Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier RPG XBOX 360

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: RPG na platformę: XBOX 360. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów spełniających te kryteria.

Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki
Testujemy grę Dark Souls II: Scholar of the First Sin - stary pies zna nowe sztuczki

gramy dalej12 kwietnia 2015

Scholar of the First Sin to nowa edycja Dark Souls II, w której From Software nie ograniczyło się do liftingu graficznego. Fani dostają grę, która ponownie ich zaskoczy.

Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania
Recenzja gry Sacred 3 - pecetowy hack'n'slash zmieniony nie do poznania

recenzja gry1 sierpnia 2014

Sacred 3 zrywa z tradycjami serii i podąża w zupełnie nowe rejony. Czy to rezygnacja niemieckiego dewelopera z rywalizacji z Diablo III o dusze graczy, czy też świadoma decyzja podążania w kierunku wytyczonym przez kooperacyjne nawalanki?

Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania
Recenzja gry Dark Souls II - wielki powrót symulatora umierania

recenzja gry11 marca 2014

Demon's Souls zyskało miano gry kultowej. Dark Souls było potwierdzeniem umiejętności studia From Software. Dark Souls II to... już prawdziwa legenda. Mroczna, inteligentna i piekielnie satysfakcjonująca.

Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas
Recenzja gry South Park: Kijek prawdy - szalone RPG twórców Fallout: New Vegas

recenzja gry4 marca 2014

Obsidian Entertainment wraz z twórcami South Parku stworzyli grę jedyną w swoim rodzaju. Miasteczko South Park zostało przekształcone w swój cyfrowy odpowiednik, a my sprawdzamy, jak bardzo się ta sztuka autorom udała.

Recenzja gry Fable Anniversary - piękna przygoda z błędami technicznymi w tle
Recenzja gry Fable Anniversary - piękna przygoda z błędami technicznymi w tle

recenzja gry9 lutego 2014

Czekałem na możliwość powrotu do Albionu, cieszyła mnie perspektywa wydania pierwszego Fable'a w zupełnie nowej oprawie. Nie spodziewałem się jednak, że studio Lionhead tak bardzo nie przyłoży się do technicznych aspektów swej produkcji.

Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie
Recenzja gry Diablo III w wersji na konsole - król hack'n'slash na padzie

recenzja gry5 września 2013

W Diablo III może już grać konsolowa brać i mimo obaw, piekło nie zamarzło. Pecetowy produkt przeprowadzkę na kanapę zniósł dzielnie, a jakość konwersji nie pozostawia wiele do życzenia.

Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem
Recenzja gry Dragon's Dogma: Dark Arisen - RPG fantasy z solidnym rozszerzeniem

recenzja gry25 kwietnia 2013

Dragon's Dogma: Dark Arisen kusi spóźnialskich, ale oferuje również mnóstwo atrakcji weteranom pierwszego wydania gry. Capcom znowu znalazł się na fali wznoszącej, warto więc sprawdzić jeden z najbardziej intrygujących tytułów tej generacji konsol.

Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind
Recenzja dodatku Dragonborn do gry Skyrim - udany wypad do Morrowind

recenzja gry13 grudnia 2012

Mroczne bóstwa, powrót popielnych upiorów i Dragonborn opętany żądzą władzy - brzmi jak przepis na ciekawą opowieść? Bethesda udowadnia, że stać ją na znacznie więcej!

Recenzja DLC Mass Effect 3: Omega - najnowszej przygody komandora Sheparda
Recenzja DLC Mass Effect 3: Omega - najnowszej przygody komandora Sheparda

recenzja gry4 grudnia 2012

Mass Effect 3: Omega wprowadza kilka ciekawych elementów do kultowego uniwersum, ale brak pomysłu na rozgrywkę i monotonia lokacji dobijają najnowszą przygodę Sheparda.

Of Orcs and Men - recenzja gry RPG od twórców Gry o tron
Of Orcs and Men - recenzja gry RPG od twórców Gry o tron

recenzja gry18 października 2012

Po kontrowersyjnej Grze o tron Cyanide Studio postawiło na stworzenie produkcji, w której na pierwszy plan wychodzą orkowie i gobliny. Ciekawy pomysł nie ratuje Of Orcs and Men przed przeciętnością.

Rodzina na swoim - recenzja dodatku Hearthfire do gry Skyrim
Rodzina na swoim - recenzja dodatku Hearthfire do gry Skyrim

recenzja gry5 października 2012

Hearthfire nie jest dodatkiem dla fanów Skyrima spragnionych bohaterskich przygód. Jednak ci, którzy uwielbiają wczuwać się w swoją postać i chcieliby zafundować jej dom i uczynić głową rodziny, będą nim zachwyceni.

Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody
Recenzja konsolowej wersji gry Risen 2: Mroczne wody

recenzja gry9 sierpnia 2012

Piraci z Arborei dopłynęli wreszcie do portów Microsoftu oraz Sony. Napad zakończył się pełnym sukcesem, chociaż nie obyło się bez kilku ofiar.

Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim
Dawnguard – recenzja pierwszego dodatku do gry Skyrim

recenzja gry3 lipca 2012

Bethesda zaskakująco długo kazała sobie czekać na pierwszy rozbudowany dodatek do gry The Elder Scrolls: Skyrim. Sprawdzamy jak Dawnguard prezentuje się na tle rewelacyjnego pierwowzoru.

Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?
Recenzja dodatku Extended Cut do gry Mass Effect 3 - czy warto było czekać na rozszerzone zakończenie?

recenzja gry28 czerwca 2012

Extended Cut do Mass Effect 3 oferuje graczom upragniony epilog i wyjaśnia kilka kwestii. Sprawdzamy, czy finał tej historii nabrał większego sensu.

Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu
Dragon's Dogma - recenzja gry RPG od Capcomu

recenzja gry31 maja 2012

Capcom zrobił otwartą grę akcji RPG, która łączy cechy takich hitów jak Dark Souls, Skyrim, Shadow of the Colossus i Devil May Cry. Z tej mieszanki mogły wyjść tylko dwie rzeczy: chaotyczny gniot lub arcydzieło.

Recenzja gry Fable Heroes - Albion bez króla Piotrusia
Recenzja gry Fable Heroes - Albion bez króla Piotrusia

recenzja gry7 maja 2012

Peter Molyneux porzucił zespół Lionhead oraz markę Fable. Ponowna wycieczka do Albionu na razie będzie możliwa jedynie za pośrednictwem mniejszych tytułów nawiązujących do serii. Oto jeden z nich.

Geralt ujarzmia Xboksa - recenzja gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów
Geralt ujarzmia Xboksa - recenzja gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

recenzja gry13 kwietnia 2012

Blisko rok po premierze wersji pecetowej, drugi Wiedźmin zaznacza swoją obecność również na konsoli Xbox 360. W recenzji sprawdzamy, czy warszawskie studio poradziło sobie z wykonaniem konwersji.

Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3
Krwawe żniwa na Ziemi – recenzja gry Mass Effect 3

recenzja gry9 marca 2012

Czekaliśmy, czekaliśmy i się doczekaliśmy. Trylogia Mass Effect ma swój wielki finał, w którym Shepard wraz z resztą załogi Normandii musi ocalić galaktykę przed Żniwiarzami. Przed nami jedno z najlepszych RPG akcji ostatnich lat!

Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2
Naprawiając błędy przeszłości – recenzja Final Fantasy XIII-2

recenzja gry16 lutego 2012

Final Fantasy XIII pokazało, że seria przeżywa zrozumiały kryzys jakości i stylu. Firma Square Enix twierdzi jednak, że można naprawić błędy przeszłości. Z recenzji Final Fantasy XIII-2 dowiecie się, czy rzeczywiście tak się stało.

Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy
Krwawa jatka w Śródziemiu - recenzja gry Władca Pierścieni: Wojna na Północy

recenzja gry16 listopada 2011

Nowe spojrzenie na wojnę o Pierścień przenosi nas na północ Śródziemia, gdzie czyha nieznane wcześniej zagrożenie.

Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls
Niezapomniane przeżycie - recenzja gry Dark Souls

recenzja gry7 października 2011

Kiedy ostatnio poświęciliście calutki weekend jednej grze wideo? Przygotujcie koce, prowiant i lampkę nocną: do sklepów trafiła „gra życia”, czyli Dark Souls.

Crimson Alliance - hack'n'slash prosto z Xbox LIVE
Crimson Alliance - hack'n'slash prosto z Xbox LIVE

recenzja gry15 września 2011

Crimson Alliance to na pierwszy rzut oka udany klon Torchlighta. Czy po kilku godzinach gry wrażenia są równie pozytywne?

Recenzja The Baconing - trzeciej gry z Deathspankiem
Recenzja The Baconing - trzeciej gry z Deathspankiem

recenzja gry9 września 2011

Deathspank powraca, by stawić czoła swojemu najgroźniejszemu wrogowi – Anty-Spankowi. Absurdalny humor, heros idiota i tony przeciwników, to znak rozpoznawczy serii.

Bastion, czyli kopalnia nowych pomysłów - recenzja gry
Bastion, czyli kopalnia nowych pomysłów - recenzja gry

recenzja gry2 sierpnia 2011

Ot, jeszcze jedna kolorowa gierka z cyfrowej dystrybucji. Ale w Bastionie kryje się ogromny potencjał i być może już wkrótce najwięksi deweloperzy będą czerpać z niego pomysły.