Tak to jest. Amerykańscy giganci robią co mogą, by wpychać nam abonamenty albo reklamy ale już podatków to nie chcą płacić.
Na PC też? U mnie działa, nawet na Edge... za to na telefonie moja alternatywna, hipsterska przeglądarka nie-Brave faktycznie pauzuje odtwarzanie bez możliwości odpalenia po zmienimalizowaniu okna chociaż wcześniej normalnie odtwarzała treśći.
No i właśnie dlatego powinno się pobierać muzykę albo interesujące filmy. Jest spokój, bez reklam i słychać w tle.
Dobra jeszcze na telefonie to rozumiem ale ze na PC chca ta opcje wprowadzic to jest juz cios ponizej pasa...
Mnie to wkurza to tłumaczenie na polski tytułów filmów na yt, no i rozdziałów w filmach, jeśli je posiadają,
to tłumaczenie, żeby jeszcze było dobre, ale nie raz jest mega cringe:)
No i tego się nie da wyłączyć:)
Zasadniczo, kiedyś tej funkcji nie było, i sie żyło. Więc w zasadzie żadna strata(chociaż myślałem że to przeglądarki dają taka funkcję ;D) Ale dawanie czegoś takiego, tylko dla premium, to już jakaś totalna odklejka. Ciekawe co następne? Aha wiem, 1080p i wyższe rozdzielczość tylko w premium. Głos tylko w premium.
Zasadniczo, kiedyś tej funkcji nie było, i sie żyło - małymi kroczkami zaraz za wszystko będziesz musiał bulić comiesięczny abonament.

Ja od kilku miesięcy obserwuję tragiczną jakość w 1080p dla nowych treści np. zwiastuna gta 6. Musiałem wgrać skrypt greasemonkey który ustawia mi domyślnie 1440p bo nie dało się tego oglądać - wielkie rozpikselowane klocki i bloki niczym w 240p. Monitor mam 1080p, ale ewidentnie obniżyli bitrate.
Załączam prosty dowód, 1080p ma nawet gorszą jakość niż 720p. Natomiast 1440p i 4k bez róznicy.
Strasznie to było irytujące. Jeśli wychodzę ze strony to znaczy że nie jestem zainteresowany jej zawartością...
Zawsze można otworzyć w innym tab'ie, oknie, podzielić pulpit czy teraz okno przeglądarki - a jeśli usilnie chcieli zrobić coś takiego, mogli wrzucić dodatkową kontrolkę, przycisk czy checkbox osobny(niezależny) dla każdego wideo.
A nie emulować "powszechny sukces i uwielbienie" dla wyskakujących okienek...
Tyle kasiory zarabiają i ciągle im mało. Tylko czekać jak całe YT będzie dostępne w premium i bez tego nic nie obejrzysz, a zaraz i inne usługi. Za chwilę się okaże że sama wyszukiwarka też bez kolejnego abonamentu się nie obejdzie.