Jedź ty lepiej do Bydgoszczy...
Ciekawe jest to, co piszesz. Mam rozumieć, że jakiś uczciwy, kompetentny i apolityczny sędzia (a nie "prawa ręka" Tuska) nie byłby w stanie przyczynić się do "naprawy" TK bez konieczności ciągłego "wyłączania się" z orzekania?
Właściwie potwierdzasz, że cała sprawa ma charakter nie tyle merytoryczny, ile polityczny. Ja to wiem. Ty to wiesz. Maski opadły. A TKM raczej nigdy nie kończy się dobrze. Zwłaszcza że psuje nam społeczeństwo, przyczyniając się do dalszej polaryzacji, zniechęcenia, jeszcze większej utraty zaufania do polityków, niewiary w dobre intencje rządzących, podtrzymywania narracji o "elitach", które mają zwykłych ludzi w nosie.
Paradoksalnie, mentalność "pisowska" wygrywa. Bo to także w znacznej mierze mentalność naszych liberałów (czy w ogóle klasy politycznej).
Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy poprzednią, a obecną TVP to faktycznie nie ma o czym z tobą rozmawiać.
LOL
Różnica jest kolosalna. Jak pisałem, szambo trochę mniej śmierdzi, bo teraz trafiają tam odchody światłej arystokracji, a nie ciemnogrodzkiego plebsu.
Może poczytaj sobie jakieś raporty i badania na temat aktualnej bezstronności TVP. Masz wyszukiwarkę. Znajdziesz samodzielnie. Ewentualną pomocą służę dopiero za kilka dni, bo akurat w tym tygodniu jestem mocno zajęty karmieniem egzotycznych zwierząt i zdobywaniem kolejnych szczytów górskich. Sorki.
LOL
Rozgrzewka 🤣 Jak dodaje, członek PiS ma obowiązek być w klubie PiS, a jeśli ktoś tylko startował z list tej partii, nie oznacza, że z automatu jest jej członkiem.
https://wiadomosci.wp.pl/romanowski-w-naddniestrzu-w-pis-panuje-konsternacja-i-satysfakcja-7318043961452672a
jak to szło? "przecież to tylko pospolite przestępstwa" - w fajne miejsce zaprowadziło takie myślenie Szwecję
Zgodnie z nowymi przepisami do więzień będą mogły trafić osoby od 14. roku życia, które dopuściły się najpoważniejszych przestępstw.
Znaczy to, ze nie zmienia sie klasyfikacja czynu za jaki idzie ie do pierdla a jedynie minimalny wiek, ktory pozwala do tego pierdla wyslac. Oczywiscie wystarczy czytac ze zrozumieniem i wyciagac wnioski z tego co jest napisane a nie z tylka jak u ciebie, ale czego innego mozna sie po tobie spodziewac?
https://x.com/i/status/2087957102476288187
LOL
Ale serio: nawet tego gościa do tej pory nie przesłuchano? LOL x 2.