Ponoć same obecnie kolorowe julki tam oraz sojaki, będzie pewnie to lewacka propaganda jak ostatnie gry sony
I tak są to najlepsze gry jakie miałem okazje ograć
Nawet jak dodatek do Wiedźmina 3, Wiedźmin 4 i Remake W1 okażą się dobrymi grami, a co ważniejsze będą pozbawione problemów technicznych, to do wydania Cyberpunka 2 i spełnienia wielu obietnic z Cyberpunka 2077, ludzie nadal będą im to wypominać. Choć myślę, że nawet jak dowiozą, to znajdą się osoby co będą ostrzegać przed obietnicami CDPR. Więc ta łatka to już chyba do końca życia z nimi zostanie
Mnie bardziej przeszkadza że w4 protagonistą jest lesba z dady issue. Nie mam ochoty podejmowac zadnej decyzji dla tego typu postaci. Nie intersuje mnie tez jej przygoda ani zycie. W3 jest swietny na poziomie imersji i asocjacji z bohaterem. Dla mnie wiedzmin to mezczyzna.
Sory ale dla mnie Wiedźmin się skończył z Dzikim Gonem. Geralt ciągnął tę serię, Ciri była istotna fabularnie ale gra z nią w roli głównej już mnie nie obchodzi. Poczekam najwyżej na remake jedynki.
Nawet jak dodatek do Wiedźmina 3, Wiedźmin 4 i Remake W1 okażą się dobrymi grami, a co ważniejsze będą pozbawione problemów technicznych, to do wydania Cyberpunka 2 i spełnienia wielu obietnic z Cyberpunka 2077, ludzie nadal będą im to wypominać. Choć myślę, że nawet jak dowiozą, to znajdą się osoby co będą ostrzegać przed obietnicami CDPR. Więc ta łatka to już chyba do końca życia z nimi zostanie
Najśmieszniejsze jest to, że do dzisiaj ludzie podziwiają jak dobrze ta gra wygląda i porównują do współczesnych gier, wiadomo był next-gen update, ale nawet przed nim ta gra dobrze wyglądała.
I tak są to najlepsze gry jakie miałem okazje ograć
Pożyjemy, zobaczymy. Nie ufam im za bardzo z tym co gadają, ale może zmienię zdanie po premierze Wiedźmina 4. Najbardziej martwi fakt, że reżyserem Wiedźmina 4 jest naczelny kłamca z CDPR - Sebastian Kalemba, który tak zachwalał CP 2077 na PS4, że działa wszystko świetnie, bo on grał na PS4. No zobaczymy jak to będzie.
Ponoć same obecnie kolorowe julki tam oraz sojaki, będzie pewnie to lewacka propaganda jak ostatnie gry sony
Via Tenor
w walce mieczem niczym innym bo próby traw nie przeżyła żadna kobieta.
Tylko to nie jest kanoniczne, bo Sapkowski nigdy tego nie napisał. Alzur i jego eksperymenty z mutacjami na dzieciach obu płci pojawiają się dopiero w Gwincie, a potem także podręczniku "Wiedźmińskie Zapiski" z 2022 roku, stanowiącym dodatek do "The Witcher: Gra Fabularna" z 2018 roku. Sapkowski trochę więcej o Alzurze pisze w Sezonie Burz, ale nigdy nie czyni go twórcą wiedźminów, jak zrobił to CDP.
CDP nie robi masowo i hurtowo gier, jak wiele innych firm z branży, i nie mają ich w portfolio dużo, więc można powiedzieć że cały czas jeszcze nabierają doświadczenia i "szukają siebie", pomysłu i możliwości. Tą wpadkę z CP2077 można wybaczyć i przymknąć na to oko. Ale i tak pozostał niesmak. A to też przez "inwestorów" tak wyszło :/ Mam nadzieję że nabiorą pokory.
Myślę że teraz co nowsze gry z ich ręki, będą lepiej dopracowane i nie popełnią tego samego błędu co przy ostatniej grze.
Ja do dziś CP77 nawet za darmo nie wezmę, a materiały marketingowe W4 mnie odstręczają. W3 było ostatnie dla mnie, a nadchodzący dodatek obejrzę na streamie. Moja konsumenca łaska na pstrym koniu jeździ i raz uciekła nie wróci.
Premiery gier CDP zawsze były z problemami. Nie pamiętam jedynie pierwszego Wiedźmina ale tam chyba też jakieś były. Na pc Cyberpunk to chyba miał najmniej problemów ze wszystkich ich gier jakie wydali.
To niech dostarczą dopracowaną grę z mechaniką, którą zapowiedzą na dzień premiery, a nie po w patchach. Proste, co nie?
Sory ale dla mnie Wiedźmin się skończył z Dzikim Gonem. Geralt ciągnął tę serię, Ciri była istotna fabularnie ale gra z nią w roli głównej już mnie nie obchodzi. Poczekam najwyżej na remake jedynki.
Już zapowiedzieli, że romanse będą istotną kwestią, czyli pewno zrobią z Ciri biseksualistkę pomimo tego, że jedyny stosunek z kobietą to gwałt na Ciri przez Mistle i cały syndrom sztokholmski u Ciri, czyli kiedy ofiara nagle zaczyna pałać uczuciem do oprawcy.
Potrafię zaakceptować ich bzdurne wytłumaczenia (nieważne, jakie by ono nie było) zrobienia z Ciri wiedźminki, ale ciekawi mnie czy będą mieć na tyle odwagi, by pokazać kogoś z mniejszości w bardzo złym świetle, patrząc na ich bardzo mocną progresywność.
Z tym "gwałtem" to już Twoje fantazjowanie.
I nie, wystarczy, że sobie książki przeczytasz, bo to, co zrobiła Mistle ma znamiona gwałtu Ciri nie chciała tego i jest to bardzo dobrze opisane i przez wielu było dyskutowane, to nie są fantazje, tylko fakt opisany w książce. To jest świetny przykład takiej pewnej hipokryzji u osób, które myślą, że ten stosunek był jakimś cudem romantyczny czy normalny, ale wystarczy, że zamiast Mistle wrzucić tam mężczyznę i nagle zmieniają zdanie.
Mam 400 godzin w W3. Zawsze moment grania Ciri jest dla mnie cierpieniem. Trzymam kciuki ale ja nie kupię. Czekam na remaster.
Widzę, że nic się na forum nie zmieniło. "Gracze" są k***a najgorsi, szczególnie ci co im tęcza przeszkadza. Prawactwo, tfu.

No dokładnie prawackie CDPR co mim tęcza przeszkadzała XD
PS: oczywiście te oficjalne profile już usunięte by po raz kolejny CDPR nie wyszło na takich samych hipokrytów jak reszt korpo :D
Na jednym z portali społecznościowych wstawili post o podlizywaniu się seksualnym dewiacjom (bo czerwiec, miesiąc ich pychy), ale komentarze pod postem prewencyjnie wyłączone, niczym komunistyczna cenzura, bo dobrze wiedzą, że zostaliby zjechani po całości.
...i teraz piszą o odzyskaniu zaufania? 😒
W komentarzach jak patrzyłem niektóre posty bez blokady to jest wylew ścieku, inwektyw i personalnych podjazdów a nie wyrażenie opinii.
Co do dewiacji się nie wypowiem. Mam swoje zdanie w tej sprawie ale tutaj gadamy o grach a nie kto z kim śpi.
CDP do firma, wręcz już corpo więc mówią to co w danym momencie marketing uważa za słuszne i łudzenie się, że jest inaczej to głupota.
Oczywiście, można się z ty nie zgadzać, nie popierać ich ale od tego jest zwyczajnie portfel, nie popierasz nie kupuj, nie komentuj po za wyrażeniem opinii. Bo ogólnie dla mnie jest to niesamowitę jak głośno potrafią krzyczeć w jakimś temacie ludzie co to zarzekają się, że ich temat nie interesuje. Mnie jak coś nie interesuje to nie śledzę, nie czytam i nie angażuje się w życie mediów społecznościowych danego zagadnienia i tyle.
Nie tylko jedna premiera odbywała się w takich okolicznościach. Mogę wymienić choćby „Crimson Desert”, a wcześniej „Batman: Arkham Knight”, „Fallout 76” czy „Assassin's Creed Unity”.
Owszem, premiery „Wiedźmina 2” i „Wiedźmina 3” były bardzo udane. Premiera „Cyberpunka 2077” już mniej, ale mimo wszystko gra ostatecznie okazała się superowa.
O premierze „Wiedźmina 4” pisze się już od dłuższego czasu, ale najważniejszego nadal nie wiadomo kiedy dokładnie gra trafi na rynek. Tego na ten moment nie wie jeszcze nikt poza wypisywaną masą plotek i demagogii.
Mnie bardziej przeszkadza że w4 protagonistą jest lesba z dady issue. Nie mam ochoty podejmowac zadnej decyzji dla tego typu postaci. Nie intersuje mnie tez jej przygoda ani zycie. W3 jest swietny na poziomie imersji i asocjacji z bohaterem. Dla mnie wiedzmin to mezczyzna.
Ciekaw jestem jak wykreują fabularnie fajnie żeńską postać bo nie kojarzę potężnych Action RPG z tak doskonałą fabułą jaką robią Redzi z kobietą w roli głównej. AC Odyssey było super, ale tam fabularnie to trochę leżały tematy, Cyberpunk 2077 zrobił kawal dobrej roboty ale nadal fabuła była pisana pod "ogólnik" aby pasowała czy to do V męsiego jak i żeńskiej wersji.
Także ja osobiście czekam, nie jest wepchana na siłę, ma uzasadnienie w grach jak i książkach. :)
Sapkowski chciał zakpić z kanonu, zrobił to lepiej bądź gorzej, sam nigdy nie lubiłem Ciri, ale ta gównoburza nie ma nawet specjalnych podstaw na tym etapie.
Ja się spodziewam, że Wiedźmin 4 będzie na premierę taki sobie technicznie (oby nie aż tak zły jak CP...), ale jednocześnie będzie świetną grą RPG i unikatowym doświadczeniem na tle tytułów AAA.
„Zaufanie jest jak papier; raz zgniecione, nigdy nie będzie idealne.”
Do poziomu zaufania jaki mieli przed premierą Cyberpunka raczej nie wrócą a do podobnego potrzebowaliby kilku (tym razem udanych) premier. Widmem Wolności i poprawkami (a nie porzuceniem) zrobili pierwszy krok, ale jeszcze daleka droga.
Na Wiedźmina 4 nie czekam, na Cyberpunka 2 czekam. Aczkolwiek nie spodziewam się wiele, po ostatnich tęczowych ruchach CDPR. Kiedyś ich gry były dla mnie Day 1. Dzisiaj poczekam sobie na opinię innych, a Wieśka 4 w ogóle nie wiem czy kupie bo granie Ciri zupełnie mnie nie interesuje.
Widzę, że dział PR redów jak zwykle nie zabłysnął, no, chyba że oni naprawdę nie mają bladego pojęcia, o co w większości gracze mają pretensie, zwłaszcza kiedy przez całe swoje istnienie redzi smęcili się na lewo i prawo o tym, jak to są firmą lepszą od innych ceniącą opinie graczy, robiącą gry dla graczy a przede wszystkim mającą do nich szacunek, a wszystkie ich wcześniejsze działania i wypowiedzi dowodzą, że może jednak serio chcieli być takiem drugim rokstarem, szkoda, tylko że wypuszczenie gry w wersji beta, połączonej trytytką z naklejają jakoś "jako-tako" tylko, dlatego że marketing sprzedaży bucików i kurteczek był ważniejszy niż stan samej gry, pokazuje, że bliżej im do takiej bethesdy z jeszcze gorszym PR-em, który spuszcza w kiblu wcześniejsze założenia firmy o szacunku dla graczy/klientów okłamując ich na każdym kroku smutnego marketingu, przecież poniższy film jest koronnym dowodem kłamstw i manipulacji, jaki można sobie wyobrazić...ooo naszą grę wywali ze sklepu sony za jej stan techniczny....eeeee nie było tematu ...czas na CS-a
https://youtu.be/omyoJ7onNrg?si=CruYoFmkylhW6qXw