To że dzieje się źle w wielkim świecie gier nie znaczy, że mamy przestać się cieszyć z tego hobby. Ja jestem zachwycony, że Obsidian wreszcie robi nowego Fallouta, a oceniać będę po premierze.
The Outer Worlds 2 okazało się lepsze (przynajmniej w moim odczuciu, dla mnie to gra typu 8/10)
Drogi redaktorze, ocena 8/10 oznacza bardzo dobrą grę więc nie rozumiem czemu jest to napisane tak jakby to był jakiś średniak/przeciętniak. Od oczekiwań graczy, że wszystko będzie jak GTA, RDR, Wiesiek czy inny super hit, już naprawdę w głowach się poprzewracało.
Drogi redaktorze, ocena 8/10 oznacza bardzo dobrą grę więc nie rozumiem czemu jest to napisane tak jakby to był jakiś średniak/przeciętniak. Od oczekiwań graczy, że wszystko będzie jak GTA, RDR, Wiesiek czy inny super hit, już naprawdę w głowach się poprzewracało. Oceny 7-8 wzwyż przez ostatnie lata są tak ochoczo wystawiane wszelakim grom jako taka bezpieczna opcja do recenzji, że straciło to już jakikolwiek wydźwięk.
jak mozna miec jakiekolwiek nadzieje po tym co zrobili z ich ostatnią grą - avowed.
pluli graczom w twarz i wysmiewali ich w social mediach w ramach odpierania zarzutow o polityczną propagand? w ich grze.
jesli firma wybiera taki rodzaj damage control w kominikacji ze swoimi graczami, to wg. mnie tworzenie gier nie jest ich glownym celem, tylko przykrywką.
Zacznijmy od tego iż obsidian z Fallouta NW nie istnieje od lat. Przemiał ludzki w tym studiu był ogromny co pokazują ostatnie lata. Brak finezji i polotu nawet w opowiadanych historiach. Obsidian skończył się z 8 lat temu wraz z Pillarsami drugimi, teraz to wylegania woke miernot, dla których inkluzywnosc jest ponad wartościowy gameplay czy historię, a Matt Hansen i jego wynurzenia to idealny przykład gdzie jest Obsidian obecnie.
Pozdrawiam
Dziwić to się można jedynie, że oni nie zaczęli tego robić w chwili, gdy Amazon podpisał z nimi umowę na realizację serialu. To była turbo głupota.