Komentarze do wiadomości: „Moje słowa źle się zestarzały”. Współzałożyciel id Software reaguje na drastyczną decyzję Microsoftu

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
10.07.2026 11:01
DocHary
1
odpowiedz
DocHary
91
Unclean One

Na pewno można było zrobić lepszy scenariusz i dialogi, ale nie wiadomo czy przełożyłoby się to na zyski. Dla mnie to akurat nie miało znaczenia przy decyzji kupna.

10.07.2026 11:45
Araneus357
1.1
odpowiedz
Araneus357
66
Hellwalker

DocHary Ale po co? W Doomy gra (i grało) się głównie dla gameplayu, a wszelka fabułka, postaci czy dialogi to jedynie spoiwo i pretekst do masakrowania demonów. Największym problemem było wrzucenie The Dark Ages na premierę do Game Passa, gdzie można było zagrać za ułamek ceny.

10.07.2026 11:13
rafq4
2
odpowiedz
rafq4
189
Shadow in the darkness

Do mnie osobiście te Doomy nie trafiły. Przeszedłem Dooma z 2016r, ale już przy Eternalu odpadłem. Nie twierdzę, że to złe gry, bo są naprawdę dobre, ale osobiście wolałem formułę Dooma 3. Co do studia ID, szkoda, legenda gamingu 3D odchodzi w taki sposób.. zniszczeni przez żądzę pieniądza i korpo, któremu się słupki nie spinają. Ciekawe jak by dziś wyglądały gry, gdyby nad studiami nie stało korpo z batem i stoperem.

10.07.2026 11:24
3
odpowiedz
katai-iwa
72
Legend

Niech John wraca i ratuje to studio.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl