"Przypomnijmy, że GTA 5 zadebiutowało na PlayStation 3 i Xboksie 360 we wrześniu 2023 roku" - 2013 ;)
nie wiem jaki jest sens usunięcia z gry niemal wszystkiego i samej gry prawie nie ma.
nie wiem czy to aż tak podobna sytuacja. Zależy o jakim odchudzaniu mówimy, bo jednak windowsy można sensownie tak odchudzać, by dalej czerpać całą korzyść jaką można by było przy pełnych wersjach, ale przy tym można uzyskać jeszcze większą korzyść dzięki mniej zajmowanego miejsca przez system oraz nieco sprawniejszej pracy systemu. Ale z drugiej strony można też w drugą stronę i odchudzić windowsa tak by dało się używać tylko pliki jak zwykły notatnik czy eksplorator, a nawet sama konsola.
120 GB? Przed chwilą sprawdziłem w bibliotece z grami. U mnie pokazuje 91 GB.
Przecież pierwszy Switch ma wydajność graficzną Xboxa 360/PS3 ale ma od nich 4 razy więcej pamięci i szybszy dysk, więc jakby tylko chcieli to ten port nie miał by wielkich problemów z działaniem i wyglądem
To jest wręcz oczywista sprawa, że GTA V dałoby radę ruszyć na pierwszym Switchu. Problem w tym że żeby to wypuścić R* musiałby przygotować specjalną wersję GTA Online na tą platformę. T2 napewno by tego nie odpuściło. Chociaż z drugiej strony, tak sobie myślę że taka mobilna wersja GTA V + GTAO w stylu "classic" (bez Oppressora i całej reszty syfu który był dodawany na przestrzeni lat) to byłoby coś godnego uwagi...