.
Rennsport i porządne podwaliny techniczne? No, może, choć ładna grafika z UE5 to nie wszystko - co z AI, co z warunkami pogodowymi, co z trybem single-player (który jest de facto multi z botami - dosłownie!)?...
Drive Rally nie uratuje chyba przyjemna fizyka, skoro zawartości mało i wszyscy narzekają na poziom trudności (zdecydowanie za niski)?
Tokyo Extreme - kogoś to w ogóle obeszło? Niby widać tam fajny old-skoolowy vibe night-racerów, ale... nadal będę twierdził, że ścigałki arcade i sim-cade umarły. Poza tymi, które skupiają się na grindzie i multiku w stylu MMO (FH czy, o dziwo, crap taki jak Motorfest).
PMR i fizyka jako jedyna rzecz, której nie położyli? Chyba nikt tak nie twierdzi. :D Zdaje się, że ludzie nawet tę fatalną grafikę byliby w stanie wybaczyć, gdyby nie UI, AI, ogólne bugi i fizyka właśnie.
Screamer już w marcu? Fajnie, oby tylko było nieco mniej arcade niż Hot Wheelsy. A nie, będzie jeszcze gorzej - jakieś pompowane ataki, hiper-turbo itp. Tak tak, wiem, jakie są korzenie gry...
RIDE 5? Oby nie miało tak beznadziejnej, pozbawionej sensu fizyki jak RIDE 5 (podsterowność, ociężałość, a jednocześnie kompletny brak blokowania kół na hamowaniu), a nagłym pogorszeniu optymalizacji względem piątki nie wspominając... W sumie naprawdę udane było jak dotąd tylko RIDE 4 (ten kompletny brak balansu w trójce...!).
Endurance Motorsport - pewnie kolejny DOA, ale niech próbują. :D
Rennsport i porządne podwaliny techniczne? No, może, choć ładna grafika z UE5 to nie wszystko
Miałem na myśli przyzwoity model jazdy i solidny force feedback na kierownicach ;)
Tokyo Extreme - kogoś to w ogóle obeszło?
Steamowe statystyki - z ocenami na czele - są bardzo okazałe, zwłaszcza jak na grę, która ani nie jest sandboksem, ani nie ma trybu multiplayer. Choć w Europie zainteresowanie może być, co zrozumiałe, znacznie mniejsze niż na innych kontyntentach.
https://steamdb.info/app/2634950/charts/
PMR i fizyka jako jedyna rzecz, której nie położyli? Chyba nikt tak nie twierdzi.
Zajrzyj na oficjalne forum gry, spotkasz tam wielu ludzi zadowolonych z fizyki :)
Na oficjalnym forum może i tak (innych banują? :)), ale wiesz chyba, co się działo na YT?
Czy możecie polecić jakąś wyścigówkę dla 8-latka? Nie jest to mój gatunek więc zupełnie nie mam rozeznania. Ze względu na brak punktu odniesienia syna do innych gier, nie musi ona mieć najwyższych ocen na Steamie. Najważniejsze jest aby poziom gry oraz obsługi był do ogarnięcia dla małego dziecka. Obecnie jest kierowcą ciężarówki w ETS2 :) ale wspominał też coś o BeamNG.drive więc czekam na jakąś fajną promocję. W co grają wasze dzieci?
Forza Horizon 5 - wielki, otwarty świat i ułatwienia auto może nawet samo hamować. Gra jest tak zrobiona, żeby nawet 5-latek mógł dojechać do mety, a 8-latek na prawdę może czarpać frajdę.
Wreckfest - skoro pytał o BeamNG, to tu będzie zachwycony. Chodzi o zderzanie się i demolowanie aut, ale sterowanie jest proste.
LEGO 2K Drive - klocki i totalny luz. Auta same zmieniają się w motorówki po wjechaniu do wody, więc dziecko się nie frustruje.
Na start brałbym Forzę - daje najwięcej wolności i frajdy z samej jazdy.
moze
BeamNG.drive też potencjalnie może być fajną zabawką dla 8-latka, jeśli już ogarnia ETS2 - choć mnogość opcji w BeamNG przyprawia niekiedy o zawrót głowy, poza tym rodzic powinien uważać, jakie mody pobiera dziecko z poziomu gry (jeśli da mu się taką możliwość). Wprawdzie sam nie trafiłem tam jeszcze na nic, co byłoby potencjalnie szkodliwe, ale lepiej dmuchać na zimne :)
Z innych gier zaś podpowiedziałbym Hot Wheels Unleashed 2 albo #DRIVE Rally - arcade w kolorowej, przyjaznej oprawie.
Super, dzięki wielkie Panowie
Via Tenor
A artykuł na temat gier wyścigowych dla młodszych graczy, popieram :)