Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Popularne recenzje gier logicznych PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Logiczne na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół
Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół

recenzja gry6 listopada 2018

Wraz z aktualizacją do wersji Homecoming oczekiwany Gwint wyszedł z bety. Czas osądzić, jak studio CD Projekt Red poradziło sobie z nowym dla siebie gatunkiem i czy ich dzieło jest w stanie podjąć równą walkę z konkurencją.

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

recenzja gry19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych
Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

recenzja gry3 lutego 2016

Kolorowa grafika, kilkaset zagadek, narracja za pośrednictwem otoczenia i momentami ekstremalny poziom trudności to przepis twórcy Braida na doskonałą grę logiczną. Tak powstałe danie może jednak nie trafić w gusta każdego gracza.

Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama
Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama

recenzja gry30 grudnia 2014

Twórcy Serious Sama biorą się za filozoficzną grę logiczną? Brzmi absurdalnie, a jednak The Talos Principle jest strzałem w dziesiątkę. To jedno z większych pozytywnych zaskoczeń 2014 roku.

Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas
Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas

recenzja gry26 marca 2014

Po wielu miesiącach intensywnych testów, darmowa gra Hearthstone: Heroes of WarCraft jest już dostępna w pełnej wersji. Jak Blizzard poradził sobie z pierwszą w swojej historii karcianką? Nadzwyczaj sprawnie i dobrze.

Sąsiedzi z Piekła Rodem 2 - recenzja gry
Sąsiedzi z Piekła Rodem 2 - recenzja gry

recenzja gry27 kwietnia 2004

Druga część przezabawnej gry strategicznej, której premiera miała miejsce w czerwcu 2003 roku. Pełna wersja Neighbours From Hell 2, podobnie jak oryginalny tytuł, skupia się na zdrowych i niezdrowych relacjach, jakie panują pomiędzy sąsiadami.

Królik Bystrzak dla Drugoklasisty: Misja na Ser-io - recenzja gry
Królik Bystrzak dla Drugoklasisty: Misja na Ser-io - recenzja gry

recenzja gry13 września 2004

Królik Bystrzak to cała seria gier edukacyjno-przygodowych dla dzieci. Tym razem recenzent skupił swoją uwagę na części przeznaczonej dla drugoklasistów, ochrzczonej podtytułem "Misja na Ser-io".

Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty
Hearthstone: Podróż do wnętrza Un’Goro – omawiamy dodatek i przeglądamy karty

gramy dalej12 kwietnia 2017

Nowy dodatek do Hearthstone’a przynosi 135 świeżutkich kart, kolejne słowo kluczowe oraz specjalny rodzaj kart-zadań. Raptem po kilku dniach od premiery słychać echo (nie)zadowolenia wśród graczy. Na pewno jesteście gotowi na Podróż do wnętrza Un’Goro?

Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3
Recenzja gry The Turing Test - to nie jest Portal 3

recenzja gry5 września 2016

The Turing Test stanowi kolejną po serii Portal propozycję gry logicznej, w której non stop towarzyszy nam sztuczna inteligencja.

Chessmaster 8000 - recenzja gry
Chessmaster 8000 - recenzja gry

recenzja gry29 maja 2001

Chessmaster 8000 to według zapewnień z pudełka „najlepszy i najsilniejszy program szachowy dostępny na komputer osobisty”. Czy tak jest naprawdę? Odpowiedzi na to pytanie postaramy się udzielić Wam wewnątrz recenzji.

Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda
Hearthstone: Wielki Turniej – wybieramy najlepsze i najgorsze karty z nowego dodatku do karcianki Blizzarda

gramy dalej31 sierpnia 2015

Kolejny dodatek do Hearthstone'a przyniósł nam ponad 130 kart – oczywiście nie wszystkie są na tyle dobre, bo znaleźć się w wielu taliach. My wybraliśmy top 10 najlepszych i... najsłabszych kart z Wielkiego Turnieju.

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala
Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

recenzja gry2 lipca 2012

Głowna projektantka kultowego Portala powraca z nową grą. Quantum Conundrum oferuje świeże pomysły i ciekawe zagadki. Czy to wystarczy, aby uczynić z tego tytułu przebój na miarę produkcji Valve?

Viva Pinata - recenzja gry
Viva Pinata - recenzja gry

recenzja gry19 grudnia 2007

Viva Pinata trafia do posiadaczy komputerów w niecały rok po premierze na X360 i trzeba przyznać, że przez te jedenaście miesięcy nie zestarzała się wcale a wcale.

Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry
Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry

recenzja gry17 marca 2009

Sequel Challenge of the Warlords przenosi nas w odległą przyszłość. Czy to połączenie gry logicznej oraz RPG dobrze wypadło w wersji na PC i jak tytuł prezentuje się na tle swojego doskonałego poprzednika?

Poker Simulator - recenzja gry
Poker Simulator - recenzja gry

recenzja gry16 listopada 2010

Na polski rynek trafił produkt skierowany do miłośników pokera w wydaniu Texas Hold'em. Czy to rozdanie warto przyjąć czy lepiej zrzucić karty i uciekać gdzie pieprz rośnie? Sprawdźcie w naszej recenzji.

Puzzle Quest 2 - recenzja gry
Puzzle Quest 2 - recenzja gry

recenzja gry31 sierpnia 2010

Nowy Puzzle Quest korzysta z tych samych mechanizmów, które zdecydowały o sukcesie pierwowzoru, ale dorzuca też zupełnie nowe pomysły. Są one na tyle dobre, że dzieło australijskiej firmy Infinite Interactive jest naprawdę godne uwagi.

Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala
Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala

recenzja gry3 lutego 2013

Antichamber to pierwszoosobowa gra logiczna nowicjusza w branży Aleksa Bruce’a, która wizualnie kojarzy się z Portalem i filmem Cube. Powiedzieć, że debiut wypadł dobrze, to mało – produkcja ta jest fenomenalną porcją rozrywki dla umysłu i wyobraźni.

Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu
Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu

recenzja gry6 sierpnia 2012

Mały robocik w wielkich tarapatach - uwięziony w plątaninie ciemnych korytarzy musi poradzić sobie z dziesiątkami zagadek. A gracz, który mu w tym pomaga w zachwycie chłonie prześliczne, podziemne krajobrazy.

Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone
Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone

recenzja gry29 stycznia 2014

Kolekcjonerska i darmowa gra karciana ze świata Might & Magic to jeden z najbardziej udanych projektów Ubisoftu ostatnich lat. Duel of Champions staje się coraz lepsze, jest ciągle rozwijane i oferuje głębię, której nie posiadają konkurencyjne tytuły.

Moja Strona WWW - recenzja gry
Moja Strona WWW - recenzja gry

recenzja gry21 lutego 2002

Moja Strona WWW to gra edukacyjna, która ma za zadanie ułatwić dzieciom naukę tworzenia stron WWW. Bohaterami programu są Duszek i Ślimaczek Wolniaczek.

Roller Coaster World - recenzja gry
Roller Coaster World - recenzja gry

recenzja gry11 grudnia 2003

Gra, w której główną atrakcją jest możliwość konstruowania a następne testowania ogromnych kolejek górskich (tak zwanych RollerCoasterów). Autorzy gry zadbali o to, aby ich produkt cechował się nieskomplikowanym interfejsem.

Matematyczne przygody myszki Mia - recenzja gry
Matematyczne przygody myszki Mia - recenzja gry

recenzja gry18 lutego 2003

Matematyczne przygody myszki Mia to gra edukacyjna przeznaczona dla najmłodszych. Bohaterką tej produkcji jest sympatyczna, milusińska myszka Mia. Jej domek spłonął i nie ma gdzie mieszkać. Mimo wsparcia przyjaciół postanawia coś zrobić z tym fantem.

Mistrz Origami - recenzja gry
Mistrz Origami - recenzja gry

recenzja gry3 października 2002

Origami to stara japońska sztuka składania papieru. Z papierowego kwadratu można wyczarować niemal wszystko, wystarczy trochę cierpliwości i czasu. Można się o tym przekonać w grze Mistrz Origami, gdzie naszymi nauczycielami są Papierzaczek i Wielkodzioby

Worms Blast - recenzja gry
Worms Blast - recenzja gry

recenzja gry28 maja 2002

Worms: Blast to kolejna odsłona niezwykle popularnej serii gier strategiczno-logicznych stworzonej przez Team17. Jest to pierwsza gra z serii, w której nasze robaki stały się trójwymiarowe, a rozgrywka toczy się w czasie rzeczywistym.