Nie ma nikogo z ubisoft Quebec, więc wygląda to optymistycznie. Chyba dobra wybór.
jako dyrektor produkcji czuwał nad konstruowaniem AC: Valhalli i AC: Origins.
Byle nie konstruował tak jak Valhalli, bo mimo że mam ją z wszystkimi DLC to od dwóch lat jej nie ruszyłem, żeby skończyć dwa z trzech płatnych DLC oraz to darmowe DLC Ostatni Rozdział, tak bardzo mam tej gry dość po zwiedzeniu całej gigantycznej mapy w podstawce i Irlandii w DLC...
Żaden inny Asasyn mnie tak nie wymęczył, a grałem w wszystkie wcześniejsze (Mirage i Shadows jeszcze przede mną).
Kurde a na golu mowili, ze peakiem byl Ezio gdzie gra polegala na ogladaniu cutscenek, wspinaniu sie na 45 takich samych wiez i walce polegajacej na naciskaniu jednego przycisku.
Jak zyc?
Jestem wytrwałym fanem serii, bo dopiero Valhalla zaczęła mnie męczyć. Odpaliłem tydzień temu wreszcie Shadows i niestety to samo. Muszę jednak przyznać, że po kilku godzinach zdążyłem zapomnieć o drętwych dialogach (choć to pierwsza część do której pasują ze względu na kulturę), powtarzalnych mechanikach, bublach, bo po prostu lubię mordowanie w taki sposób jak ta seria ustanowiła prawie 20 lat temu. I całkowicie rozumiem wszystkich marudzących na to jak ta seria podupadła, ale to jest po prostu ta sama od wielu lat gra, tylko setting się zmienia jakby z kolejnymi dodatkami. Mimo wszystko powinni się wreszcie ogarnąć, bo to wiecznie działać nie będzie.
Wszystko i tak rozbija się o naciski z góry - nawet najlepszy twórca polegnie w walce z uporem księgowych i przedstawicieli akcjonariuszy.
Tym bardziej, że Capcom wiedzą, jak robić dobre gry Resident Evil. Nie powtarzają ten sam schemat. Od czasu do czasu wymyślają coś nowego dla Resident Evil i ciągle coś zaskoczą (np. RE4, RE7 itd.).
Nintendo też nie powtórzyli ten sam błąd w przypadku serii Legend of Zelda, bo ciągle coś nowego w gameplay. Tak samo było z Square Enix i Final Fantasy (każdy cześć jest inny). Nawet FromSoftware dali spokój z Dark Souls i wymyśleli Sekiro. Tylko UbiSoft tego nie zrozumieją.
Innowacyjność i kreatywność to absolutna podstawa w grach!