Dwójeczkę również polecam. Świetna gra, która godnie się zestarzała.
No i te lata 50... miodzio!
spoiler start
Wiem, wiem. Najpierw zaczynało się w latach 40, ale dopiero 50 pokazały istny pazur. Ahh ten soundtrack, auta... kobiety...
spoiler stop
Jeszcze pytanko mam o sposob grania, czy jezeli mam misje, w trakcie ktorej mam podjechac z kims z punktu A do B to jest sens po drodze gdzies z fury wychodzic by poszukac znajdziek itd?
Oczywiście, że tak!
https://www.gry-online.pl/poradniki/mafia-definitive-edition/&PART=82
PS. W dwójce są fajniejsze sekrety do odnalezienia.
Indiana jednak w tym roku? Bardzo dobra wiadomość.
https://x.com/NateTheHate2/status/1825594654387294219
Fajnie by było zagrać w jakąś fajną przygodówkę na kilkanaście godzin.
Lepiej niech zrobią nowe na miarę Spider-Manów od Sony oraz Batmanów z serii Arkham.
Przecież i tak w nowe nie zagrasz bo pikseli nie można policzyć xD
Sorry musiałem
Tbh za wydanie lwiej części Marvelowych gier i tak odpowiadała Sega, a nie Activison (a te gry i tak zbyt dobre nie były), a jeśli chodzi o Spidermany to niby Sony ma tylko wyłączne prawa filmowe więc być może chociaż udałoby się odzyskać dostęp do gier z jego udziałem.
Cieszył bym się gdyby udało się dogadać z Hasbro w sprawie starych gier z Transformers, ale to raczej martwy temat.
Jeżeli Acti faktycznie miałoby robić jakieś nowe gry z Marvela, to mam szczerą nadzieję, że nie byłyby to Spidermany. I tu nawet nie chodzi o to, że Sony się nimi zajmuje.
Chyba żaden inny superbohater, czy to od Marvela czy od DC, nie miał tylu gier co Spiderman. Ba. Miał w przeszłości parę spoko tytułów (Spider man 2 na ps2, Ultimate SM, Web of Shadow, czy nawet w miarę ciekawe Shaterred Dimensions). A teraz dzięki Insomniac pajączek osiąga jakościowe szczyty.
Dla kontrastu taki Batman oprócz serii Arkham nie ma nic, co można nazwać chociażby spoko. Nie ma nawet nic, co można nazwać średniakiem. Przed grami od Rocksteady, to dostawaliśmy jakieś gówno z gackiem.
Dlatego chciałbym zwyczajnie by Peter odpoczął dłuższy czas. By po Venomie i SM3 Insomniac dał sobie spokój z tą marką. I wszyscy inni też. I ja wiem, że to jest nierealne, bo tylko szaleniec ubije kurę znoszącą złote jaja. Jestem tego świadomy. Wolałbym jednak, by jacyś inni bohaterowie dostali w jego miejsce trochę miłości. By zamiast nowej gry z człowiekiem pająkiem, pojawiła się gra np z Ghost Riderem (idealny bohater na slashera), Punisherem, Iron Fistem, Hulkiem, Moon Knightem, Deadpoolem, Novą lub kimkolwiek innym.
Wolałbym jednak, by jacyś inni bohaterowie dostali w jego miejsce trochę miłości.
https://www.gry-online.pl/gry/marvels-wolverine/z1607d
https://www.gry-online.pl/gry/marvels-blade/z4684b
Ej, ja bym chętnie wrócił do XMen Origins Wolverine, który kiedyś ogrywałem na X360 i bawiłem się świetnie.
Nie mogę się doczekać, aż to odpalę po 15 latach i się okaże, że to gówno.
Slashery się akurat dobrze starzeją, soczysta walka zawsze daje fun. Xmen Origins kozacka giera.
No tak. Oprócz tej dwójki to na konto Marvela można doliczyć jeszcze robiącego się Iron Mana, Czarną Panterę i Kapitana Amerykę z Czarną Panterą. I wszystko spoko. W tamtym komentarzu chodziło mi po prostu o to, by nie powstawał kolejny pajączek po SM3, tylko w jego miejsce wszedł ktoś inny. No ale jak pisałem, jest to marzenie naiwniaka. Żadne studio/wydawca mając do wyboru zrobić grę ze Spidermanem LUB z kimkolwiek innym, to nigdy nie wybierze tej drugiej opcji.
Wukong póki co siadł mi jak złoto.
Jak grasz na PS5 to dawaj tutaj jakiś tech-opis jak działa. Z tego co widziałem na YT tryb Balance daje radę ale lepiej spytać się kogoś kto sobie już gra. Nie mam pojęcia dlaczego tak ukrywali tę wersję gry na PS bo gra w zasadzie nie ma się czego wstydzić. Wiadomo, że będzie gorzej niż na alexowym pc ale to jest konsola więc c'mon...
Na PS5. Są trzy tryby. Moim zdaniem jedyny grywalny to tryb wydajności. Zbalansowany jest niby 40fps ale mam wrażenie że nie trzyma i źle mi się w nim grało. Na wydajności generalnie działa dobrze ale zdarzają się wyraźne spadki. Wydaje mi się że jest to mniej dokuczliwe niż w takim FF16. Generalnie optymalizacja ssie. Sama gra świetna i ciężko mi się oderwać.
A i jedna rzecz mi się w samej grze bardzo nie podoba, niewidzialne ściany, takie chamskie że aż boli.
Dzięki za info
No to poczekam kilka miesięcy na patche, aż tak mi się nie pali, a jednak podczas walki w tak dynamicznych grach płynność to dla mnie podstawa.
Podobno pod koniec roku ma być pudełko, więc śmiało można poczekać. Na pewno warto o tej grze pamiętać. Optymalizację powinni ogarnąć bo mam wrażenie że tylko konkretne efekty powodują grubsze spadki klatek, pewnie coś przytną i będzie git.
Da się w to grać jak normalną grę czy bez soulowego git gudowania nie ma sensu tego ruszać?
To nie są soulsy. Gra jest trudna, bossów trzeba się uczyć i nie ma poziomów trudności. Nie można mashować czy spamować umiejkami bo daleko się nie zajedzie. Trzeba opanować uniki. Tak to wygląda po kilku godzinach i paru bossach, sporo jest rzeczy do odblokowania więc później feeling walki może się zmienić.
w dwojce to samo, ale playboye akurat warto zbierac:)
Jest i Atlas Fallen w GP.
https://x.com/XboxPL/status/1825881427801452621?t=c84j9XwJaKB43JQRXPz7Tw&s=19
no i git.
jestem ciekawy jak się gra po tej aktualizacji, ale ciężko znaleźć jakieś konkretne opinie, bo wszyscy mają na te gre wywalone.
Tak niestety mają gry segmentu AA bez pokaźnego budżetu na marketing. O tytule było tak cicho że dosłownie przeoczyłem premierę mimo że tytuł mocno mnie zaciekawił pierwszymi zwiastunami.
W GP chętnie sprawdzę, lubię taki setting.
A tu same petardy że gacie pospadaja... chciałbym
W sumie to liczę tylko na datę premiery Death Stranding 2 i mam nadzieję że mnie nie zawioda
Zwykle się nakręcam ale na gamescom jakoś podchodzę ma luzie, dużo dopiero co pokazali Sajlenta i Stalkera, Majkro dużo pokazali na SGF, więc bomb nie oczekuję, a Sony zadarło noska i nie przyjadą, jedynie mlasakam na demo od chinoli, więc jakby co --->
Sony to się zrobiło elytarne jak Apple i oni nigdzie nie jeżdżą bo im to chyba uwłacza w godności ;)
Żebym się zesrał to musieliby wrzucić zwiastun Mass Effecta i premierę w tym roku. Resztę przyjmę na spokojnie :P
nie, coś tam dłubią. pojawialy sie juz oficjalne arty z kolejnej czesci, jakies tez ogolne zarysy fabuly, ale na razie to oni musza wydac Dragon Age.
https://x.com/Wario64/status/1825887595894546940
Sony znowu wyrzuca swoją grę z PS Plusa? coś planują czy tak po prostu?
moze dodadzą pełna edycję? chyba, że ta już była pełna.
Do luftu ten ich abonament.
Wywalają gry kilkuletnie żeby opychać usilnie ludziom remastera 2-4 letniej gry.
Chociaż co jest do remasterowania w FW to nie wiem - chyba po prostu wyrzucili?
Ta w plusie była bez DLC. Raczej nic się za tym nie kryje, z tego co pamiętam jak wyrzucili Spidermana to po prostu wyrzucili i nie było nic w zamian. Może się cos wydarzy zaraz z marką Horizon i wyczuli że będzie można znowu zarobić. Jak nie popieram dodawania takich gier na premierę do abonamentu, tak wyrzucanie już dodanych własnych gier uważam za mega słaby ruch. Niech już ten MS wstanie z kolan i utrze trochę nosa Sony, to już czas.
Jak mi się zrobi luźniej w gierkach to chyba sobie kupię GP i ogram raz jeszcze Mafię. Mogliby zrobić kolejną grę w klimacie świetnego Peaky Blinders.
dla mnie oryginal jest o klase lepszy, ale remake tez ogralem juz kilkukrotnie i w sumie za kazdym kolejnym razem zyskiwal - moze gdybym 22 lata temu ominal Mafie to bym pomyslal inaczej, bo to w gruncie rzeczy troche jakby dwie alternatywne wersje tej samej historii i duzo je laczy, ale duzo tez dzieli
Według mnie remake dodaje bardzo dużo do fabuły i powiedzmy "lore" pierwszej Mafii, Tommy zyskuje charakter, tak samo postacie poboczne. Dzieje się to kosztem utraty kawałka zawartości z oryginalnej odsłony, pytanie, czy było warto? Warto przede wszystkim przejść obie z nich, bo to są naprawdę solidne pozycje.
Wiem, że się zawiodę ale mam trochę podjarańsko przed tym gamescomem. Co, panowie?
O kurde, nie wiedziałem że ma byc druga część Savage Planet, jaram się.
Jak ktoś nie grał, to bardzo polecam, jest w gamepassie
oby coś nowego wymyślili w tych nowych Borderlandsach, bo trójka już była bardzo męcząca.
premiera 2025, był tylko teaser.
Borderlandsy potrzebują solidnego odświeżenia formuły jak dla mnie. Szybko odpadłem od nudnej trójki.
wygląda bardzo dobrze, oczywiście w ramach CoDa.
czekam - ja lubię też multi, więc jestem podwójnie zadowolony.
To chyba najgorszy pokaz CoDa jaki widziałem, nie podoba mi się kompletnie sama misja, generalnie całość wali straszną sztucznością.
dla mnie był spoko, ale mnie na przykład męczył ten fragment z MW2, który ciągle pokazywali na platformie/kontenerowcu.
chociaż faktycznie sama grafika i animacja wyglądały trochę sztucznie.
UUU, POLSKA GUROM.
widziałem leak z tego chyba, to ma się nazywać Dying Light: The Beast albo cos takiego.
mam nadzieję, że będzie lepsze niż dwójka, która była dla mnie ogromnym zawodem.
Po Dying Light 2 to co najwyżej Crapland dla mnie
Ale może się nauczyli pisać questy i dialogi w dodatku
Ok, jednak nowa gra
Via Tenor
W życiu tak graficznie ten Dying Light nie będzie wyglądał po premierze.
Znowu chcą wystrychnąc ludzi na dudka
trochę czekam na te gre z Dragon Balla, jestem ciekawy jak im to wyjdzie i czy w końcu uda się zrobić dobra bijatyke i jednocześnie fajnego arena fightera.
Ja bym chciał grę Dragon Balla w stylu Naruto Broken Bond. Same walki arenowe mnie nie jarają.
Ominął mnie ten Kakarot, obadam bo faktycznie niby action rpg, może być dobre.
ten trailer mi przypomniał, że dziś premiera Concord.
chyba model P2P pogrzebie te grę, nie? zwłaszcza, że teraz Wukong zgarnął cały możliwy szum.
Jedyna nadzieja Concord to było F2P
Przy takiej szerokiej konkurencji darmowych looter shooterow i innych szczelanek to by musieli włożyć tyle pracy w tę grę co w ten cinematic kilka miesięcy temu.
A gra wygląda jak darmowa szczelanka, nie wiem czemu ktoś miałby za to zapłacić jak ma darmowe pod nosem
Concord? Myślałem że już to zamknęli. Rewelacyjny pomysł na wydanie exa między Wukongiem a Outlaws, na bank się dobrze sprzeda.
ich Conan mi się calkiem podobał, ale pewnie trzeba będzie czekać kilka lat, żeby ta gra była "kompletna" i działająca poprawnie.
Jak nadrobi mechanikami, to niech sobie wygląda jak gra z 2010 roku.
A wygląda całkiem fajnie
Dla mnie póki co CoD no i Warhammer, poza tym raczej tak se.
EDIT: No dobra, Reanimal wygląda rewelacyjnie.
kuuuurde, fajnie ten Monster Hunter wygląda - przynajmniej dla mnie, trochę fana.
żeby tylko ten silnik ogarnęli lepiej niż w Dogmie...
Te wszystkie Monster Huntery to gry które bardzo mi się podobają kiedy ktoś mi o nich opowiada, bardzo chciałbym je polubić, ale jakoś nie potrafię.
Ja się już drugi raz namowic na RE Engine w open worldzie na konsoli nie dam
Monster Hunter to wyglądał na 30fps i mniej. Sama gra mi się podoba. Civka będzie mustplay dla mnie.
DLC do Starfielda fatalny trailer, chyba im się pomylił klimat z Forzą Horizon.
Starfield to jedna z bardziej nierównych graficznie gier.
Wnętrza statków, tekstury pojazdów to ostre jak żyleta i topka, a otoczenie momentami wygląda odrzucająco.
W każdym razie chętnie poskacze tym pojazdem, mam nadzieję że normalnie jeździć się też da, a nie że ono podskakuje jak piłka non stop (na planetach z grawitacja około 1g lub więcej)
Chciałem nawet obejrzeć pokaz, ale nie mam cierpliwości do tego pierdolenia. Obejrzę se jutro zwiastuny. Życzę wszystkim, żeby zapowiedzieli coś fajnego.
WOOOOW w Starfield można zrobić pojazdy xD
No i po co było tyle pieprzenia na premierę? Wszystko po trochę wprowadzili o co ludzie marudzili. No prawie bo zostały loadingi ;)
kurde, pierwsza godzina pokazu była całkiem spoko i miała okej tempo, a teraz jest już lipa.
Oj KCD2 to tylko PC z tego co widzę.... Konsole pewnie dostaną sporo cięcia niczym pierwsza część. No ale mam nadzieję, że nauczyli się trochę silnika i ogarną to lepiej. Zobaczymy jutro jak gra wygląda "live action".
Wygląda jakby chciał zrobić grę dla fanów Black and White ale mu nie wyszło, znowu :D
GRUDZIEŃ 2024.
WIOSNA 2025 NA PS5.
jak na razie. :)
podoba mi się, ALE...
przez walkę wręcz i lasso, coś do czego nie jesteśmy przyzwyczajeni w FPP, czasem wygląda trochę kiczowato, zwłaszcza animacje. chociaż one też pasują trochę do klimatu Indiany.
Wolałbym Mafię w latach 80 XX w. Coś jak Scarface czy Vice City.
a ja nie, bo takich rzeczy w kulturze było mnóstwo, a początek mafii na Sycylii to jednak wciąż coś świeżego.
Też wolę początki Mafii. Klimat pierwszej Mafii w latach '30 jest absolutnie niepowtarzalny. Totalnie inny świat i uwielbiam wszystko co w podobnym okresie się ukazuje. Lata '80 dla mnie takie oklepane.
były wcześniej plotki, że głównym bohaterem ma byc
spoiler start
młody Salieri.
spoiler stop
jesli przyjmiemy ze akcja rozgrywa sie w rok, badz po roku 1903 (trailer, flaszka z winem) to Ennio mial w tym momencie 27 lat - pasuje na protagoniste idealnie
dodatkowy easter egg jaki wychwycilem to artykul w gazecie o Saverio Ghillotim i jego podrozy do Lost Heaven - w pierwszej czesci mielismy przyjemnosc uczestniczyc w imprezie urodzinowej jego, zapewne, syna:)
edit. i mapka Sycylii na scianie, widac ze sie przylozyli i bardzo wiernie odwzorowali cala wyspe
Wyjątkowo dobry gamescom, nie zawiodłem się. Mafia, Indiana, KDC2, Civka, ciekawe indory.
Takie szybkie podsumowanie na gorąco. Pokaz oglądałem u Rysława gdzie zarówno prowadzący jak i czat mieszali go z błotem. Ja nie jestem aż tak krytyczny. Oczywiście do jakości pokazu Xboxa to to jednak lata świetlne, przynajmniej z perspektywy gracza singlowego. Niemniej zobaczyłem parę gier w które ewidentnie będę chciał zagrać, jestem umiarkowanie zadowolony.