Komentarze do wiadomości: Najnowsze badanie mówi, że większość z nas nigdy nie kupuje gier w pełnej cenie, a dla pokolenia Z „zjawisko lojalności wobec usług w praktyce umarło”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
07.05.2026 15:21
1
3
odpowiedz
WindMorro
14
Pretorianin

Obojętnie ile zarabiam, kiedyś mniej, dzisiaj więcej, ale kupno nowej gry za 300 złotych wydaje mi niezmiennie frajerstwem. Chcesz pograć w 2 nowe gry, szykuj 6 stów, dla mnie abstrakcja, jeszcze parę zł i mam nową lodówkę. Ale jak już wydasz, w nagrodę masz grę w najgorszym stanie, w jakim kiedykolwiek będzie, bo potem przyjdą patche i dodatki.

07.05.2026 15:22
2
2
odpowiedz
Samaritan
36
Generał

Po co kupować w pełnej cenie, jeśli ta szybko spada? Po co kupować wtórne tytuły, jeśli rynek jest nasycony? Po co okazywać lojalność komuś, kto nie jest lojalny wobec mnie?

Dziennikarze, którzy posługują się clickbaitami i treściami sponsorowanymi nie mają przewagi nad "twórcami treści". Wytwórnie klepiące masówkę lub niedoróbki nie przyciągną do siebie dużego grona. Pomijając horoskopowość "generacji" - starsze osoby miały jeszcze czas, by przyzwyczaić się do tradycyjnych mediów czy nośników. Młodsze osoby zostały rzucone w gąszcz platform, efemerycznych trendów i krótkożyjącej treści. Nie ma co się dziwić, że to w ten sposób wygląda.

07.05.2026 15:29
3
odpowiedz
krzysztofk260267
5
Legionista

Jesteśmy zalewani setkami gier a czasu mniej nie widzę sensu kupowania gier na premierę. Zawsze jest w co grać

07.05.2026 16:06
Felipe
4
odpowiedz
Felipe
25
Messiah

Po co kupować gry zaraz po premierze jak często jest ona niedokończona i potrzebuje różnych patchy i aktualizacji, żeby pousuwać błędy? Czyli mam płacić 100% ceny za tak naprawdę wadliwy produkt? To se poczekam nawet ten rok i kupię za połowę.

07.05.2026 16:07
ShadowHawk
5
odpowiedz
ShadowHawk
14
Centurion

No ciekawe dlaczego... Wcale nie dlatego, że niemal żadna gra nie wychodzi w dobrym w stanie.  Wcale nie dlatego, że ceny są rozdmuchane do granic możliwości i na palcach jednej ręki można policzyć gry naprawdę warte ceny premierowej.

...To pewnie wina graczy.

post wyedytowany przez ShadowHawk 2026-05-07 16:10:51
07.05.2026 16:07
6
odpowiedz
Koczkodan
0
Chorąży

Na gry mnie spokojnie stać ale dla mnie 350zł za grę jest nie do zaakceptowania, i nawet taka gra jak gta 6 mnie nie przekona, zawsze patrzę na promki na steam czy gog i więcej niż 100 zeta nie daje

07.05.2026 16:11
Rewo
7
odpowiedz
Rewo
134
Generał

Ostatnie co kupiłem na premierę i nie na przecenie jakiejkolwiek to wiedźmin 3

post wyedytowany przez Rewo 2026-05-07 16:12:37
07.05.2026 16:13
Irek22
8
odpowiedz
Irek22
168
Legend

W życiu kupiłem tylko dwie gry w pre-orderze (Wiedźmin 3 i Pillars of Eternity) i tylko jedną w dniu premiery (Wiedźmin 2 w wersji pudełkowej). I już nigdy ani jednego, ani drugiego nie zrobię.

Lepiej poczekać na grę spatchowaną oraz ze wszystkimi dodatkami/DLC-kami, za to tak ze 4-5 razy (a licząc ceny dodatków/DLC-ków jeszcze więcej) tańszą niż w dniu premiery.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl