Totalnie się z tym nie zgadzam. To będzie upadek firmy Sony i PS. Wersje cyfrowe Sony może sobie wsadzić w cztery litery. Nośniki muszą być chyba że wprowadzą pendrive. Co jeśli wersja cyfrowa skasuje się to jak ją będzie później można odtworzyć najlepszy jest nośnik można zawsze wracać do tego. Jeśli faktycznie Sony wprowadzi napęd ps6 czy jakiekolwiek później bez napędu optycznego zrezygnuje ze
mam 45 lat. gram od 6 roku zycia. ale to jest chyba moment zeby zmienic hobby.
gram cale zycie na PC + mam PS dla kilku exow i wszystko mam na plytach.
z ta decyzja, zostane przy ps5 i pc i nawet nie mysle o kupnie nastepnego genu, juz mi digitale na pc wystarcza a ja lubie zbierac rzeczy, wiec srodkowy palec dla sony, moich pieniedzy juz nie dostana - nie wypuszczaja exow na z ps na pc no i teraz przechodza na cyfrowke, papa.
W ogóle z tą cyfrowością też jest pewne zakłamanie. Weźcie pod uwagę że podają sztywne statystyki WSZYSTKICH sprzedanych gier cyfrowych w tym te po kilka zł które od wielu lat nie są dostępne w pudełkach(gry 2015 w tył). Inne tytuły jeszcze z czasów ps4 miały PShits i zrównały się cenowo z promocjami days of play po 39zł dlatego ludzie brali cyfry za tyle samo. Teraz gry tak nie tanieją na PS5.

Skończy się jak z bazą filmów! "Ze względu na umowy licencyjne dotyczące treści nie będziesz już mieć dostępu do wcześniej zakupionych materiałów." (Chodzi o około 500 filmów)
Przecież to jest jakiś skandal, cynizm i bezczelność level master - Od 1 września 2026 nie będziesz miał dostępu do czegoś za co zapłaciłeś i zostanie to usunięte z twojej biblioteki.
Dziękujemy
Playstation Store
Tak tak, hipokryci nikt z was nie kupi ps6 a wyjdzie gra pokroju gta 6 czy inny gówno ex i pierwsi będziecie w sklepie po konsole
Oczywistym jest to, że zmierzamy w kierunku w którym każdy człowiek nie posiada niczego i jest bardzo szczęśliwy.
Na wszystko masz licencje która daje ci prawo wykorzystywania czegoś co i tak nigdy nie będzie twoje.
Bo ty nie masz mieć nic.
Możesz co najwyżej korzystać ale tylko tak długo jak będziesz się podobał firmie, jeśli powiesz bądź zrobisz coś złego co może się nie spodobać licz się z tym użytkowniku, że w bardzo szybki sposób możesz utracić dostęp do tego co i tak przecież nie jest twoje.
Zmierzamy w stronę utopijnej wizji świata w której my szarzy użytkownicy tego świata mamy nie posiadać nic bowiem im mniej będziemy mieli tym bardziej będziemy szczęśliwsi bo jak wiecie posiadanie czegoś może przyprawiać o ból głowy.
Może to błahe jest ale wpierw wersje cyfrowe, potem po co ci dobry sprzęt skoro możesz wykupić dostęp do chmury, samochód lepiej mieć na abonament nie musisz się martwić o to, że mogą ci ten samochód ukraść.
Sprzęt w domu ? Tylko na wynajem, przecież wytworzyła go firma która musi na tym zarobić. Jednorazowa opłata ? Nie lepiej codziennie do końca życia.
Wszystko jest testem na to co mogą większe firmy zrobić z konsumentem a granice będą ciągle przesuwane.
Jestem z konsolą sony od PS3 zawsze kupowałem kolejny model. Zawsze miałem masę pudelek z grami a cyfrowo nie kupiłem żadnego tytułu.
W tym wypadku podziękuję i nie będę patrzył w stronę ps6. Nie jest to żadne dobro które muszę mieć.
Na szczęście mamy AI i AI nas ratuje z opresji myślowej.
W świetle prawa piractwo (nielegalne kopiowanie i rozpowszechnianie) nie jest formalnie klasyfikowane jako kradzież