Komentarze do recenzji: Recenzja wczesnego dostępu Heroes of Might and Magic: Olden Era. Powrót legendy pokazuje, jak powinno rozwijać się HoMM po latach stagnacji

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
28.04.2026 16:03
1
1
odpowiedz
Molid
6
Legionista

Z tą oprawą graficzną jestem dość rozdarty. Na screenshotach i trailerach rzeczywiście wygląda to jak mobilna gra. No, ale jak pograłem w demo, to w sumie już tego wrażenia nie miałem i wyglądało to nawet nieźle. Co prawda i tak wolę styl graficzny Songs Of Conquest, ale no cóż, jeśli gameplay jest rzeczywiście na poziomie to oby im się widoło. EA i tak nie tykam :v

28.04.2026 16:11
-=Esiu=-
👍
2
1
odpowiedz
-=Esiu=-
222
Everybody lies

Windrose i Olden Era. W jednym miesiącu tak świetne i rozbudowane gry Early Access jak nigdy :D

Bierę!

28.04.2026 16:15
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
user5580790643
6
Chorąży

Bardzo, bardzo chcę lubić tę grę, ale nie potrafię. Wiem, że trójka była fajna, ale 30 lat temu (moja opinia) i powrót do tych skostnialych i prostych jak na dzisiaj mechanik nie przyciągają mnie do siebie. Strzałem w kolano jest ta nieszczęsna oprawa. Nie mogę traktować tej gry poważnie przez grafikę. To dla dzieci.
Rozwój bohaterów w np takiej 7 mi się podobał, był dość szeroki wybór buildow. Magia też była fajniej rozwiązana. Walka miała głębię i trzeba było pomyśleć przed ruchem. Ja odpadam, jedźcie dalej beze mnie.

28.04.2026 16:38
3.1
Ummon
68
Pretorianin

user5580790643 
jest taka gra, gdzie na 64 kwadratach (nawet hexów nie ma) 32 bierki się napierdalaja, a każda ma tylko jeden rodzaj ruchu i zero umiejętności specjalnych. Jakimś cudem gracze się zagrywają od setek lat, i nikt nie narzeka na brak głębi strategicznej.

28.04.2026 16:56
4
odpowiedz
user5580790643
6
Chorąży

Ummon W to też nie gram. Poza tym granie w coś fizycznego to zupełnie inne doświadczenie

28.04.2026 17:15
5
odpowiedz
Assassinek06
120
Konsul

Będzie grane w Game Passie:)

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl