Komentarze do opinii: Grałem w The Expanse: Osiris Reborn i nie czekam już zbytnio na Mass Effect 5. Nowe RPG zapowiada się świetnie

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
22.04.2026 16:24
1
odpowiedz
zdzisios115633
3
Legionista

Kurcze, nie sądziłem, że Owlcat może dać sobie radę w nowej dla siebie formule. Ale może się uda? Jest nadzieja.

22.04.2026 16:28
2
odpowiedz
6 odpowiedzi
Dark Star
42
Centurion

Czy w tej grze jest kreator postaci? Z tekstu wyczytałem, że możemy wybrać pochodzenie, a coś jeszcze? Wygląd, płeć, klase? Czy też do pochodzenia są przypisane z góry zdefiniowane archetypy?

22.04.2026 16:31
Przemek Dygas
2.1
1
Przemek Dygas
15
Legionista

GRYOnline.plRedakcja

Dark Star Kreator postaci jak najbardziej będzie w finalnej wersji gry, ale nie było go w becie.

22.04.2026 16:38
2.2
Dark Star
42
Centurion

Przemek Dygas dzieki, w takim razie dopisuje sobie grę do wishlisty. A jak z rozumieniem uniwersum? Oglądałem serial dawno temu, dotrwałem do bodajże 7-8 odcinka. (Nie dlatego że był zły, wręcz przeciwnie ale mi z serialami aktorskimi nie po drodze) Musiałbym nadrobić książkę lub serial, żeby zrozumieć dobrze uniwersum czy też gra stara się tłumaczyć co jest co?

22.04.2026 16:39
Przemek Dygas
2.3
Przemek Dygas
15
Legionista

GRYOnline.plRedakcja

Dark Star Z tego co mówią twórcy wynika że nie. Akcja będzie rozgrywać się tak jakby "z boku" serialu i ewentualnie do niego nawiązywać, ale ma być to historia w pełni stojąca na własnych nogach

22.04.2026 16:44
2.4
Halabarda Geralta
30
Konsul

Serial ma 6 sezonów a każdy po kilka (6-8? nie pamiętam) odcinków. Jednak jak to serial w większości przegadany i rozciągnięty.

22.04.2026 16:44
DGT
2.5
DGT
14
Chorąży

Przemek Dygas No oby, bo serialu obejrzałem jakieś 15 minut pierwszego odcinka, zostawiłem na później i nigdy nie wróciłem. Zresztą nie znoszę gier które do pełnego zrozumienia fabuły wymagają znajomości filmowego czy książkowego oryginału. Zresztą książkę też czytałem, bardzo przeciętny pierwszy tom, na kolejne nie miałem ochoty.

22.04.2026 16:55
Grifter
2.6
Grifter
54
Konsul

Halabarda Geralta Bo to serial o polityce. To nie gówniane blasterki piu-piu jak kretyńskie Gwiezdne Wojenki. To serial w którym gadają i gadają, i... gadają. Bo tak się właśnie ględzi o wojnach - ty dasz nam to, my ci tamto. I zagwarantujemy bezpieczeństwo. A co do czego zostawiają tych ludzi z niczym. Świetny serial!

22.04.2026 16:37
3
3
odpowiedz
Halabarda Geralta
30
Konsul

Tymczasem w opisie nie znalazłem nic co byłoby lepsze niż w serii Mass Effect. Jak rozumiem będzie to strzelanka z fabułą dziejącą się w kosmosie zamiast kosmicznej odysei jaką była seria ME.

22.04.2026 16:42
DGT
4
1
odpowiedz
DGT
14
Chorąży

O Panie, jaram się jak Cytadela po ataku gethów.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl