Partia pana Farage obwinianego o spowodowanie rozmow referendum i "winnego" brexitu nazywa się ... zaskoczenie.... Reform
A Parti pana Kaczynskiego nazywa sie Prawo i Sprawiedliwosc ;)
Widze ze lutz z nory wypelz i projekcjami sie dzieli.
Co do Brexitu - Nastapila zmiana postrzegania tej decyzji. Dzis w zaleznosci od sondaży przeciwnych wyjsciu byloby 55-60% procent Brytyjczykow.
Lokalne wybory - sromotna porazka Partii Pracy, dosc duzy sukces Reform. Najwieksza zmiana jest w tym, ze wiekszosc lokalnych councili bedzie NOC (no-overall-control). Paradoksalnie chyba najlepsza opcja dla lokalsow.
I teraz o Reform.
Przecietny smith nie rozni sie tak bardzo od kowalskiego w kwestiach politycznych. Zarowno w UK jak i Polsce mamy miliony glupich ludzi ktorymi latwo sterowac. Dzis zarowno PiS jak i Reform maja duzy beton polityczny za i dosc silne poparcie. Wygrana Reform w lokalnych wyborach pokrywa sie z mapa poparcie dla Brexitu a sami ludzie z Reform to nie sa takie znow nowe twarze.
Z zewnatrz to dosc "fajnie" wyglada. Farage i cala ta jego menazeria ostro przyczynili sie do Brexitu. Kiedy szambo wywalilo, ucichli na jakis czas aby dzis, kiedy kraj kompletnie nie radzi sobie z sytuacja, udawac rycerza na bialym koniu ktory wraca ratowac Anglie. I czesc ludzi taka narracje lyka majac pamiec rozwielitki.
Mam watpliwa przyjemnosc mieszkac w councilu rzadzonym przez Reform. Oprocz dojebanych podatkow, te gamonie nie potrafia nic ogarnac. Drogi coraz gorsze, szemrane inwestycje, brak dlugofalowej strategii rozwoju... Po kolejnej kadencji nie zdziwie sie jak bedzie drugie bankructwo.
Zero widziany na lotnisku w Newark. Tchórz sp.la dalej.
Ale że zero będzie większa pizda niż matecki to sie nie spodziewałem. Bo po Romanowskim to było widać.
Oj tam, oj tam...
Ten jego rak "mu się odnowił" i szuka pomocy u amerykańskich lekarzy...
Jest ryzyko, że przy ichniej służbie zdrowia to jak jakiś wg jego opinii typowy "miękiszon" skończy na amerykańskiej ulicy.
No chyba, że dużo milionów (w końcu od jakiegoś czasu bez dochodów sobie lata trochę po świecie) z tej pensji prokuratora/ministra/posła na swoich zagranicznych kontach jednak trochę odłożył?
Normalnego obywatela z tego co w swoich oświadczeniach minister pokazywał raczej nie byłoby na to stać?
https://www.money.pl/gospodarka/pol-miliona-oszczednosci-oto-majatek-zbigniewa-ziobry-7219217034648448a.html
A ja akurat się spodziewałem. Zero to taki typowy zakompleksiony tchórz, który jak dorwie się do władzy to gnębi innych i zgrywa twardziela ale sam jest do szpiku kości zepsutym tchórzem.
Pisałem o tym już tutaj w wątkach lata temu, że pod względem charakteru Ziobro z całej taj bandy PiSowskiej jest najpodlejszy i najbardziej zepsuty z nich wszystkich. Nie ma takiej złej rzeczy, której nie można się po nie spodziewać. Gościu pośrednio doprowadził dla własnego interesu to śmierci setek Polek i Polaków. To jest tchórzliwy psychopata, małostkowy, mściwy i zepsuty.
O Morawieckim można powiedzieć, że chociaż dba o rodzinę (wierny żonie, adoptował dzieci itd.) i ma jakieś tam skrupuły, po prostu nie dotyczą one wyciągania kasy publicznej i kłamania, ale jakieś tam granice ma. Kaczyński podobnie, dla władzy zrobi wszystko ale nie robi wrażenia małostkowego i mściwego, raczej koncentruje się na celu konkretnym i dla niego zrobi wszystko. Ba, on może nawet wierzyć, że robi słusznie i tylko on ma prawdziwy dobry plan dla kraju.
Bez przesady. Powiem więcej, jeśli na takim stanowisku odłożył tyle, co w tym artykule, to jest jeszcze większym zerem niż myślałem.
To co mnie zastanawia, to w jaki sposób zero bez paszportu i romanowski z ENA wyjechali z schengen.
Tak czy inaczej, to, że rzeczona dwójka uciekła przed wymiarem sprawiedliwości, nie świadczy chyba za dobrze o naszych służbach.
Niestety, w Polsce już od setek lat nie ma tradycji karania polityków za kłamstwa, oszustwa, przestępstwa czy nawet zdradę. Co najwyżej wiesza się na drzewach ich portrety. I nic się chyba nie zmieni. Teraz znowu trzeba będzie "czekać", aż w jakimś innym kraju, w którym przestępcy się ukryją, zmieni się władza. A potem... here we go again.
Zero już na zawsze zostanie memem, pizdą, tchórzem. Nigdy już nie będzie piastował jakiegokolwiek stanowiska, w psychoprawicowym rządzie, o ile takowy powstanie. Jeśli kiedykolwiek wróci do Polski, ludzie będą mu pluli, pod nogi i wytykali palcami. On ma status cwela, śmiecia, jest godzien pogardy.
Też mnie ciekawi, jak wjechał do Stanów i co z tym fantem zrobią Amerykanie? To jest jakieś upokorzenie, nawet dla obecnej administracji republikańskiej, że "przechowują" złodzieja z Polski. Nasz rząd, a w szczególności minister Sikorski, który jest asertywny, także w stosunku do USA, ma tu pewne pole manewru oraz, jak to się ładnie mówi - "lewary" na USA. Choćby w tym roku (albo przyszłym) ma być rozstrzygnięty przetarg, na drugą elektrownie atomową, w Polsce. A to tylko jedna, z wielu możliwości nacisku :). Ekspresowo można pokazać jankesom, że pewnych rzeczy nigdy nie zaakceptujemy ;).
Lord, mam nadzieję, że nakreślony przez ciebie scenariusz się ziści. Ale obawiam się, że administracja Trumpa nie zdecyduje się na taką wizerunkową porażkę, jak aresztowanie człowieka związanego z polskim oddziałem MAGA. Ziobro będzie tam żył jak pączek w maśle.
Obym się mylił.
No i już wiadomo:
https://wyborcza.pl/7,75398,32781053,wyborcza-ujawnia-ziobro-uciekl-do-usa-romanowski-zostal.html
Z naszych informacji wynika, że Zbigniew Ziobro wraz z żoną Patrycją Kotecką znalazł się w USA, ponieważ otrzymał wizę amerykańską. Zdecydował o tym osobiście prezydent Donald Trump, bo sekretarz stanu Marco Rubio oraz ambasador USA w Polsce Tom Rose byli temu przeciwni.
I to jest ten dzień gdy wielu z partii PiS mają duża rozterkę który kierunek obecnie wybrać?
Skoro taki miękiszon z takimi zarzutami trafił pod skrzydła MAGA to czy dziś jednak stać murem za wschodem/kasą/rozliczeniem/umoczeniem wraz z klechami czy wybrać ten nowy "american dream" ;)
Macie swoją jedyną ograniczoną (do wyborów śródokresowych USA) szansę.
A TV Republika w ich mniemaniu coś jak "Radio Wolna Europa" nadająca swój program w 2026 na wygnaniu w USA to takie moje marzenie ;)
Wiem, że dziś nie 1 kwietnia ale...
No czytam, czytam właśnie:). No tak to wygląda, jakby Trump rzucił Polsce "ochłap", w postaci Romanowskiego, na pożarcie (nie dostał wizy), a Ziobro, wziął pod swoje skrzydła.
To będzie najtrudniejszy, do tej pory, sprawdzian dla Sikorskiego i naszego MSZ. Wiadomo, że nie można przejść nad tym, do porządku dziennego i udawać, że nic się nie stało. Nasz "największy sojusznik" napluł nam w twarz. Niemniej - mamy tutaj sporo możliwości, żeby jednak pokazać Amerykanom, że to jest przekroczenie czerwonej linii. Na początek, o czym już pisałem- przetarg na budowę drugiej elektrowni atomowej niech wygrają Francuzi (na marginesie: tego bym chciał).
lord ---> ja do Francuzow tez nie jestem przekonany. Tu potrzeba dobrego rigcza i naprawde mocnych prawnie umow aby nie bylo powtorki z Hinkley Point
Ciekawi mnie kto bedzie sponosorwal pobyt zera w USA. trumpek mu oplaci zycie czy moze koledzy Pati? Przy jego stanie zdrowia koniec na ulicy nie jest taki nieprawdopodobny. Szczegolnie po stracie wladzy przez trumpka.
żeby jednak pokazać Amerykanom, że to jest przekroczenie czerwonej linii. Na początek, o czym już pisałem- przetarg na budowę drugiej elektrowni atomowej niech wygrają Francuzi Pogrozimy im paluszkiem. Naprawdę niezla odklejka co u niektórych.