co do wyciekow; i bardzo k***a dobrze, ze wycieka
kij im w oko
a same gameplaye tylka nie urywaja
Słabo to wygląda w uj. Tyle się nagadali o żyjącym mieście, facet robi stłuczkę i drugie auto odjeżdża. Ciężarówka sie zatrzymuje, kierowca siedzi i czeka nie wiadomo na co.
Tak patrząc na komentarze po tych ostatnich wyciekach, to się zastanawiam czego ludzie oczekiwali? Red Dead Redemption 2 do dziś wygląda przepięknie, poziom detali przytłacza, animacje to top topów, a dzisiejsze gry nie są w stanie dorównać tytułowi z 2018 roku. To, że gra jest ślamazarna to zrozumiałe i jak ktoś przez to nie przebrnie to również jest naturalne, nie da się jednak zaprzeczyć temu, jakie wybitne dzieło Rockstar stworzył.
GTA 6 zwyczajnie pożre wszystkie open worldy które wyszły między 2018, a 2026, i na bardzo, bardzo długo, znów będzie przykładem, jak gry powinny wyglądać i działać na bazowych konsolach. I nie, 30 fps nie wypali nikomu oczu i nagle nie stanie się czymś nie grywalnym.
Zobaczymy tylko czy scenariusz dowiezie, bo ekipa się sporo pozmieniała od ostatnich GTA.
Ja się dziwie, że ludzie oczekiwali jakiejkolwiek rewolucji skoro sprzęt tworzony na przestarzałe już PS5.
co do wyciekow; i bardzo k***a dobrze, ze wycieka
kij im w oko
a same gameplaye tylka nie urywaja
nic odkrywczego. No ale to Rockstar i ten hype przechodzi mimowolnie nawet na mnie
Nawet jeśli ma to być RDR3 tylko w settingu GTA, to pewnie będzie dobra gra.
Ale żeście najebali reklam na tym serwisie. Gry-online staczacie się co chwilę wyskakuje reklama zasłaniająca ekran
Z tym się zgadzam. Nie używam na komórce żadnego blokera i to, co się dzieje z reklamami, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie da się właściwie napisać posta, bo ciągle na ekranie mi wyskakuje kolejna reklama. Podobnie, gdy czytam newsy. Zamknę jedną, pojawia się po kilku sekundach kolejna. Masakra. Zróbcie z tym coś, bogowie GOL-a, bo nie da się w tym momencie normalnie używać tego serwisu.
Edit: ja używam tylko Firefoxa więc z czystą nerką mogę polecić Ghostery.
Kiedyś było jeszcze gorzej bo teraz wyskoczy reklama i ja wyłączasz wtedy były takie kur.. złośliwe ze jak reklama wyskoczyla ofc na cały jeb...... ekran to krzyżyka nie szło nawet znaleźć czasami nie było nawet znikałą sama po 20s niczym te reklamy wstawione do youtuba obecnie..
a niektóe co mialy krzyżyk to jak najechałeś to uciekały i tak musiałeś 5x najechać żeby 5x uciekły i potem za 6 razem myszki reklama ci sie pozwalała zamknąć.. takie to cholerstwa były
Instalatory oficjalne gier tak oficjalne .. z oficjalnej strony jak i programów które LEALNIE instalowaly ci taki spyware że za telemetrią windows 11 to amatorzy byli .. ofc do tego różne szpiegowskie wtyczki ktoe integrowały sie w przeglądarkę infekując ją razem z system i wiele innych trzecich programów.
Każdy program instalowało sie tak jak by sie czytało umowe kredytową z frankowiczem.. tryb zaawansowany i odznaczało sie wszystkie trzecie programy bo w standardowej z automatu instalował ci cały syf bo domyślnie zgadzałeś sie na wszystko :D
A pewne instalatory programów nawet nie dawały ci możliwości odznaczenia trzeba bylo zainstalować program a potem po zainstalowaniu odistalować pozostałe 2-3 inne syfy
no i tutaj był bardzo polularny program ad-aware se który blokował w tyle wyzwalanie tych instalatorów i wykrywał właśnie syf w ciasteczkach przeglądarki
Witamy na portalach internetowych w 2026 roku.
Wyglada to zachęcająco i bardzo dobrze, cóż można było się innego spodziewać, ale szkoda że system uszkodzeń samochodów niemal nie istnieje, będzie tak jak w GTA V a może i gorzej.
Tyle się można było naczytać, że nikogo nie interesuje najnowsze GTA, ale jak doszło do wycieków to każdy już po seansie.
I jak pięknie zainteresowanie grą wzrosło przed zwiastunem. Na miejscu Rockstara bym się cieszył. To netflix bardziej zapłacze przez te ostatnie wydarzenia.
Słabo to wygląda w uj. Tyle się nagadali o żyjącym mieście, facet robi stłuczkę i drugie auto odjeżdża. Ciężarówka sie zatrzymuje, kierowca siedzi i czeka nie wiadomo na co.
Nie będzie chyba aż tak zaawansowanych algorytmów w akcji w tak ogromnej liczbie (na zasadzie: wszyscy ludzie w mieście zachowują się "racjonalnie"). Moce obliczeniowe konsol nie zmieniły się od lat. To gra, która musi w miarę dobrze działać na sprzęcie, który pochodzi sprzed 5 lat. :)
O to chodzi właśnie. Gdzie jest podstawowe AI w grach? Mechanika nadal ta sama co 20 lat temu
Oho zaczyna sie.
To jest gra video. Nie symulacja zycia.
To co pokazal ten fragment jest jak najbardziej immersyjne i zywe, biorac pod uwage w jakim miejscu jestesmy i to ze jest gleboka noc.
Dodam tez ze seria GTA i npce zachowujace sie racjonalnie (i "racjonalnie" w sumie tez), to punkty znajdujace sie tak daleko od siebie jak to tylko mozliwe.
Te braki reakcji lub dziwne/przesadzone/agresywne reakcje to core serii tworzace nieprzewidywalny, emergent gameplay.
btw. w przypadku jak ktos ci zajdzie droge, to czekanie to najracjonalniejsza reakcja lol. Co masz zrobic? Przejechac kolesia i isc do wiezienia (to jest zwykly czlowiek bedace w pracy za kierownica)? Szoferka jest zdecydowanie najbezpieczniejszym miejscem. Tam tez nie ma jak cofnac bo z tylu jest nastepna ciezarowka.
Zas przy stluczce na skrzyzowaniu na poczatku, jest reakcja werbalna (przeklenstwa), i w sumie nie widac co dalej bo nasz samochod wjezdza do srodka, a ten uderzony ma spora inercje i znika z kadru.
A działanie npców jest jak na konsoli z 2014 r. Przecież ta bijatyka to wypisz wymaluj GTA V w nowej grafice. Wiesz, ja nie mówię, że wygląda obiektywnie źle ALE po tym, czym karmiono nas od kilku lat to spodziewałem się nie wiadomo czego, kosmicznego przeskoku o co najmniej dwie generacje. A tu zonk, lekko podrasowane gta v w połączeniu z rdr2.
1. To jest gra video. Nie symulacja zycia. (czyli gra!), a potem:
2. To co pokazal ten fragment jest jak najbardziej immersyjne i zywe, biorac pod uwage w jakim miejscu jestesmy i to ze jest gleboka noc (czyli symulacja?), a potem znowu:
3. Te braki reakcji lub dziwne/przesadzone/agresywne reakcje to core serii (znowu gra [z serii!]), a potem znowu tłumaczysz:
4.: w przypadku jak ktos ci zajdzie droge, to czekanie to najracjonalniejsza reakcja lol. Co masz zrobic? Przejechac kolesia i isc do wiezienia (to jest zwykly czlowiek bedace w pracy za kierownica)? Szoferka jest zdecydowanie najbezpieczniejszym miejscem. (tłumaczenia, jakby to życie było, a nie gra, a w każdym razie realistyczna symulacja) 😉
Dodam tez ze seria GTA i npce zachowujace sie racjonalnie (i "racjonalnie" w sumie tez), to punkty znajdujace sie tak daleko od siebie jak to tylko mozliwe. Czyli jedno i drugie masz za logiczne, chociaż jest to kompletnie sprzeczne 😅 Ale pięknie i holistycznie tłumaczysz te sprawy, życie i grę mieszając, mimo że pierwsze zdanie to: To jest gra video. Nie symulacja zycia.
haha mam ci przypomniec panie "dyskusja" jak ostatnio sie spultales i jechales takim rynsztokiem, ze sie rzygac chcialo?
Zawsze masz bol dupy jak ktos sie nie zgadza i taka prawda.
Po raz kolejny ja odpisuje ci normalnie (post 8.3), a to ty sie pienisz jak dzieciak.
Dokladnie tak bylo ostatnio.
NIe chcesz, nie odpisuj ale to ty jestes toksyczny w naszym malym "zwiazku" i szczerze mowiac to wyp...aj, bo jedyne co potrafisz to narzekac i jojczec na wszystko czego nie ogarniesz jak dzieciak.
Nie wiem. Moze diabel sie z toba tabletkami podzieli lol. Dogadacie sie (jak juz przestanie analizowac gaming i udawac madrzejszego niz jest w rzeczywistosci).
Odpisz mi normalnie w wątku poprzednim, a nie "se wybierasz" może? 😉 Tam były argumenty! 😎
Zawieszam do jutra XD
Ja się dziwie, że ludzie oczekiwali jakiejkolwiek rewolucji skoro sprzęt tworzony na przestarzałe już PS5.
Sam R* sobie zawalił bo mogli już w maju/czerwcu dać krótki fragment >>> ludzie mieliby się nad czym spuszczać do następnej prezentacj A kto wie, gdyby nie było pokazu za tydzień, tryskaliby może do samej wigilii
;)
Cienie, swiatla, raytracing na naczepie...
Wyglada to superowo. Jedyne do czego bym sie tutaj doczepil to slabe dzwieki uderzen przy walce wrecz i uderzeniu latarka. Takie niedorobione, wiec zakladam ze placeholder albo wrzucone i jeszcze bez obrobki i dopasowania.
Ludzie pewnie sie beda doczepiac ze animacje itd..., ale imho ten ragdoll i animacje sa wlasnie takie jak powinny byc. Czlowiek normalnie sie czuje jak w domu.
Wydaje sie tez ze jest troche bardziej "fizycznie" niz w piatce, ktora byla wlasciwie arcadowka. Jednak nie az tak jak w czworce. Czyzby zloty srodek?
Zobaczymy.
Cienie, swiatla, raytracing na naczepie...
Zgadza się. Graficznie to będzie zapewne petarda. A na PC to już w ogóle. :)
Ja jestem jednak najbardziej ciekaw tego, jak będzie się prezentować AI (interakcje i reakcje) w mieście. I tu jestem bardzo ostrożnym optymistą (ze względu na ograniczenia sprzętowe).
"Wydaje sie tez ze jest troche bardziej "fizycznie" niz w piatce, ktora byla wlasciwie arcadowka"
V arcadówką 😂 Bo wcale to auto z materiału wyżej nie wjechało przodem w inne i nie doznało przy tym żadnych obrażeń (maska wcześniej była wgnieciona), a szlaban nie złamał się na trzy jak wykałaczka 😅
I odpocznij sobie od tych gier co przechodzisz na szybko (lol) zeby ci sasiad przez sciane nie zespoilerowal, i wogole moze od postowania bo juz nawet nie ogarniasz komu i na co odpowiadasz.
I nie przypisuj mi slow, ktorych nie napisalem.
I nie przypisuj mi słów, których nie napisałem.
Napisałeś! Jakich buzzwordów używam? Jaki trend reprezentuję? No tak literalnie napisałeś, chłop jesteś, zacząłeś, to wypada wyjaśnić. Mega jesteś nie w porządku 👎

Potem bedziemy kontemplowac jak bardzo mozna striggerowac czlowieka za pomoca 3 linijek (ktore od poczatku byly sarkazmem, nie musze w niego uciekac. Zadna dyskusja nie byla moim celem. Jedynie wysmianie tego co napisales i tego cierpietniczego podejscia do grania, korporacji, itd...). Plus "video games, serious business".
No az sie prosilo zeby wysmiac do spolki z asmodeuszem.
Nie moja wina ze masz tyle samo dystansu do siebie i grania, co to korpo ma szacunku do ciebie. I wysrales juz 20 postow z bolem dupy, analizami wycietych z kontekstu zdan godnymi 16letniego internet warriora oraz zadaniami ze mam ci cos wyjasniac i dyskutowac.
Pic jak najbardziej related.
Odnośnie sprawy: napisałem prześmiewczy komentarz o marketingu GTA? No ba! Gotów na argumenty - przyznam, że niezbyt to sterylne, ale w tym klono-spamie publicystyki GOL'a czuję prawo do frustracji, nawet prześmiewczej, ale żaden z Was jej nie kontrargumentował racjonalnie tylko - "należysz do trendu". Naprawdę marketing Rockstara jest taki wyborny? A dzisiaj wspaniale odpisał mi użytkownik $D69 pod komentarzami pod Disco Elysium, który pokazał balet i wdzięk - pełną klasę (i jedną z lepszych dyskusji na GOL'u!). Ja dziś z Tobą nie dałem popisu, bo mnie zirytowałeś. Liczę, że jesteś dumny! Następnym razem tak łatwo nie będzie, ale spok - nie chcesz faktów, konfrontacji, to możemy się podgryzać. Już łapię zasady 😉
Ale byłyby JAJA jakby po premierze na konsole w sieci pojawił się hypervisor wersji PC xd
haha, wyobrażacie sobie to? Rockstar dostał po dupie, i to konkretnie, za monetyzacje, za premierę trailera na Netflixie, za brak płyt etc.
haha;)
Jak taki z niego wyciekowiec to mógł wypuścić jakiś ciekawszy gameplay a nie taki gdzie jest ciemno a połowę ekranu i tak przysłania reklama jakiegoś gunwa.
Jak myślę, że rockstar dowiezie tak w ogóle mi ich nie żal. Mądrowanie się w wywiadach jak to wiedzą lepiej, skasowanie wersji pudełkowej, jakieś czasowe excluziwy trailerów, podbijanie ceny wycinając zawartość itd. Ładnie ich zrobili w bambuko
Gra jak każda inna. Wyjdzie, kupię na jakieś wyprzedaży czy innej zniżce, ogram, albo nie, zobaczymy.
Tak patrząc na komentarze po tych ostatnich wyciekach, to się zastanawiam czego ludzie oczekiwali? Red Dead Redemption 2 do dziś wygląda przepięknie, poziom detali przytłacza, animacje to top topów, a dzisiejsze gry nie są w stanie dorównać tytułowi z 2018 roku. To, że gra jest ślamazarna to zrozumiałe i jak ktoś przez to nie przebrnie to również jest naturalne, nie da się jednak zaprzeczyć temu, jakie wybitne dzieło Rockstar stworzył.
GTA 6 zwyczajnie pożre wszystkie open worldy które wyszły między 2018, a 2026, i na bardzo, bardzo długo, znów będzie przykładem, jak gry powinny wyglądać i działać na bazowych konsolach. I nie, 30 fps nie wypali nikomu oczu i nagle nie stanie się czymś nie grywalnym.
Zobaczymy tylko czy scenariusz dowiezie, bo ekipa się sporo pozmieniała od ostatnich GTA.
Rockstar zasadniczo nie zrobił niczego, promocja GTA na 3 miesiące przed premierą to 2 trailery i kilka screenów, tymczasem ludzie wyobrazili sobie COŚ i są oburzeni, że tego nie dostają.
Czym jest to COŚ? Nikt nie wie, bo oczekiwali czegoś, w sumie nie wiedzą czego, ale są zawiedzeni że zobaczyli coś innego.
Oczywiście zdanie oparli o jakiś randomowy leak, nagrany w niskiej jakości, nie wiadomo jak stary, nie wiadomo w ogóle jaki to branch, jaka faza produkcji, na jakich ustawieniach grafiki.
Oburzają się, że dostaną to samo co w RDR2 tylko z samochodami, choć zasadniczo gdyby Rockstar tak zrobił, to znowu miałby najlepszą grę świata w swoim gatunku, bo przez te 8 lat nikt nawet nie zbliżył się do poprzeczki jaką ustawili przy RDR2.
Jesteśmy w miejscu w którym ludzie uroili sobie grę z urojonymi oczekiwaniami wobec niej po czym uroili sobie, że gra to kupa na podstawie urojonego nagrania.
Jak można na to narzekać.
Jeśli idzie o animacje to może to konkurować tylko z RDR2 i TLOU2, animacje to coś na co branża ma kompletnie wywalone więc tym bardziej GTA 6 zachwyca.
Podoba mi się że inspirują się mechanikami z RDR2 i idą bardziej w realizm, wygląda świetnie, ekran czyściutki bez nachalnego interfejsu. Wycieki narobiły mi sporego smaka na nowe GTA.
Darek, a brak twojego zobowiązuje do bycia forumowym glupkiem.
Uwazajcie z tymi opisami bo zaraz oddział Rockstara do zadan specjalnych wam sie wpierdoli do biura i dożywocie w psychiatryku bedzie jak ten jeden typ.
No i pojawiły się pogłoski, że "wyciekacze" grożą już zaspoilerowaniem fabuły gry (zakończenia wątku bohaterki). Byłoby to wyjątkowe draństwo, wiec mam nadzieję, że to rzeczywiście tylko pogłoski. :(
Tak czy inaczej, trzeba uważać, co się czyta. ;)
Bawi mnie tez postrzeganie i przedstawianie leakerow jak robinhoodow, biorac pod uwage ze kazdy leak jest zasrany linkami do stron conajmniej podejrzanych i do cryptoscamu.
Na poczatku myslem ze to jakis wkurzony byly pracownik albo cos, ale wtedy raczej nie byloby tyvh linkow i tez zenujacej "hacker-activist" otoczki. NIemniej jednak, taki leak wymaga dostepu insiderskiego, to napewno nie jest wynik wlamania.
Ciekawe czasy.
A czy ten wyciek to aby nie po to by mieć pretekst do kolejnego przesunięcia premiery ? Gra jak widać w opłakanym stanie niczym ostatnio na pokazie Star Citizen za bagatela miliard dolarów. A masa już wydała kupe siana na subskrypcje...🤣
Cała gra w wersji deluxe wycieknie przed premierą, już nie jeden miłośniok denuvo ostrzy sobie na nią żęby.
Koszulka sie ładnie zachowuje. A po tych co narzekają to czego wy się spodziewacie po konsolach? One są śmiesznie słabe, z gówna bata nie ukręcisz.

Pooglądałem sobie trochę tych leaków i szczerze mam nadzieję, że to faktycznie jakaś beta albo wczesny build bo moim zdaniem wygląda to strasznie sztywno, miejscami wręcz karykaturalnie i kompletnie nieorganicznie w porównaniu do RDR 2. Jestem ciekaw jak się to będzie prezentować na nowym trailerze, ale i tak najlepsze jeszcze przed nami. Byle do listopada... prawda panie Rockstar?
Jeśli to jest materiał z 2025 to podstawowym pytaniem jest czy max niecałe 2 lata to wystarczająco czy za mało czasu żeby to poprawić, bo wygląda na tym nagraniu średnio a najgorsza jest nieistniejąca fizyka zniszczeń samochodów
Screen chyba zdradza tytuł GTA6 Parostastkiem w piękny rejs - dawaj naczelny hejterku,
Ale płacz. Czego wy się spodziewaliście? CO można jeszcze dodać do gry i jak immersję z RDR2 przebić? Imo ciężko. GTA + mechaniki niektóre/troche zmienione z RDR2 wg mnie jest okej rozwiązaniem. Nie ma tu czego więcej dodawać, to są gry a nie życie :)
Ja się tak zastanawiam, czego spodziewać się po kolejnej odsłonie tej (samej) gry? To jest jak EA FC.... Mam wrażenie, że ludzie czekają na RP, a zakończenie to akurat jest mało istotne xD
Absolutnie nie czekam, jest wiele fajniejszych tytułów w najbliższych latach. Promowanie bandytyzmu i złodziejstwa jest atrakcyjne chyba dla nastolatków i jakiś domorosłych zwyroli.
Chętnie bym zagrał w podobny tytuł skupiony na pracy i służbie policjantów, dzięki którym jeszcze można swobodnie chodzić po ulicach.
Wielki środkowy paluch dla wszystkich pseudo gangusów.
Paskudnie to wygląda, nawet GTA V na modach wygląda lepiej. Mam nadzieję że to z wersji 2023, chociaż ludzie piszą że piosenka w radiu w aucie leci z 2025.