Ludzie poniedziałek to był raptem 7 dzień 'upalow'. temperatur rzędu 32 i więcej NIE BYŁO. Jest przyjemnie ciepło. Nic poza tym.
Dzis lipa.
No i znowu ten cholerny obrazek się nie chce dodać.
30C tylko we Wrocławiu. południe ciepło 24-27 pomorze dramat.
W niedzielę Wrocław złapie koło 36.
brrrry nigdy więcej takiej pogody w wakacje jak dziś.
deszcz Chmury wiatr i temperatura z pupy
Elegancki beforek przed urlopem nad włoskim Adriatykiem. Jest dobrze.
w takie upały to polecam nad jeziora podjechac czy baseny otwarte. tylko niestety zostały anektowane przez ukrów w takiej skali, że za chwile będziemy musieli paszport pokazywac przed wejsciem na plaże.
Nad Morzem Bałtyckim w końcu tak jak byc powinno. Zachód kraju cieszy się pierwszym prawdziwym w tym roku upałem.
Reszta całkiem normalnie.
8 dzień.
obrazek się nie dodaje. w Słubicach rekord 35. nad morzem 31-33 na wschodzie 28-30.
Prognoza coś się nie sprawdza. Cały Zachodni pas kraju 10C mniej niż zapowiadano. Nie ma 36 C we Wrocławiu. Jest 26 i jeszcze mniej nad morzem.
Termometr mam po zacienionej stronie domu to pokazuje 30 stopni. Do słońca będzie ze 34 stopnie. Prawdopodobnie w godzinach południowych temperatura będzie jeszcze wyższa.

Dziś mam praktycznie cały dzień chmury. Ale wczoraj 34 stopni i pełny "kameralny" basen. Mimo to rewelka
Na początku myślałem że ten wątek to taki pstryczek w nos dla rodzimych malkontentów, którzy lubią jęczeć mimo tego że nasze lata są ostatnimi czasy stosunkowo łagodne (w sumie tak jak zimy, po prostu brak ekstremów). No bo są zwykle 3-4 tygodnie w roku kiedy jest ciężko, ale w porównaniu do Hiszpanii czy jakiegoś Texasu jest bardzo znośnie.
Teraz z kolei mam wrażenie że OP jest po prostu strasznie dziwny człowiek.
Urodziłeś się nie tam gdzie trzeba OPie, w Twoich żyłach płynie Afrykańska krew. Życzę Ci codziennie przepoconych jajec i uniknięcia czerniaka, marnujesz się w tym klimacie kolego - świat stoi otworem, spełniaj marzenia :)
Urodziłem się w najlepszym możliwym miejscu. Po prostu doceniam i już tęsknię za pięknem lata gdyż jest go turbo mało.
Nie chciałbym 40C cały rok. Fajnie byłoby bez zimy i temperatur poniżej 15C. Gdybyśmy mieli średnia roczna 20C byłoby idealnie.
Pogoda w tym roku wyjątkowo normalna u nas a jak się słucha wiadomości to ma się wrażenie jakby to 3 tydzień było po 35 stopni. Mieliśmy raptem 2 dni pod rząd z temperaturą powyżej 30. Do tego u mnie w sobotę wiał dość mocny wiatr przez co te 34 na termometrze nie były odczuwalne.

Temperatura znacznie spadła. Zadowoleni?
innej mapki z dziś nie dali.
Do siedzenia w piwnicy?
Od siedzenia w klimatyzowanej piwnicy to jest pogoda jak wczoraj, blisko 35 stopni w cieniu i 70 procent wilgotności.
23-25 w cieniu to idealna pogoda do wszelakich aktywności na zewnątrz.
Ciepło i słonecznie już jest od kilku tygodni. O upałach raczej ciężko mówić w strefie umiarkowanej.

Jak tam wasze upały bo nie zauważyłem?
Dzisiaj na rowerku było cudownie. Oby taka pogoda do końca sierpnia.
Ewentualnie 2 stopnie niżej w mazowieckim.
Obstawiam że temperatury powyżej 29C nie wrócą już tego lata do Polski.

Ja wiem że każdy ma jakieś hobby, ale umiar by się przydał bo człowiek patrzy na ten wątek i czuje się nieswojo...
znośne temperatury to idealny moment na urlop
a wiadomo jak polski urlop wygląda dla nieprezesów...
Ech pewnie zostaniemy na tych 9 dniach o w sumie 3 dniach powyżej 31C oraz dwóch dniach z rzędu z upadłem. Smutek.
W Kołobrzegu.
A na prawdziwy urlop to zapraszam do krajów bałkańskich a nie Polska co ten kraj należy do krajów zimnych. To państwo w skali roku ma góra 15% upałów, kolejne 35% to ciepło, kolejne 35% to zimno i 15% to mrozy.
na prawdziwy urlop to zapraszam do krajów bałkańskich
Zwłaszcza do takiej Grecji, gdzie temperatury dochodzą obecnie do 40-45 stopni...
https://www.ventusky.com/pl/larisa
Napisałem to do Annac1, bo on uwielbia takie temperatury. Niech pojedzie na urlop do takiej Grecji i odechce mu się upałów a niech pomyśli, że musiałby mieszkać w takim państwie? Pewnie po miesiącu uciekłby stamtąd do Polski i cieszyłby się polskim latem.

żenada.
żebym za wiele nie marudził w Rzeszowie najlepiej :D
Robić na budowlance na słońcu to takie 25 stopni to max.
Fajnie jest jak są upały i ktoś siedzi sobie nad wodą albo w biurze przy wiatraczku a już nie fajnie na budowach czy robotach drogowych.
Bez upału ale całkiem ok.

dziś bylo całkiem fajnie chociaż wiatr wiał większość dnia i chmur nie brakowało. jeszcze jutro ma być gitara a potem znaczny spadek temperatury.
dziś fajna ciepła noc. z oddali widać pioruny
do 13 było umnie całkiem wakacyjnie ale u was lipa cały dzień.
Czas mrozu nastaje. Winter is comming
No te upały są nie do zniesienia. Najgorsze że do końca sierpnia pewnie do 10 nie dobije.
Wam to nigdy nie dogodzi. Jak za gorąco to narzekają że gorąco. Jak zimno to że zimno. Jak leje to że leje.

spoiler start
dramatycznie niskie temperatury ciągle się utrzymuja.
spoiler stop
sorry zła mapa. nie dali na piątek gnoje.
wczoraj i dziś najwyżej ciepło. upały nie wrócą. ciągle ubogie naciągane 9 dni.
Wystarczy by nie padało co kilkanaście godzin, mało komu potrzebne 30 stopni i więcej.
Plaże pełne gdy tylko słoneczko. Woda ma 20 stopni w morzu.
Weź zrób dobry uczynek, usuń konto i wyprowadź się do Afryki lub Australii. Będziesz zadowolony i skończysz dzwonić spamem.
To nie jest spam. Jak zaznaczyłem w 1 poście temperaturę będziemy analizować każdego dnia do końca lata.
zapoznaj się z wątkiem. nikt w tym ja nie chcemy tu afrykańskich upałów

Podzienialek był sympatyczny ale nic poza tym. Nawet popływałem na golasa w jeziorze. Dziś ciut gorzej ale w czwartek całkiem fajnie. Weekend cały w deszczu.
Kiedyś w dzieciństwie uwielbiałem upały i to tak bardzo, że wstawałem o 4 rano, żeby już delektować się tym długim pięknym upalnym dniem.
Jakby każde lato było jak to to bym nie musiał inwestować w klimę. Wspaniałe lato w tym roku
Bzdura. W waszej głowie są te upały. W rzeczywistości mamy 2tyg upalnych dni między czerwcem a sierpniem. I to totalny max.
Czuje się w obowiązku robić taki watek co rok :)
W sperpniu już więcej jak 27C nie będzie. od poniedziałku ciężko będzie nawet o 20C
Tak wyglądają upały w Polsce. Nie mieliście racji.

W sperpniu już więcej jak 27C nie będzie.
No i bardzo dobrze :P 24C w sam raz jak będzie.
bardzo źle. lato jest od tego żeby słońce grzalo.
dziś ostatni na długo tak piękny dzień więc dupa w troki i nad wodę.
Dziś niestety nie dali mapy chociaż ich upominałem.
W każdym razie dziś pogoda mnie pozytywnie zaskoczyła jak nigdy. Obudzil mnie mocno walący deszcz i byłem pogodzony że tak to już będzie cały dzień. Szybko jednak przestało padać a równo o 12 Chmury się rozeszly i wyszło piękne słońce i niebieskie niebo. Może nawet 27 C dobiło.
Nie dali, bo zobaczyli ze na golu to obserwujesz i temperatury jeszcze niższe i nie chcieli krytyki.

burza była mega tak piorunami w nocy waliło że ho ho. poranek znowu deszczowy i ZNOWU w południe mile zaskoczenie.
niestety w większości kraju była lipa z temperatura ale mam nadzieję że mimo to miło się bawiliście.
Współczesna informacja o pogodzie. Zwykłe letnie burze. Ale trzeba podać to tak jakby świat się kończył. Dostaję smsy ALERT RCB, a za oknem zwykły deszcz, nawet nie gwałtowny, wręcz mżawka. Aż strach oglądać prognozę pogody w TV bo gotowi pokazać to jak korespondencję wojenną.
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-prawie-cala-polska-na-pomaranczowo-alerty-imgw-w-calym-kraju,nId,6947292
wrzuciłem dziś wczorajszą bo wczoraj nie wrzuciłem wczorajszej a dziś wrzucę dzisiejsza jeśli dadzą dziś dzisiejsza. Czego nie rozumiesz?
Nie znoszę upałów, ale u mnie w regionie pszenica i jęczmień nie ruszone. Gdzieniegdzie jeszcze stoi rzepak. Wczoraj ludzie trochę próbowali, ale albo po 50 metrach dawali spokój, albo nakosili gnoju z nadzieją ma przesuszenie. Co 2-3 dni pada, i nie jakaś popierdółka w stylu letniej burzy, tylko 6-8 godzin intensywnego opadu. Sytuacja jeszcze nie jest dramatyczna, ale z dnia na dzień jest coraz gorzej. Potrzebne jest kilka dni nieprzerwanego, skwierczącego upału albo tydzień bez deszczu.
Dziś dzień był brzydki, deszczowy i zimny. Jak sobie pomyślę że północ miała taka większość lipca i upał mieli 1 dzien to brrrry.
Wakacje się kończą, lato ucieka. W sierpniu już cudów nie uswiadczymy. Wrzesień ma być paskudny. Komu to jest na rękę?
spoiler start
mapy nie dali.
spoiler stop

Na pewno to uraduje założyciela tematu i rolników

Innej mapy z dziś nie ma.
W prognozie 3 dni które mają szansę stac się upalnymi czego wszytskim życzę!
A póki co mamy tych dni ciągle 9 :D
U was na Pomorzu to chyba zawsze tak jest :D byłem rok po roku w maju w Gdyni pogoda była średnia ale gdyby była taka w wakacje to by się wkurwił :D a taka właśnie jest. Współczuję.
Kolega widzę w pełnej euforii, bo na weekend będzie mógł świecić swoją klatą i onieśmielać niewiasty.
w weekend pracuje ALE w poniedziałek będzie impreza firmowa i bardzo się cieszę bo ma być pięknie :)
Via Tenor
O to jeszcze lepiej, koleżanki z pracy będą padać z wrażenia jak zaświecisz klatą!
Najbliższa niedziela, poniedziałek, wtorek i środa mają być UPALNE W CAŁYM kraju!
jest duża szansa że 9 upalnych dni zmieni się w 13 :D ale nie uprzedzajmy faktów :)
Ooo To wyprowadź się na Syberię.
Podobno sobota i niedziela upalne. Zobaczymy w praktyce.
Podobno w niedziele ma być lekko ponad 30.
DZIEŃ 11 coś źle liczysz , jeszcze 3 i wygramy
Moim zdaniem upały powinny być liczone od temperatury 30 stopni wzyż.
Oczywiście że tak ale poszedłem im na rękę bo by człowieka zagryzli że nie mam racji i oszukuje dlatego tych dni tak mało wychodzi.
przecież to był 10 dzień
przestań mieszać. wszytko jest uczciwie liczone.

To są upały. To są problemy.
Via Tenor
To są upały. To są problemy.
Wyczuwam pobudzenie u pacjenta, a może nawet orgazm!
Nic nie bije. Błędnie to odbierasz.
Ja to ogólnie mam wyjebane.

Masz problemy z liczeniem? Przecież sam to liczyłeś i się pomyliłeś dodając 9 + 1 + 1 :D Były dwa dni z temperaturami ponad 30 stopni
Czlowieku to że w 1 miejscu w kraju było 30 to nie znaczy że w Polsce był upał. Reszta miała kilka stopni mniej i TAKICH RZECZY NIE LICZĘ NAWET MNIE NIE WKURWIAJ. ŻEGNAM CIE.
No teraz to faktycznie będzie rekompensata za całe wujowe lato. Półtora tygodnia z temp. 30 st. i więcej. To już może się okazać męczące pod koniec tego okresu.
Via Tenor
Chyba Game over jest.
Upały w Polsce powyżej granic wytrzymałości? Naukowcy alarmują
Giniemy, żegnajcie.
Dziś znaczny spadek temperatury. Nad morzem nawet 10C. w centrum i na wschodzie 29-30c jednak cały dzień słońce za chmurami.
upał niezaliczony.
Upał zaliczony. 33 stopnie w cieniu, lampa jak na Saharze, tyle że bardziej wilgotno.
15 dzień upału zaliczony.
proponuję ci założyć w przyszłym roku swój wątek i będziesz sobie liczył upał od 20C.
Spokojnie do końca sierpnia trochę zostało a do końca lata sporo więcej chociaż wrzesień nigdy upałem nie zaskoczył. A te dni i tak są naciągane. w przyszłym roku będę liczył upał od 30C czyli tak jak się powinno.

dziś kilka 30c na wschodzie. reszta kraju znacznie poniżej. upał niezaliczony

dziś ciut niższe temperatury niż wczoraj.
nadal 13 dni z upałem.
Może i ciut niższe ale było tak parnie że musiałem pierwszy raz od kilku lat zasłonić okna bo nie dało się wysiedzieć.
Z tą wilgocią to prawda. Kolejne lato w mieszkaniu nie odczuwam upałów, jest chłodno i nie muszę używać klimatyzacji. Mieszkam na pierwszym piętrze. Nie mam pojęcia czemu tak jest, może to kwestia tego że mam płytki, albo przyciemniane okna. Wiem za to że zmarnowałem kasę za klimatyzację. Mogłem te pieniądze dołożyć do lepszego procka np i9 i jeszcze by mi zostało trochę na gierki :D

14 dzień
Nienaciągany prawdziwy w całym kraju. Nieliczny. Rodzynek.
spoiler start
pomorze sorry
spoiler stop

dzień 15
grzeje dziś nieziemsko. przesiedziałem kilka gdzin w rzece. fenomenalna sprawa
Jak na świecie zbraknie wody, to bedzie MARS 2 ?
O dziwo człowiek zawsze szuka ZIEMI 2, a sam niszczy to którą ma.
Jak od maja do końca sierpnia będzie u nas po 35C o zero deszczu to uwierzę
Jest zajebiscie szkoda ze tak krótko. Juz zaraz sobie czas przestawisz. Juz zaraz będziesz miał swój wiatr, deszcz, mróz i śnieg. Błoto pośniegowe. Będzie ekstra.
spoiler start
jebac wrzesień
spoiler stop
Przecież we wrześniu to jest jeszcze lato.
Kurde, w październiku ostatnimi czasy też jest jeszcze lato.
lato jest jak jest gorąco a nie lato tylko w kalendarzu. przypominam że naliczyliśmy 15 upalnych dni.
fakt że w lipcu tych bardzo ciepłych było bardzo wiele i w ogóle nie lało ciągiem.

Wrzesień najlepszy, nie za zimno, nie za ciepło, na rower czas idealny, rok temu jeszcze październik był spoko bo do połowy na luzie rowerem można było jeździć. Listopad jak się trafi w miarę to też zły nie będzie, grudzień styczeń i luty do dupy, najważniejsze żeby dzieciuchom sie wakacje skonczyly, bo darcie mordy już denerwuje bardziej niż te upały.
Od kilku dni jest wyższa temperatura niż zazwyczaj to niektórzy mają już odlot. Pamiętam że w dawnych latach też takie temperatury były i nikogo to nie dziwiło. Ale teraz jak przez parę dni się zdarzyło że nawet w majtkach nie można wysiedzieć to od razu koniec świata.
Tydzień upałów po wcześniejszym fatalnym deszczowym tygodniu i po krzyku, od wczoraj na wschodzie już tylko przyjemna zwykła letnia pogoda, a za tydzień zimno.
pięknie, temperatura powoli w dół, od przyszłego tygodnia już w ogóle będzie spadek :D
dziś jest BARDZO ładnie tylko gdzie ja się o chłodzę jak zamknęli fontanny w Rzeszowie.
Po co chcesz się chłodzić.
Jako wielbiciel gorąca powinieneś marszować w godzinach szczytu i podziwiać lampę z nieba!
gdzie ja się o chłodzę jak zamknęli fontanny
Jakie chłodzenie, nie ma żadnego chłodzenia. Przecież w Polsce nie ma upałów, to tylko zbiorowa schiza, że wszystkim się jaja pocą od nieruchomego siedzenia!
Troszke nie kumasz o co chodzi. Musi grzać żeby korzystać z morza, jeziora, rzeki. W zimny dzień się nie da.
Oczywiście że się nie da, to pisz od razu że chcesz się kąpać zamiast schładzać bo to już zaleciało hipokryzją.
To że lubię słońce i bezchmurne niebo nie znaczy że leżę plackiem. chodzi o sprzyjający życiu klimat. relaks nawet jak jestem w pracy to inaczej się funkcjonuje jak za oknem widać niebieskie niebo i blask słońca.
A spokojnie, zaraz poniżej 20 stopni, zimnica, deszcze, w końcu jesień nastanie i ulga ^^
No oczywiście że zaraz. To wam trudno wytrzymać te kilka dni które są tak ulotne i nic nie znaczą w porównaniu z resztą 330 hujowuch.