Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier przygodowych XBOX 360

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Przygodowe na platformę: XBOX 360. Znajdziesz tu ponad 10 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące
Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące

recenzja gry3 grudnia 2014

Wiadomość o tym, iż Telltale Games planuje stworzyć kolejną ze swoich interaktywnych produkcji w oparciu o bijącą rekordy popularności serię książek oraz serial, zaskoczyła chyba wszystkich. Jak poradzili sobie z tak rozpoznawalną marką?

Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy
Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy

recenzja gry31 sierpnia 2014

Clementine w grze The Walking Dead przestała być naiwnym, bezbronnym dzieckiem z pierwszego sezonu. Natomiast to, czym się stanie, w dużej mierze zależy od nas samych i naszych decyzji.

Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu
Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu

recenzja gry19 grudnia 2013

Kontynuacja jednej z najlepszych gier 2012 roku nie rozczarowuje. The Walking Dead: Season Two rozpoczął się mocnym uderzeniem.

Recenzja DLC 400 Days do gry The Walking Dead - czy na to czekaliśmy?
Recenzja DLC 400 Days do gry The Walking Dead - czy na to czekaliśmy?

recenzja gry5 lipca 2013

Dodatek 400 Days to epizod stanowiący pomost pomiędzy pierwszym a drugim sezonem The Walking Dead. Tak przynajmniej twierdzą jego autorzy, bo w rzeczywistości odniesień do historii Lee i Clem ze świecą tutaj szukać.

Recenzja gry Resident Evil: Revelations - survival horror wraca na dobre tory
Recenzja gry Resident Evil: Revelations - survival horror wraca na dobre tory

recenzja gry20 maja 2013

Wydane początkowo tylko na 3DS-a Resident Evil: Revelations wreszcie pojawiło się w wersji na konsole stacjonarne i PC. Czy taka przesiadka wyszła grze na dobre? Czy warto było czekać tyle czasu? Pora się przekonać.

Recenzja gry The Walking Dead - apokalipsa zombie inna niż wszystkie
Recenzja gry The Walking Dead - apokalipsa zombie inna niż wszystkie

recenzja gry22 listopada 2012

The Walking Dead to opus magnum firmy Telltale Games, czyli najbardziej wstrząsająca i dołująca przygodówka wszech czasów. Zombie-apokalipsa nigdy tak mocno nie zagrała na naszych emocjach.

Recenzja gry Testament Sherlocka Holmesa - mroczna przygoda nie tylko dla fanów gatunku
Recenzja gry Testament Sherlocka Holmesa - mroczna przygoda nie tylko dla fanów gatunku

recenzja gry3 października 2012

Dobra passa twórców przygodówek trwa w najlepsze. Testament Sherlocka Holmesa to najlepsza gra z cyklu o słynnym detektywie.

Recenzja Przygód Tintina - idealnej propozycji dla mniej wymagających graczy
Recenzja Przygód Tintina - idealnej propozycji dla mniej wymagających graczy

recenzja gry28 października 2011

Wirtualne Przygody Tintina towarzyszą kinowemu obrazowi pod tym samym tytułem. To zaskakująco przyjemna pozycja, którą jednak docenią głównie mniej doświadczeni gracze.

L.A. Noire - recenzja gry
L.A. Noire - recenzja gry

recenzja gry23 maja 2011

Gra L.A. Noire odkurza nieco zapomniane opowieści detektywistyczne i prezentuje je w nowoczesnej, bardzo atrakcyjnej formie. Nietypowa, oryginalna i pasjonująca - debiut jak marzenie.

Stacking - recenzja gry
Stacking - recenzja gry

recenzja gry23 lutego 2011

Stacking to przygodówka w świecie zamieszkałym przez matrioszki. Czy gra, której opis brzmi jak primaaprilisowy żart, może nas zainteresować?

Enslaved: Odyssey to the West - recenzja gry
Enslaved: Odyssey to the West - recenzja gry

recenzja gry8 października 2010

Gra, która potrafi siedzieć cicho, kiedy wszelkie hałasy są zbędne. I która potrafi krzyczeć i wybuchać, kiedy jej autorzy sobie tego życzą. Jedno z największych zaskoczeń sezonu i solidny grom z jasnego nieba: oto nowa produkcja twórców Heavenly Sword.

Lara Croft and the Guardian of Light - recenzja gry
Lara Croft and the Guardian of Light - recenzja gry

recenzja gry23 sierpnia 2010

Miniaturowa Lara Croft w niczym nie ustępuje swojej dużej wersji. A w wielu elementach rozgrywki jest nawet lepsza.

Prince of Persia: Zapomniane Piaski - recenzja gry
Prince of Persia: Zapomniane Piaski - recenzja gry

recenzja gry18 maja 2010

Uzbrojony w potężną moc żywiołów i silniejszy niż kiedykolwiek wcześniej Książę Persji powraca, by raz jeszcze zaprezentować światu swe fantastyczne zdolności. Jak wypada zapomniany epizod sagi o Piaskach Czasu? Przekonajcie się już teraz, czytając naszą

Alan Wake - recenzja gry
Alan Wake - recenzja gry

recenzja gry11 maja 2010

Po długoletniej śpiączce Alan w końcu został obudzony. I martwimy się, czy aby nie wstał lewą nogą.

Recenzja gry Prince of Persia - Książę Persji nowej generacji
Recenzja gry Prince of Persia - Książę Persji nowej generacji

recenzja gry2 grudnia 2008

Książę obecnej generacji daje przede wszystkim frajdę z gry i pozwala obejrzeć prawdziwą, pięknie przedstawioną, interaktywną baśń.

Kameo: Elements of Power - recenzja gry
Kameo: Elements of Power - recenzja gry

recenzja gry4 maja 2006

Kameo to młoda, seksowna wróżka posiadająca moc panowania nad żywiołami. Jej wyrodna siostra postanawia utrzeć nosa wszystkim w Zaczarowanym Królestwie, wchodzi w sojusz z władcą trolli – Thornem i porywa rodzinę królewską.