W końcu za ryj ich wzięli. Takie marki ma becia i tylko odcinanie kuponów i nowe wydania. Fallout ma szczyt popularności, dawno powinni pracować nad nową częścią. Mam tylko nadzieję, że Sawyer da radę z tym obecnym Obsidianem, to już nie to studio co kiedyś.
Teraz tylko Todda zmusić do roboty, bo to dopiero chora sytuacja, żeby tyle lat czekać na następną cześć TES.
Tu również ma być serial, więc priorytety powinny być jasne.
Avowed 2 anulowane
Guzik prawda, gra nigdy nie była w produkcji i nawet w planach.
A ten nowy Fallout to będzie niedorobione i zabugowane kupsko na Unreal Engine z widokiem FPP, a powinni zrobić izometrycznego RPG-a na wzór Baldur's Gate 3 ale Microsoft im nie pozwoli.
Niech lepiej cały obsidian robią, już lepiej żeby bethesda stworzyła przestarzałe coś niż jakby miał powstać twór na miare avowed.

xD
Ktoś się w końcu obudził w tym Microsofcie i kazał robić nowego Fallouta póki marka jest jeszcze żywa i pompowana przez serial.
Umówmy się, kto czeka na nowe TES? Już nikt. To pewnie i tak czy siak się sprzeda ale w mojej opinii to jest już martwa i nikogo nie obchodząca seria. Ale go robią i pewnie są już na takim etapie że szkoda porzucać a i zanim by się wzięli w Bethesdzie za Fallouta to już dawno by było po serialu.
Bardzo dobre wieści chociaż nie należę do kultu New Vegas i wolałbym Fallouta od Bethesdy tak po prostu cieszę się na wieści o tym uniwersum.
MS powinien jeszcze mocno potrząsnąć tą Bethesdą. Wypieprzyć tam połowę tej bandy leni, pozmieniać decyzyjnych, nakazać robić gry i wyznaczać im termin. Todd nie ogarnia już od wielu lat.
W końcu za ryj ich wzięli. Takie marki ma becia i tylko odcinanie kuponów i nowe wydania. Fallout ma szczyt popularności, dawno powinni pracować nad nową częścią. Mam tylko nadzieję, że Sawyer da radę z tym obecnym Obsidianem, to już nie to studio co kiedyś.
Teraz tylko Todda zmusić do roboty, bo to dopiero chora sytuacja, żeby tyle lat czekać na następną cześć TES.
Tu również ma być serial, więc priorytety powinny być jasne.
Nie wykorzystać takiego złota to tylko Todd potrafi.

Bardziej zawieszone, czy może raczej przygotowywane do ponownego przedstawienia konceptu.
No i świetnie. Jest nadzieja na porządnego Fallouta, lub coś podobnego w tym świecie po tylu latach.
Niby fajnie ale właściwie nic pewnego to nie oznacza, także meh. Fallout 5 i tak był planowany jakiś. Aktualnie czekam na remastery F3 i NV żeby sobie przejść po latach ponownie.
Fallouta od Obsidianu przyjmuję z otwartymi ramionami. Mam nadzieję, że Avowed 2 jednak powstanie i będą dalej mogli rozwijać ten świat. Szkoda za to nowego Shadowruna.
Nie wiem po co oni udają i przepalają pieniądze na outer worlds 2 i avowed, czyli marki których nikt nie chce. Lepiej by siedli i zrobili jednego dobrego fallouta.
Jeśli to dodatkowy projekt będzie, a nie pełna odsłona to spoko. Wola Fallouty od bethesdy szczerze mówiąc. Zwłaszcza, że obecny obsjdian to raczej gówno które nie zrobiło od dawna dobrej gry.
Szkoda zwolnień, ale jeśli z Falloutem to prawda, to oznacza, że ktoś w Microsofcie wreszcie postanowił wyciągnąć ze studia pełen potencjał. Nie oszukujmy się. Avowed i The Outer Worlds to gry na pół gwizdka. W ogólnym rozrachunku mi się podobały, ale to nic wielkiego na miarę Pillarsów czy New Vegas. Cieszę się niesamowicie z plotek o nowym Falloucie od Obsidianu. To jednak będzie prawdopodobnie gra o życie tego studia. Jak zawalą to pewnie koniec. Cóż, jak spadać to z wysokiego konia. Trzymam kciuki za Sawyera i cały zespół, bo to niemałe wyzwanie.
No się nie dziwię że Avowed anulowali - przecież ta gra to było przepalenie pieniędzy dla Poprawności politycznej - jak najnowszy Dragon Age
Pytanie tylko na jakim silniku będzie robiony, mam nadzieję że dostaniemy jakąś nową jakość godnej nowej generacji, a nie truchło od Bethesdy.
Osobiście miła by była odskocznia gdyby zrobili w rzucie izometrycznym i pełnym 3D, grałbym aż mysza byłaby czerwona.
Chyba jest coś na rzeczy cały twitter (X) o tym trąbi, i oby niech sie microsoft i obsidian skupią nad Fallout a nie na średniej klasy Aboved.
Szkoda, że zrezygnowali, choć wolałbym The outer worlds 3. pierwsza część the outer worlds była bardzo dobra.
To już nie ten sam Obsidian, który tworzył takie gry jak Sith Lords II czy New Vegas. To jest Obsidian, który tworzy takie produkty, jak Avowed czy Outer Worlds. Tak, wzięli do tej produkcji człowieka, który miał bardzo istotną rolę w tworzeniu oryginalnego New Vegas ale nie pokładałbym nadziei w tym, że to wystarczy aby to podźwignąć. Obym się mylił.
Kiedyś cieszyłbym się jak głupi - dzisiaj mam spore wątpliwości.
Kiedyś ludzie z Obsidianu tworzyli gry bardzo wysokiej jakości - każdy kto grał w KoToR 2, NWN2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Pillarsy czy Tyranny chyba to wie. To byli ludzie z pasją, którzy nie bali się próbować i eksperymentować.
Jednak od 2018 roku gdy przeszli pod skrzydła MicroShitu - wygląda jakby czegoś im zabrakło. Odszedł Chris Avellone (legenda gier RPG), John Gonzalez (to on odpowiadał za scenariusz F:NV) czy Eric Fenstermaker (utalentowany scenarzysta). No i jakość gier bardzo zauważalnie spadła. Outer Worldsy, Grounded czy Avowed to nie są żadne kaszany, ale nie dorastają do pięt ich starym produkcjom. W dodatku oberwali kolejną falą zwolnień - stracili jakieś 25% załogi. Ciekawe czy pozbyli się ludzi zatrudnionych z klucza czy raczej wywalili kolejnych utalentowanych ludzi.
Jestem niemal pewien że nie dostaniemy godnego następcy Fallouta: New Vegas. Na pewno będzie to coś lepszego od Starfielda, ale co z tego? :/
Znowu ta sama śpiewka, że to już nie ten obsidian bo zrobił outer worlds i Avowed, które zebrały dobre oceny 😂
A na nowego fallouta czekam mocno, Obsidian jak zwykle pozamiata 👍
Super, że może powstanie nowy Fallout, ale... pytanie jak długo będzie się na niego czekać, zakładając, że dopiero będą zaczynać, a czas produkcji w obecnych czasach podchodzi pod ok. 10 lat? Przez tyle lat chyba nie dadzą rady utrzymać serialu żeby napędzać "hype".
A to będzie Fallout w stylu Avowed czy Outer Worlds?
Nie no robic sequel do Awoked to by bylo samobojstwo, cale szczescie ze skancelowali.
No i? Avowed szybko mnie odrzucił, The Outer Worlds też mi nie siadł, tak mnie ten "nowy Fallout" od "Obsidian" jakoś nie rusza.
Skupić na największych markach? Czyli będzie klepane w kółko to samo?
Dla tych, co narzekają, że to już "nie ten sam Obsidian" spieszę z wieścią, że John Gonzalez (główny scenarzysta New Vegas) w zeszłym roku wrócił do Obsidianu, a duża część załogi jest tam od dawna. Warto też zaznaczyć, że oprócz Pentimentu, który był jego osobistym projektem, a który został niesamowicie ciepło przyjęty, Josh Sawyer niezbyt blisko pracował grami, które powstawały po Deadfire. Ludzie patrzą tylko na duże nazwiska.
Większy problem w tym, że okrojono im teraz zespół i pewnie będzie duża presja czasu. A jeszcze większy problem to serial (bardzo dobry, żeby nie było), który mocno ogranicza pod względem fabularnym, bo muszą budować niejako wokół niego. No, chyba, że cofną się jeszcze bardziej na osi czasu. Zobaczymy, ja tam kibicuję z całego serca
No to ja podziękuję XD już wolę żeby todzik to robił. Jak ktoś lubi avoved albo outter worlds to ok. Na pewno będzie zachwycony. Ja jak widzę, że ma to robić obsidian to nawet to nie jest Red flaga. To jest całkowita strata zainteresowania i na bank nawet tego nie sprawdzę.
Ciekawe czy znowu dostaną rok na zrobienie wszystkiego, jak to było z NV.
Żeby tylko nie był grą w stylu Bethesdy. Niech Obsidian zrobi Fallouta najlepiej w stylu Wasteland.
Szkoda, że to oni mają tworzyć coś z uniwersum Fallouta. New Vegas to jest dla mnie najgorszy Fallout i obawiam się, że pogrzebią markę. Może to jakaś poboczna produkcja z tego świata a nie sam Fallout, zobaczymy :)
Ile w ogóle Iselor grałeś w tego fallouta new vegas? Gdzie skończyłeś? A tak w ogóle to oglądałeś serial fallout? ;d
Czy jest lepszy od jedynki i dwójki to sprawa mocno dyskusyja
Nie. fNV nawet nie ma podejścia do f1 czy f2. Owszem to najlepszy f z tych 3D niemniej nawet nie ma czego porównywać z izometrykami od Interplay /BI.
Przecież z Twoich wypowiedzi w innym wątku wynika że nie lubisz postapo i nie grałeś w F1 oraz f2. Podobno zaczynałeś ale nie skończyłeś więc z czym porównujesz? Z f3 i f4? Przy tych grach nv fabularnie jest lepszy ale ciekawszy gameplay ma f4.