczek.
NFZ żyje ale faktycznie jest w fatalnej sytuacji, aczkolwiek stan obecny jest pokłosiem wszystkich rządów od kilkudziesięciu lat.
rakiety i drony sam uważam , że powinno się to wszystko zestrzelać.
Tłumaczenie, że drogo i nie warto jest dziwne, na Ukrainę wlatuje tego codziennie dziesiątki a my się zbroimy od początku wojny i nam szkoda rakiety - aczkolwiek dochodzi też aspekt tego czy ową rakietę można było zestrzelić bezpiecznie a to już inna para kaloszy.
Nie mniej po dobie te służby wojskowe moim zdaniem zadziałały dobrze, ten cały system dla Kowalskiego zawodzi i nie ma co się śmiać tylko trzeba to poprawić.
Z tym paliwem to chyba nie jest tak do końca.
Ceny są jakie są ale dobrze jest być obiektywnym i wiedzieć, że ani wcześniej Morawiecki ani teraz Tusk nie mogą tego za bardzo zmienić.
Generalnie obecny rząd traci zaufanie, koalicja jest już jakaś mikra, nic takiego spektakularnego nie zrobili żeby dawać im dalej szanse.
To nie oznacza, że prawa strona od PIsu do Konfy jest lekiem na całe zło bo nie jest.
h ttps://www.money.pl/mobility/mejza-o-paliwie-po-3-zl-dla-ukrainy-orlen-tlumaczyl-to-juz-wczesniej-7313372532508672a.html
Podaj link o śmierci NFZ, bo korzystam cały czas i nie zauważyłem.
Co do dronów i rakiet, spytaj się Arabów w Zatoce Perskiej, jak sobie z tym radzą najbogatsi. Wleciało tam coś?
R,Tfusk--- Nie interesuje mnie Arabia, lecz Polska.