CDP RED zapowiedziało również aktualizację wymagań systemowych:
https://support.cdprojektred.com/en/witcher-3/pc/sp-technical/issue/2973/upcoming-changes-to-minimum-requirements-for-the-witcher-3-wild-hunt
Dla mnie "must have". Uwielbiam. Szkoda, że dopiero w 2027 r., ale z drugiej strony będę miał czas, żeby wsiąknąć w GTA 6😁
Ło keirwa, jeszcze z tydzień temu się śmiałem min. z waszej redakcji że takie słabe ploty rozpowiadacie. Przyznaję się do błędu i cóż czekam na premierę :D
W końcu Dexterek przestanie płakać na zasadzie małego dziecka, że o czymś marzy i żeby to dostać to wmawia sobie, że tego nie ma.
Ciekawe, że dodatek tylko na Windows 11 będzie.
No właśnie takim jesteś właśnie dzieciakiem najpierw sam promujesz ten dodatek po czym po pewnym czasie nastukałeś chyba kilkadziesiąt komentarzy, że żadnego dodatku nie będzie i, że wszyscy cię oszukali aby na samym końcu znowu cieszyć się jak dziecko.
CDPR chyba jest już teraz bardzo zadowolony z prac Fool's Theory nad remakiem Wiedźmina 1, że daje im tak trudną rzecz, jak zrobienie nowego dodatku do swojej złotej kury. ;)
Chwila... chwila... Czemu ten potwór z tyłu wygląda jak Eskel z serialu?
Oby nie przyszły im do głowy żadne głupie pomysły...
Wczoraj nawet chciałem dodać, że obstawiam premierę jakoś za rok, czyli po ostatnim sezonie tego paszkwilowego serialu.
Dali kiedyś rzeczy z niego, więc może są tam w jakiejś komitywie z twórcami a głodni ludzie rzucą się po zakończeniu serialu.
Ci, którzy lubią.
Potwór i tytuł sugeruje, że skupi się na połączeniu z sagą Ciri zapewne i będzie o starych bóstwach/potworach.
Tak w sumie to wolałbym to jako osobną grę, bez instalowania na W3. Z drugiej strony KiW to prawie osobna gra, bo przeskakujemy na inny teren. Tyle osobna gra miałaby nowe możliwości. Zobaczymy co wymyślą i jak to połączą.
Kto nie wierzył temu teraz głupio, a kto wiedział, ten się tylko uśmiecha.
Nigdy nie wątpcie w Borysa Najspolaka - The Best Polish Insider 😎

Heh, a tak niektórzy byli pewni jak to nie wyjdzie, a i wszyscy Ci, co czekają, to niedowiarki czy też "pelikany", czyż nie? ;)
edit: mała kompilacja na szybko, bo po tym całym śmianiu się z innych w licznych wątkach, to też wypada to prześmiesznie
Nooo, i to jest prawdziwy Wiedźmin!:) Bo ta 4 co ma byc, to nie wiedźmin, tylko granie jakimś "blond inkubatorem".
Super wiadomość i fajnie, ze dopiero w przyszłym roku premiera, to może akcje konkretniej spadną, to się dokupi.;)
Ale będzie pograne... brak wsparcia dla windows 10. Nie zamierzam robić przesiadki na win 11.
Komentarze tutaj to złoto, od razu humor lepszy xD
A że dodatek to super, w końcu go oficjalnie zapowiedzieli, ale że premiera w 2027 ? dajcie spokój kto to słyszał, później niż takie GTA 6 ? phi, miejmy nadzieję że będzie chociaż wielkości krwi i wino (nowy obszar itp.)
Obstawiam, że to będzie największy dodatek, większy niż dwa pozostałe.
Wychodzi na to, że nowy dodatek będzie powstawał minimum 2 a może i 3 lata. W skrajnym wypadku dawałoby to sześciokrotnie dłuższy czas prac niż w przypadku poprzednich dodatków. I to na już gotowej i dopracowanej podstawce.
To może być naprawdę ogromna produkcja. Nie tylko jak miarę dodatku, bo już Krew i Wino była taką całkiem sporą, samodzielną grą.
Jak to "brak wsparcia dla Windows 10 i dysków HDD"?😮
Dysk HDD to w ogóle pradziadek.
A jako użytkownik Win 11 od jakiegoś czasu to osobiście nie widzę, żeby ten system był jakkolwiek gorszy, inny troszkę po prostu, ale szybko się idzie przyzwyczaić. Acz widząc tak emocjonalną wiadomość "Ja tam na 11 nigdy nie przejdę, nigdy" to chyba nie ma o czym rozmawiać bo cokolwiek nie powiedzieć to będzie źle xd
Szczerze mówiąc byłem pewien, że te plotki o dodatku to skończone brednie. A jednak nie... dziwi mnie tylko data premiery, dopiero 2027? To oznacza że Wiedźmin 4 jest jeszcze głęboko w lesie, bardzo głęboko...
Ja tam nie jestem jakimś turbo wielkim fanem Wiedźmina 3, ale za to Cyberpunka (w jego obecnej formie) uważam za grę wybitną, więc dodatek chętnie sprawdzę. Nie dlatego, żebym jakoś bardzo tęsknił za Geraltem, tylko właśnie bardziej dlatego, że mnie ciekawi jak bardzo to, czego się nauczyli przy produkcji Cyberpunka będzie miało wpływ na Wiedźmina 4. Liczę, choćby, że walka, świat i eksploracja zyskają mocnego boosta, bo akurat te elementy mnie w W3 zawiodły.
Miałem nadzieję, że to będzie pretekst do Witcher 3 - Switch 2 Edition... Ale skoro jeszcze rok czekania, to może jakieś rzeczy w tym kierunku się wydarzą? Tak czy siak, fajna wiadomość :)
Czyli co? 2027 - DLC Pieśni Przeszłości, 2028 - Wiedźmin 4, 2029 - Wiedźmin Remake? 🤔
Z drugiej strony, szykuje się tyle wiedźminów w najbliższej przyszłości - Dodatek, Remake, 4,5,6, pewnie dodatki pomiędzy, MMO... że trochę odmiany w postaci CP się przyda.
Wiedźmin 4 2029
a ludzie wierzyli w wiedźmina 4 2027 a dostali kupsztala w twarz kekw
W końcu zapowiedzieli, ale to oznacza, że ten dodatek będzie ogromny.
On powstaje od minimum 2024r.
Serca z Kamienia oraz Krew i Wino wyszły w rok od premiery podstawki. Wiadomo, że były tworzone podczas produkcji podstawki, ale z oficjalnych wypowiedzi ludzi, to Serca z Kamienia powstały w 9 miesięcy, Krew i Wino pewnie z 1,5r. Tutaj mamy kilka lat i ponad 100 osób.
"Pamięć VRAM: 6 GB
Pamięć RAM: 12 GB"
Geniusze optymalizacji.
11 letnia gra ma wymogi jak 3 letnia xD
Pomijam to że już lecę pobierać grę w wersji PS5 specjalnie po to by ograć ten dodatek (nie chcę zaśmiecać mojej listy trofeów tą samą grą). 11 lat temu skończyłem tą grę na PS4 z DLC i nie zamierzam do niej wracać, prędzej obejrzę filmiki na YT.
Pomijając to, że nowsza gra Cyberpunk nie doczekał się planowanego drugiego dodatku DLC.
Via Tenor
No nie.
Tylko że do tego czasu, od tych 11 lat, wprowadzili kilka łatek, aktualizacji, dodali RT, HDR, poprawili wiele elementów graficznych, tekstury w grze są teraz znacznie lepsze, więc i wymagania się zmieniły.
Mam grę na dysku, wróciłem po latach, to wiem co mówię :)
I tak, mimo 11 lat, gra wygląda teraz bardzo ładnie, choć jest już "drewniana" i bez niektórych modów na start ani rusz i gra się znacznie przyjemniej.
Ciekawe jak moderzy dostosują swoje mody pod nowym dodatek i nową wersję gry.