DJTrump: make America un-woke again

Forum Polityka i Religia
Odpowiedz
20.10.2025 15:50
Konrad Wallenrod
😃
1
2
Konrad Wallenrod
67
Major

Goldman Sachs reported that tariff incidence in May 2025 had fallen about 40% on US consumers, 40% on US businesses, and 20% on foreign exporters.

In April 2025, Trump suggested tariff revenues may eventually replace income taxes, at least for those making less than $200,000 per year, but estimates of Trump's tariff policies projected their revenue would cover less than 25% of that cost and even less if import volumes fall.

Trollować to trzeba umieć. Dlatego mała rada - nie trolluj, jak są dane, którymi można cię błyskawicznie sprawdzić.

20.10.2025 19:48
abesnai
😉
2
2
abesnai
104
Kociarz

Śmiechy hihy, a Donald na cłach zarobił już tyle, co cała UE w ciągu roku na eksporcie do USA.
Donald jako pomarańczowy imperator to zarobił jak najbardziej, gdzieś tak z 3 mld $.
https://wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198013,32338590,zlote-gory-donalda-trumpa-biznes-rosnie-jak-na-drozdzach.html

Protesty są śmieszne, widać ludzie nie mają zmartwień, to angażują swój czas w głupoty, które nic nie zmienią.
Za to jaki zabawny jest Trump i jak mądrze pożytkuje czas ku chwale obywateli USA wyrażając swój szacunek wobec amerykańskiej demokracji.
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/115398251623299921

Po prostu MAGiA.

post wyedytowany przez abesnai 2025-10-20 20:05:27
21.10.2025 11:07
Kwisatz_Haderach
3
Kwisatz_Haderach
19
GIT GUD or die trying

Gejsza wrocil z Dominikany!

Praise!

21.10.2025 11:26
😁
4
NightGeisha
4
Generał

Trollować to trzeba umieć. Skoro tak mówisz, to dlaczego sam dajesz ciała? Dlatego mała rada - nie trolluj.

jak są dane, którymi można cię błyskawicznie sprawdzić.. Chyba ci się we łbie przewraca, ale owszem są dane, a nie cytaty Goldmana Sachsa wiadomo skąd. https://www.money.pl/gospodarka/usa-zbieraja-zniwa-tak-rosna-przychody-z-cel-7169269067463552a.html

Kwisadz, gościu, od tego czasu to ja już byłem w irl gdzie na fajki wydaliśmy tyle co za klika dni noclegu na Karaibach.

Panie abesnai, czy komuś się to podoba, czy też nie, imperator trump rządzi obecnie światem (no, steruje nim Putin więc mógłbym powiedzieć, że to raczej Putin rządzi:)

21.10.2025 11:40
Drackula
😂
5
Drackula
242
Bloody Rider

Czyli miał być resort 10* a był CARIBBEAN HOTEL SANTO DOMINGO za $10/dobe

21.10.2025 12:00
6
Gholume
93
Generał

"Donald na cłach zarobił"

XD!

21.10.2025 12:08
Kwisatz_Haderach
7
Kwisatz_Haderach
19
GIT GUD or die trying

NIe chce mi sie szukac, ale jest gdzies na forum zdjecie z tej niby dominikany ktore Gejsza wrzucil, a ktore ktos zaraz znalazl na necie ze to jest zupelnie gdziie indziej (i napewno nie jego). ;) Bo stala jakas latarnia morska, albo wieza - bardzo charakterystyczna.

NIe chce mi sie szukac, bo gol usunal wyswietlanie postow usera chyba (nie moge znalezc).

Postniete pare dni po "powrocie".

btw. Imperator ze Star Wars sie w grobie przewraca. Jacy poddani, taki imperator.

btw2. Ktos zaskoczony ze gejsza nie zrozumial tego co wkleil KW? Ziobro zaskoczenia.
Chyba jest roznica miedzy przychodem jako takim, a wyszczegolnieniem z jakiego zrodla ten przychod pochodzi lol. Dziwne zeby przychod zmalac po takich podwyzkach i nakladaniu cel. Handel jednak musi sie odbywac dalej.

cytaty Goldmana Sachsa wiadomo skąd

uuuuuu.... nieladnie kolego. Bedzie kara.

Do instytucji ala Goldman Sachs i ludzi stojacych za nimi mozna miec ambiwalentne uczucia, ale wole raczej ich analizy niz randomowe quote z jakiegos "manej.peel".

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2025-10-21 12:21:42
21.10.2025 12:15
Drackula
8
Drackula
242
Bloody Rider
Image

A ja byłem na Barbados ;)

Kwisatz cła są “super”! Dziś musimy udowadniać że nasz product, sprzedawany jako US, więc wszelkie podatki płacone w US faktycznie jest amerykański. Komponenty z fabryki w Chinach lub nawet z UK potrafią być na cłach zatrzymane na kilka tygodni.
Takiego pierdolnika jak dziś nikt w biznesie nie pamięta. ;)
No
Ale ważne że fiskus kilka miliardów więcej z cel zebrał;)

post wyedytowany przez Drackula 2025-10-21 12:22:49
21.10.2025 12:19
😂
9
NightGeisha
4
Generał

NIe chce mi sie szukac, ale jest gdzies na forum zdjecie z tej niby dominikany ktore Gejsza wrzucil, a ktore ktos zaraz znalazl na necie ze to jest zupelnie gdziie indziej (i napewno nie jego). ;) to poszukaj, wrzuciłem na insta 2k+ fot, a facet znalazł jedną z malagi przez ktora leciałem gdyż tak wychodziło najtaniej. No ale jak zawsze zesrales się z zzdroci. I o to chodziło.

* tyle lat na forum i ranking 17/19? Musi boleć.

Dra i twoje alt, ty byłeś … w biedronce chyba. Ofc przez Frankfurt

post wyedytowany przez NightGeisha 2025-10-21 12:24:28
Forum Forum Polityka i Religia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl