Polecamy Recenzje Przed premierą Publicystyka Warto zagrać

Recenzje najlepszych gier logicznych PC

Recenzje i oceny najważniejszych i najpopularniejszych gier

Recenzje gier z kategorii: Logiczne na platformę: PC. Znajdziesz tu ponad 30 tekstów spełniających te kryteria.

Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala
Recenzja gry Antichamber - logicznej przygody w stylu Portala

9.5Ocena redakcji, 3 lutego 2013

Antichamber to pierwszoosobowa gra logiczna nowicjusza w branży Aleksa Bruce’a, która wizualnie kojarzy się z Portalem i filmem Cube. Powiedzieć, że debiut wypadł dobrze, to mało – produkcja ta jest fenomenalną porcją rozrywki dla umysłu i wyobraźni.

Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama
Recenzja gry The Talos Principle - filozoficzny Portal od twórców Serious Sama

9.0Ocena redakcji, 30 grudnia 2014

Twórcy Serious Sama biorą się za filozoficzną grę logiczną? Brzmi absurdalnie, a jednak The Talos Principle jest strzałem w dziesiątkę. To jedno z większych pozytywnych zaskoczeń 2014 roku.

Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone
Recenzja Duel of Champions - świat Might & Magic nie boi się Hearthstone

9.0Ocena redakcji, 29 stycznia 2014

Kolekcjonerska i darmowa gra karciana ze świata Might & Magic to jeden z najbardziej udanych projektów Ubisoftu ostatnich lat. Duel of Champions staje się coraz lepsze, jest ciągle rozwijane i oferuje głębię, której nie posiadają konkurencyjne tytuły.

Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds
Recenzja Bad Piggies - gry twórców Angry Birds

9.0Ocena redakcji, 6 października 2012

Rovio dostarcza hit po raz kolejny. Bad Piggies pokazuje zielone świnki ze znacznie sympatyczniejszej strony a do tego zapewnia godziny kapitalnej zabawy.

Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas
Recenzja gry Hearthstone: Heroes of WarCraft - darmowa karcianka dla mas

8.5Ocena redakcji, 26 marca 2014

Po wielu miesiącach intensywnych testów, darmowa gra Hearthstone: Heroes of WarCraft jest już dostępna w pełnej wersji. Jak Blizzard poradził sobie z pierwszą w swojej historii karcianką? Nadzwyczaj sprawnie i dobrze.

Chessmaster 9000 - recenzja gry
Chessmaster 9000 - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 6 czerwca 2003

Najnowsza edycja jednego z najpopularniejszych programów szachowych, posiadajaca w pełni trójwymiarową grafikę, szczegółowo opisany poradnik ułatwiający nam zabawę oraz znacznie poprawioną inteligencję komputerowego przeciwnika.

Królik Bystrzak dla Drugoklasisty: Misja na Ser-io - recenzja gry
Królik Bystrzak dla Drugoklasisty: Misja na Ser-io - recenzja gry

8.5Ocena redakcji, 13 września 2004

Królik Bystrzak to cała seria gier edukacyjno-przygodowych dla dzieci. Tym razem recenzent skupił swoją uwagę na części przeznaczonej dla drugoklasistów, ochrzczonej podtytułem "Misja na Ser-io".

Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki
Recenzja gry Hearthstone: Gobliny vs Gnomy – niezły dodatek do udanej karcianki

8.5Ocena redakcji, 23 stycznia 2015

Karcianka Hearthstone dość znienacka zebrała masę fanów. Blizzard kuje więc żelazo póki gorące, wprowadzając drugi już w tym roku dodatek. Tym razem to ponad 120 nowych kart, które zmieniają rozgrywkę. Co ważne – na plus.

Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych
Recenzja gry The Witness - Dark Souls gier logicznych

8.0Ocena redakcji, 3 lutego 2016

Kolorowa grafika, kilkaset zagadek, narracja za pośrednictwem otoczenia i momentami ekstremalny poziom trudności to przepis twórcy Braida na doskonałą grę logiczną. Tak powstałe danie może jednak nie trafić w gusta każdego gracza.

Viva Pinata - recenzja gry
Viva Pinata - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 19 grudnia 2007

Viva Pinata trafia do posiadaczy komputerów w niecały rok po premierze na X360 i trzeba przyznać, że przez te jedenaście miesięcy nie zestarzała się wcale a wcale.

Puzzle Quest 2 - recenzja gry
Puzzle Quest 2 - recenzja gry

8.0Ocena redakcji, 31 sierpnia 2010

Nowy Puzzle Quest korzysta z tych samych mechanizmów, które zdecydowały o sukcesie pierwowzoru, ale dorzuca też zupełnie nowe pomysły. Są one na tyle dobre, że dzieło australijskiej firmy Infinite Interactive jest naprawdę godne uwagi.

Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering
Duels of the Planeswalkers 2013 - recenzja gry ze świata Magic: The Gathering

8.0Ocena redakcji, 4 lipca 2012

Kolejna odsłona najpopularniejszej na świecie karcianki trafia na nasze maszyny za pośrednictwem cyfrowej dystrybucji, kontynuując zapoczątkowaną w 2009 roku serię Duels of the Planeswalkers.

Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół
Recenzja gry Gwint: Wiedźmińska Gra Karciana – karty na stół

7.5Ocena redakcji, 6 listopada 2018

Wraz z aktualizacją do wersji Homecoming oczekiwany Gwint wyszedł z bety. Czas osądzić, jak studio CD Projekt Red poradziło sobie z nowym dla siebie gatunkiem i czy ich dzieło jest w stanie podjąć równą walkę z konkurencją.

Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry
Puzzle Quest: Galactrix - recenzja gry

7.5Ocena redakcji, 17 marca 2009

Sequel Challenge of the Warlords przenosi nas w odległą przyszłość. Czy to połączenie gry logicznej oraz RPG dobrze wypadło w wersji na PC i jak tytuł prezentuje się na tle swojego doskonałego poprzednika?

Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala
Quantum Conundrum - recenzja gry logicznej na modłę Portala

7.5Ocena redakcji, 2 lipca 2012

Głowna projektantka kultowego Portala powraca z nową grą. Quantum Conundrum oferuje świeże pomysły i ciekawe zagadki. Czy to wystarczy, aby uczynić z tego tytułu przebój na miarę produkcji Valve?

Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu
Recenzja gry Unmechanical - logiczne wyzwanie w pięknym opakowaniu

7.5Ocena redakcji, 6 sierpnia 2012

Mały robocik w wielkich tarapatach - uwięziony w plątaninie ciemnych korytarzy musi poradzić sobie z dziesiątkami zagadek. A gracz, który mu w tym pomaga w zachwycie chłonie prześliczne, podziemne krajobrazy.

Matematyczne przygody myszki Mia - recenzja gry
Matematyczne przygody myszki Mia - recenzja gry

7.5Ocena redakcji, 18 lutego 2003

Matematyczne przygody myszki Mia to gra edukacyjna przeznaczona dla najmłodszych. Bohaterką tej produkcji jest sympatyczna, milusińska myszka Mia. Jej domek spłonął i nie ma gdzie mieszkać. Mimo wsparcia przyjaciół postanawia coś zrobić z tym fantem.

Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole
Recenzja gry The Elder Scrolls: Legends – Magic i Hearthstone przy jednym zasiedli stole

7.0Ocena redakcji, 19 kwietnia 2017

Przyszły takie czasy, że co druga firma musi mieć swoją karciankę. Na scenę weszło właśnie The Elder Scrolls: Legends od Bethesdy – i zaliczyło całkiem dobre otwarcie, ale przyszłość tej gry stoi pod dużym znakiem zapytania.

Chessmaster 8000 - recenzja gry
Chessmaster 8000 - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 29 maja 2001

Chessmaster 8000 to według zapewnień z pudełka „najlepszy i najsilniejszy program szachowy dostępny na komputer osobisty”. Czy tak jest naprawdę? Odpowiedzi na to pytanie postaramy się udzielić Wam wewnątrz recenzji.

Loco-Commotion: Zabawkowe pociągi - recenzja gry
Loco-Commotion: Zabawkowe pociągi - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 3 stycznia 2002

Loco-Commotion to gra logiczno-familijna, która w największym uproszczeniu polega na bezpiecznym przeprowadzeniu miniaturowego pociągu z jednego punktu na mapie do punktu drugiego.

Kubusiowe Przedszkole Średniaki - recenzja gry
Kubusiowe Przedszkole Średniaki - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 2 września 2004

Kubusiowe Przedszkole – Średniaki to gra edukacyjna, która ma pomóc we wszechstronnym rozwoju intelektualnym pięcioletniego dziecka. Oto, Kubuś pewnego pięknego poranka przypomina sobie, iż jego przyjaciel Kłapouchy ma dziś urodziny.

Lost Words: Angielski dla dzieci - recenzja gry
Lost Words: Angielski dla dzieci - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 11 lutego 2003

Lost Words to przyjemna gra edukacyjna dedykowana najmłodszym użytkownikom komputerów (7 – 15 lat). Została tak zaprojektowana i wykonana, by przykuć uwagę dzieci, zainteresować je swą zawartością i przy okazji zapoznać z podstawami języka angielskiego.

Cartoon Maker - recenzja gry
Cartoon Maker - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 20 lutego 2003

Cartoon Maker to program edukacyjny, dzięki któremu dzieci mogą samodzielne tworzyć filmy animowane. Bogate biblioteki gotowych animowanych postaci, teł, podkładów muzycznych oraz efektów dźwiękowych pozwalają w prosty i atrakcyjny sposób stworzyć film.

Cartoon Maker 2: Zróbmy Film - recenzja gry
Cartoon Maker 2: Zróbmy Film - recenzja gry

7.0Ocena redakcji, 7 stycznia 2004

Cartoon Maker to program edukacyjny, dzięki któremu dzieci mogą samodzielne tworzyć filmy animowane. Bogate biblioteki gotowych animowanych postaci, teł, podkładów muzycznych oraz efektów dźwiękowych pozwalają w prosty i atrakcyjny sposób stworzyć film...