Komentarze do wiadomości: Firma wypróbowała czterodniowy tydzień - po trzech miesiącach szef jest zaskoczony wynikiem

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
15.06.2026 11:55
Kwiliniosz
1
1
odpowiedz
Kwiliniosz
84
Generał

CEO nie chce się zatrzymywać i zapowiada początek drogi ku tygodniowi pracy, w którym liczba godzin wynosi zero.

Gdy byłem na bezrobociu mój tydzień pracy też wynosił zero godzin. Chłop zapowiada zwolnienia, a ludzie się cieszą.

15.06.2026 12:11
2
odpowiedz
Kerither
12
Legionista

CEO to chce płacić za 80% pensji i dostawać 100% efektu tylko o to chodzi. W niewielu firmach ten system się sprawdzi a gdy stanie się zbyt popularny to zaczną się strajki zawodów w których to nie przejdzie o podwyżki itp bo dlaczego kelner ma pracować 50h gdy inni mają 32

15.06.2026 12:20
DocHary
3
odpowiedz
DocHary
90
Unclean One

Zadowolony ze swoich decyzji CEO - nowe, nie znałem. A co na to pracownicy?
I mam na myśli wszystkich, tych sprzed 2023 i obecnych.

post wyedytowany przez DocHary 2026-06-15 12:24:19
15.06.2026 13:09
4
odpowiedz
Not4u94
4
Junior

Zapewne CEO zapomniał też wspomnieć o tym że pracownicy dostali odpowiednio mniejsze wynagrodzenie za zwoją pracę. Ja tam nie wiem ale jakoś nie widzę żeby np w fabrykach skrócić tydzień pracy z pięciu do czterech przy identycznych dochodach pracowników i rosnącym zadowoleniu klientów oraz rosnących przychodach fabryki a o innych rodzajach pracy nie wspomnę: służby mundurowe, pracownicy stacji paliw, lekarze, kierowcy w transporcie publicznym i logistyce... No jakoś tego nie widzę

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl