Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier logicznych PC 2

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Logiczne na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów spełniających te kryteria.

Lost Words: Angielski dla dzieci - recenzja gry
Lost Words: Angielski dla dzieci - recenzja gry

recenzja gry11 lutego 2003

Lost Words to przyjemna gra edukacyjna dedykowana najmłodszym użytkownikom komputerów (7 – 15 lat). Została tak zaprojektowana i wykonana, by przykuć uwagę dzieci, zainteresować je swą zawartością i przy okazji zapoznać z podstawami języka angielskiego.

Różnice - recenzja gry
Różnice - recenzja gry

recenzja gry27 lutego 2003

Gra logiczno-familijna „Różnice” polegająca na jak najszybszym odnalezieniu szczegółów różniących dwa na pozór jednakowe zdjęcia. Od momentu wyświetlenia planszy zegar odlicza czas pozostały do końca.

Worms Blast - recenzja gry
Worms Blast - recenzja gry

recenzja gry28 maja 2002

Worms: Blast to kolejna odsłona niezwykle popularnej serii gier strategiczno-logicznych stworzonej przez Team17. Jest to pierwsza gra z serii, w której nasze robaki stały się trójwymiarowe, a rozgrywka toczy się w czasie rzeczywistym.

Beat Up A Millionaire 2 - recenzja gry
Beat Up A Millionaire 2 - recenzja gry

recenzja gry7 maja 2002

Beat Up A Millionaire 2 to druga edycja parodii znanego teleturnieju telewizyjnego. Gracze odpowiadają na pytania z różnych dziedzin wiedzy (geografia, przyroda) i kultury masowej (telewizja, gry komputerowe).

Loco-Commotion: Zabawkowe pociągi - recenzja gry
Loco-Commotion: Zabawkowe pociągi - recenzja gry

recenzja gry3 stycznia 2002

Loco-Commotion to gra logiczno-familijna, która w największym uproszczeniu polega na bezpiecznym przeprowadzeniu miniaturowego pociągu z jednego punktu na mapie do punktu drugiego.

Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry
Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry

recenzja gry17 marca 2009

Sequel Challenge of the Warlords przenosi nas w odległą przyszłość. Czy to połączenie gry logicznej oraz RPG dobrze wypadło w wersji na PC i jak tytuł prezentuje się na tle swojego doskonałego poprzednika?

Moja Strona WWW - recenzja gry
Moja Strona WWW - recenzja gry

recenzja gry21 lutego 2002

Moja Strona WWW to gra edukacyjna, która ma za zadanie ułatwić dzieciom naukę tworzenia stron WWW. Bohaterami programu są Duszek i Ślimaczek Wolniaczek.

Cartoon Maker 2: Zróbmy Film - recenzja gry
Cartoon Maker 2: Zróbmy Film - recenzja gry

recenzja gry7 stycznia 2004

Cartoon Maker to program edukacyjny, dzięki któremu dzieci mogą samodzielne tworzyć filmy animowane. Bogate biblioteki gotowych animowanych postaci, teł, podkładów muzycznych oraz efektów dźwiękowych pozwalają w prosty i atrakcyjny sposób stworzyć film...

Roller Coaster World - recenzja gry
Roller Coaster World - recenzja gry

recenzja gry11 grudnia 2003

Gra, w której główną atrakcją jest możliwość konstruowania a następne testowania ogromnych kolejek górskich (tak zwanych RollerCoasterów). Autorzy gry zadbali o to, aby ich produkt cechował się nieskomplikowanym interfejsem.

Cartoon Maker - recenzja gry
Cartoon Maker - recenzja gry

recenzja gry20 lutego 2003

Cartoon Maker to program edukacyjny, dzięki któremu dzieci mogą samodzielne tworzyć filmy animowane. Bogate biblioteki gotowych animowanych postaci, teł, podkładów muzycznych oraz efektów dźwiękowych pozwalają w prosty i atrakcyjny sposób stworzyć film.

Świat papierowych mebelków - recenzja gry
Świat papierowych mebelków - recenzja gry

recenzja gry3 marca 2003

Świat Papierowych Mebelków to gra gra przeznaczona głównie dla dziewczynek w wieku od 8 do 12 lat, pozwalająca im na zabawę w projektanta wnętrz, gdyż można w niej samodzielne zbudować od podstaw domek dla lalek.

3D Mahjongg - recenzja gry
3D Mahjongg - recenzja gry

recenzja gry23 grudnia 2002

Mahjong 3D to komputerowa adaptacja jednej z najstarszych gier logicznych świata. Powstała ona w starożytnym Państwie Środka, a jej historia sięga chińskiej dynastii Zachodniego Chou, czyli ok. 720 roku n.e...

Mistrz Origami - recenzja gry
Mistrz Origami - recenzja gry

recenzja gry3 października 2002

Origami to stara japońska sztuka składania papieru. Z papierowego kwadratu można wyczarować niemal wszystko, wystarczy trochę cierpliwości i czasu. Można się o tym przekonać w grze Mistrz Origami, gdzie naszymi nauczycielami są Papierzaczek i Wielkodzioby

Lemingi: Rewolucja - recenzja gry
Lemingi: Rewolucja - recenzja gry

recenzja gry21 grudnia 2000

Nowe wcielenie hitu sprzed wielu lat przynosi nowoczesną oprawę wizualną, ale czy udało się twórcom odtworzyć wspaniały klimat starszej wersji?