Tworzenie pizzy | Poradnik na start | Pizza Connection 3
Jak stworzyć najlepszą pizzę i jakie składniki wybrać? Dowiedz się wszystkiego o tworzeniu pizzy w Pizza Connection 3.
Aktualizacja:
Podstawą dobrze prosperującej restauracji jest odpowiednio dobrane menu. W tym celu musisz samodzielnie stworzyć pizze odpowiednie dla twoich gości.
W tym celu kliknij na ikonkę pizzy znajdującą się w prawym dolnym rogu. Zaprowadzi cię ona do miejsca, gdzie będziesz mógł stworzyć własne pizze do swojej restauracji. Najpierw będziesz musiał wybrać kształt pizzy, co poza walorami estetycznymi nie ma najmniejszego wpływu na końcową ocenę. Następnie będziesz musiał wybrać składniki do swojej pizzy. Zostały one podzielone na kategorie: warzywa, sery, mięso, ryby, owoce i przyprawy. Każda kategoria ma określony wskaźnik zadowolenia dla danej grupy społecznej. Dzięki temu wiadomo, które składniki powinny przeważać na danej pizzy, by zadowolenie danej grupy było wysokie.

Oczywiście nie możesz przesadzać. Składniki z kategorii, w której dana grupa ma 100% powinny stanowić duży udział, w całości składników. Pizza złożona z jednej grupy produktów nigdy nie osiągnie wysokiego wskaźnika zadowolenia.
Do kontrolowania ilości składników i zadowolenia klientów z danej grupy służą dwa wskaźniki pod składnikami. Pierwszy z nich znajdujący się wyżej pokazuje udział poszczególnych składników w danej pizzy. Każdy dodany składnik powoduje zmianę tego wskaźnika i pociąga za sobą zmianę dolnego, który pokazuje obecne zadowolenie poszczególnych grup społecznych z proporcji składników.
![Gdy wypracujesz pożądane przez siebie zadowolenie, możesz przejść do następnej zakładki, gdzie zobaczysz przepis [1], ogóle zadowolenie [3] oraz cenę za wszystkie składniki - Tworzenie pizzy | Poradnik na start | Pizza Connection 3 - Pizza Connection 3 - poradnik do gry](/Galeria/Html/Poradniki/1854/357243531.jpg)
Gdy wypracujesz pożądane przez siebie zadowolenie, możesz przejść do następnej zakładki, gdzie zobaczysz przepis [1], ogóle zadowolenie [3] oraz cenę za wszystkie składniki. Będziesz miał również możliwość zmodyfikowania ceny tak by cena sprzedaży stanowiła od 0-200% ceny składników [2]. Oczywiście każda modyfikacja ceny wpływa również na końcowe zadowolenie klientów. Dodatkowo możesz zmienić nazwę danej pizzy klikając na jej automatycznie nadaną nazwę znajdującą się nad przepisem.

Następnie zapisujesz daną pizzę i korzystając z górnej zakładki zaczynasz tworzenie nowej pizzy lub wracasz do widoku restauracji.
Po powrocie do widoku restauracji będziesz mógł przygotować menu do restauracji w tym celu otwórz panel restauracji i kliknij w zakładkę menu. Otworzy ci się panel w którym będziesz mógł dodać stworzone przez siebie pizze do menu. Każda twoja restauracja ma osobne menu, więc czynność tą musisz powtarzać przy każdej nowo otwartej restauracji. Pozwoli ci to dobrać odpowiednie menu, dla każdej twojej pizzerii i zadowolić ich specyficzną klientelę.

Możemy także wynająć szefa kuchni, którzy przygotuje dla nas odpowiedni przepis. Będąc w piekarni, z lewej strony na smartfonie wybieramy opcję "zadzwoń do szefa"(1). Następnie ustalamy parametry, czyli grupa docelowa oraz jakość przepisu. Od tego zależy cena jaką będziemy musieli zapłacić. Kiedy pizza zostanie stworzona, ustalamy marżę, zapisujemy ją i dodajemy do karty dań.
0
- Pizza Connection 3 - poradnik do gry
- Poradnik do gry
- Poradnik na start
- Porady na start Pizza Connection 3
- Lokalizacja i wystrój restauracji | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Tworzenie pizzy | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Obsługa i personel | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Reklama pizzerii | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Badania | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Finanse w Pizza Connection 3 | Pizza Connection 3
- Gangsterzy | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Interfejs | Poradnik na start | Pizza Connection 3
- Poradnik na start
- Poradnik do gry
Komentarze czytelników
geohound Generał
Pani Agnieszko, chciało się Pani? Ta gra to tragedia nieumywająca się do jedynki i dwójki, zepsuta w każdym calu. Podziwiam wytrwałość.
Zabrania się kopiowanie jakichkolwiek obrazków, tekstów lub informacji zawartych na tej stronie. Strona nie jest powiązana i/lub wspierana przez twórców ani wydawców. Wszystkie loga i obrazki są objęte prawami autorskimi należącymi do ich twórców.
Copyright © 2000 - 2025 Webedia Polska SA wszelkie prawa zastrzeżone.