Via Tenor
Dzisiaj lekka przesada, nawet na rower nie ma człowiek chęci wyjść. Chociaż las nie daleko to można się tam przejechać, zawsze te 4 stopnie mniej.
W niedziele miał być cyrk u nas ale z powodu upałów przesunięto go na następną niedziele.
U mnie najcieplej ale po 18 jak już słońce zaszlo za chmury to było nieprzyjemnie. Brrrrry
Korzystajcie bo to może być ostatni taki dzień w tym roku.
Lesko dzis nie było miastem marzeń
Jakie upały? Najzimniejsze, deszczowe lato od lat. Przynajmniej w Pyrlandii.
Liczymy właśnie po to żeby jeden z drugim nie marudził jak to się wycierpiał bo całe lato grzało. W tym kraju nie ma upałów.
Najzimniejsze, deszczowe lato od lat.
Dokładnie od 2017 roku... ale i tak zapisze się powyżej normy.
Co do opadów, to jest z tym różnie - czerwiec był i mokry i suchy (w zależności od regionu), lipiec był mokry (w niektórych regionach nawet bardzo mokry), ale w obecnym miesiącu wiele regionów Polski znowu zmaga się z postępującą suszą.
Po prostu poprzednie lata zbyt mocno nas rozpieściły. W zeszłym roku prawie całe lato były gorące oraz upalne dni.
8 stopni w nocy, zaraz będzie trzeba skrobać szyby w samochodzie, sierpień ku**a
To z dzisiaj około godz. 20:00 u mnie. A teraz już jest 9 na termometrze za oknem, więc pewnie na tym ze zdjęcia jest 8 albo i jeszcze niżej, bo jest w ogrodzie.
Jak tak dalej pójdzie, to zaraz trafi się ćwierć mózg co na poważnie zapyta gdzie te ocieplenie klimatu.
Via Tenor
Najgorsze Lato od 50 lat!
Ludzie wczoraj w Sierpiniu w zimowych kurtkach rano chodzili.
Wogole nie bylo czuc magi wakacji w tym roku.
Jutro może być ostatni dzień upałów w tym roku chyba że coś się zmieni jak to zwykle bywa
KONIEC. lato było bardzo słabe. Skończymy z wynikiem 11 upalnych dni na 80 możliwych.
Dziękuję za zabawę.
Jeśli we wrześniu coś jeszcze się zdarzy to zaktualizuje.
Do zobaczenia za 10 miesięcy!
Hej,
wpadłem tylko podsumować tegoroczne lato bo muszę przyznać że to było chyba NAJLEPSZE lato jakie miałem.
Naliczyłem jedynie 4 dni upałów.
O taki klimat w Polsce walczyłem, oby to samo za rok ;)
Piątka, ile miłych dni spędziłem na dworze. Ile kilometrów rowerem nie będąc mokry jak szczur po 2 minutach jazdy, a ile rzeczy na ogrodzie chciało mi się robić nie dostając udaru co pięć minut. Oby w przyszłym roku lato było podobne.
Upalnych dni było oczywiście więcej (a przypominam, że lato się jeszcze nie skończyło), ale faktycznie były to chyba najbardziej normalne wakacje od jakiejś dekady. Zdecydowanie lepsza taka "klasycznie polska" pogoda niż to afrykańskie grzańsko z poprzednich lat.
Nie upalnych dni nie było więcej. Wszystkie masz policzone. Zaznaczone. W Polsce nie ma upałów. A mówienie o afrykańskich to totalna odklejka.
Wszystkie masz policzone. Zaznaczone.
Mam nadzieję, że w realnym życiu nie jesteś księgowym, albo kimś takim.
Pokaż mi który się nie zgadza.
Liczyliśmy upały W POLSCE. Pewnie we Wroclawiu było ich 5 więcej w Gdańsku 10 mniej. Dlatego całość musi być pewna średnia.
Liczyliśmy
No nie no, ty liczyłeś. Pod tą swoją odklejoną, reptiliańską tezę, że w Polsce nie ma upałów. W przyszłym roku, jak pewnie znowu przywali Saharą, to też tak napiszesz.
Nic to jednak nie szkodzi. Lato, póki co, najnormalniejsze od dawna, więc wypada się z tego cieszyć.
Proszę pokazać dzień którego nie zaliczyłem jako upalny a powinien być.
Co będzie w przyszłym roku to zobaczymy. Nie uprzedzajmy faktów.
Nie nie będę liczył śnieżnych dni w ziemię bo ja zimy nie lubię i mam nadzieję że globalne ocieplenie sprawi że całą zimę będzie 20C
Jednak wczoraj był koniec upałów (na pogodzie pokazywało mi 30 stopni)
Krystian ty się liczysz tylko dla swojej mamy.
Nie nie będę liczył śnieżnych dni w ziemię bo ja zimy nie lubię i mam nadzieję że globalne ocieplenie sprawi że całą zimę będzie 20C
Jakbyś wiedział to globalne ocieplenie może paradoksalnie wywoływać okresy ekstremalnego zimna, ponieważ zaburza arktyczny wir polarny i jego powiązane wiatry.
Także też mam nadzieje, że będzie wpizdu zimno bo lubię zimno, zimę i wypizd taki, że łeb chce urwać.
Ależ było blisko!
Dzis tez jest pieknie i leżę w hamaku na słońcu. Wiem że to was bardzo interesuje.
Via Tenor
Oficjalnie już jesień i w końcu nadchodzą najlepsze miesiące. Stałe poniżej 20 stopni i coraz mniej, coraz przyjemniej.
Anal1 za to do kąta i łapać hemoroidy!
Za rok będę miał już poziom +10 i swobodnie będę ukrywał posty które nie beda zgodne z linią wątku hehe.
Via Tenor
Za rok będę miał już poziom +10 i swobodnie będę ukrywał posty które nie beda zgodne z linią wątku hehe.
Czyli te, które ci nie odpowiadają ale są i tak w temacie pogody oraz poglądów na różnicę temperatur? Prawdziwa moc na brak argumentów :D
Zabawne, że właśnie od tego jest forum ale każdy może się bawić jak mu odpowiada ze swoim wątkiem. Tak jak to robiłeś na poprzednim koncie :)
Słabiaki zmarzluchy doprowadziły do zamknięcia tego sensowniejszego wątku o pogodzie. No i o czym teraz mają gadać forumowe stare dziady?