Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje gier przygodowych PS3

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Przygodowe na platformę: PS3. Znajdziesz tu ponad 20 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów
Recenzja gry The Walking Dead: Michonne - więcej akcji, jeszcze mniej wyborów

recenzja gry24 lutego 2016

Dużo akcji, wyborów moralnych i jeszcze mniej konsekwencji naszych decyzji – najnowszy interaktywny serial studia Telltale Games dostarcza jeszcze więcej tego, do czego fani zostali przyzwyczajeni cztery lata temu.

Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące
Recenzja gry Game of Thrones: Iron From Ice – twórcy The Walking Dead kują żelazo póki gorące

recenzja gry3 grudnia 2014

Wiadomość o tym, iż Telltale Games planuje stworzyć kolejną ze swoich interaktywnych produkcji w oparciu o bijącą rekordy popularności serię książek oraz serial, zaskoczyła chyba wszystkich. Jak poradzili sobie z tak rozpoznawalną marką?

Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy
Recenzja gry The Walking Dead: Season Two - Clem kontra żywe trupy

recenzja gry31 sierpnia 2014

Clementine w grze The Walking Dead przestała być naiwnym, bezbronnym dzieckiem z pierwszego sezonu. Natomiast to, czym się stanie, w dużej mierze zależy od nas samych i naszych decyzji.

Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu
Recenzja The Walking Dead: All That Remains - mocny epizod na początek drugiego sezonu

recenzja gry19 grudnia 2013

Kontynuacja jednej z najlepszych gier 2012 roku nie rozczarowuje. The Walking Dead: Season Two rozpoczął się mocnym uderzeniem.

Recenzja gry Beyond: Two Souls - Dwie Dusze i gra pozorów
Recenzja gry Beyond: Two Souls - Dwie Dusze i gra pozorów

recenzja gry8 października 2013

David Cage dostarcza kolejną grę-eksperyment, która stawia na fabułę, postacie i klimat. Niestety, w porównaniu do Heavy Rain Dwie Dusze nie są tak udane.

Recenzja DLC 400 Days do gry The Walking Dead - czy na to czekaliśmy?
Recenzja DLC 400 Days do gry The Walking Dead - czy na to czekaliśmy?

recenzja gry5 lipca 2013

Dodatek 400 Days to epizod stanowiący pomost pomiędzy pierwszym a drugim sezonem The Walking Dead. Tak przynajmniej twierdzą jego autorzy, bo w rzeczywistości odniesień do historii Lee i Clem ze świecą tutaj szukać.

Recenzja gry Resident Evil: Revelations - survival horror wraca na dobre tory
Recenzja gry Resident Evil: Revelations - survival horror wraca na dobre tory

recenzja gry20 maja 2013

Wydane początkowo tylko na 3DS-a Resident Evil: Revelations wreszcie pojawiło się w wersji na konsole stacjonarne i PC. Czy taka przesiadka wyszła grze na dobre? Czy warto było czekać tyle czasu? Pora się przekonać.

Recenzja gry The Walking Dead - apokalipsa zombie inna niż wszystkie
Recenzja gry The Walking Dead - apokalipsa zombie inna niż wszystkie

recenzja gry22 listopada 2012

The Walking Dead to opus magnum firmy Telltale Games, czyli najbardziej wstrząsająca i dołująca przygodówka wszech czasów. Zombie-apokalipsa nigdy tak mocno nie zagrała na naszych emocjach.

Recenzja gry Testament Sherlocka Holmesa - mroczna przygoda nie tylko dla fanów gatunku
Recenzja gry Testament Sherlocka Holmesa - mroczna przygoda nie tylko dla fanów gatunku

recenzja gry3 października 2012

Dobra passa twórców przygodówek trwa w najlepsze. Testament Sherlocka Holmesa to najlepsza gra z cyklu o słynnym detektywie.

Artystycznie z PlayStation Move – recenzja polskiej gry Datura
Artystycznie z PlayStation Move – recenzja polskiej gry Datura

recenzja gry7 maja 2012

Druga produkcja polskiego studia Plastic na PlayStation 3 to pełnoprawna przygodówka, wykorzystująca kontroler PlayStation Move. To także intrygujący eksperyment, który nie zrealizował, niestety, wszystkich swoich założeń.

Recenzja Przygód Tintina - idealnej propozycji dla mniej wymagających graczy
Recenzja Przygód Tintina - idealnej propozycji dla mniej wymagających graczy

recenzja gry28 października 2011

Wirtualne Przygody Tintina towarzyszą kinowemu obrazowi pod tym samym tytułem. To zaskakująco przyjemna pozycja, którą jednak docenią głównie mniej doświadczeni gracze.

L.A. Noire - recenzja gry
L.A. Noire - recenzja gry

recenzja gry23 maja 2011

Gra L.A. Noire odkurza nieco zapomniane opowieści detektywistyczne i prezentuje je w nowoczesnej, bardzo atrakcyjnej formie. Nietypowa, oryginalna i pasjonująca - debiut jak marzenie.

Stacking - recenzja gry
Stacking - recenzja gry

recenzja gry23 lutego 2011

Stacking to przygodówka w świecie zamieszkałym przez matrioszki. Czy gra, której opis brzmi jak primaaprilisowy żart, może nas zainteresować?

Enslaved: Odyssey to the West - recenzja gry
Enslaved: Odyssey to the West - recenzja gry

recenzja gry8 października 2010

Gra, która potrafi siedzieć cicho, kiedy wszelkie hałasy są zbędne. I która potrafi krzyczeć i wybuchać, kiedy jej autorzy sobie tego życzą. Jedno z największych zaskoczeń sezonu i solidny grom z jasnego nieba: oto nowa produkcja twórców Heavenly Sword.

Lara Croft and the Guardian of Light - recenzja gry
Lara Croft and the Guardian of Light - recenzja gry

recenzja gry23 sierpnia 2010

Miniaturowa Lara Croft w niczym nie ustępuje swojej dużej wersji. A w wielu elementach rozgrywki jest nawet lepsza.

Prince of Persia: Zapomniane Piaski - recenzja gry
Prince of Persia: Zapomniane Piaski - recenzja gry

recenzja gry18 maja 2010

Uzbrojony w potężną moc żywiołów i silniejszy niż kiedykolwiek wcześniej Książę Persji powraca, by raz jeszcze zaprezentować światu swe fantastyczne zdolności. Jak wypada zapomniany epizod sagi o Piaskach Czasu? Przekonajcie się już teraz, czytając naszą

Heavy Rain - recenzja gry
Heavy Rain - recenzja gry

recenzja gry10 lutego 2010

Pięć lat przyszło czekać fanom Fahrenheita na następne dzieło Quantic Dream. Czy Heavy Rain przełamuje kolejne bariery w elektronicznej rozgrywce, czy to tylko nadmuchany balon pękający pod wpływem wygórowanych oczekiwań?

Recenzja gry Prince of Persia - Książę Persji nowej generacji
Recenzja gry Prince of Persia - Książę Persji nowej generacji

recenzja gry2 grudnia 2008

Książę obecnej generacji daje przede wszystkim frajdę z gry i pozwala obejrzeć prawdziwą, pięknie przedstawioną, interaktywną baśń.

Ratchet & Clank: Quest for Booty - recenzja gry
Ratchet & Clank: Quest for Booty - recenzja gry

recenzja gry11 września 2008

Za cenę dwu biletów do kina otrzymujemy nową przygodę, nowe rozwiązania i ten sam rewelacyjny humor. Aż żal, że tylko na jeden wieczór.

Siren: Blood Curse - recenzja gry
Siren: Blood Curse - recenzja gry

recenzja gry3 września 2008

Czy amerykański remake japońskiego horroru może być lepszy od oryginału? Jak się okazuje – wszystko zależy od tego, kto się za niego zabierze.

Ratchet & Clank: Tools of Destruction - recenzja gry
Ratchet & Clank: Tools of Destruction - recenzja gry

recenzja gry5 grudnia 2007

Ratchet & Clank: Tools of Destruction jest na tę chwilę w ścisłej czołówce tytułów dostępnych na konsolę Sony.