Komentarze do wiadomości: Twórcy Gothic Remake sprawili, że gra stała się jeszcze trudniejsza, a fani są zadowoleni, bo byli znudzeni one-shotowaniem przeciwników

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
22.06.2026 11:51
Gandohar
1
odpowiedz
Gandohar
36
Pretorianin

Jeszcze kilka m-cy i będzie można zagrać

22.06.2026 12:04
Herr Pietrus
2
odpowiedz
Herr Pietrus
244
Jestę Grifterę

Zaraz zrobią remake trudniejszy niż oryginał...

22.06.2026 12:11
3
odpowiedz
tomekz2
0
Junior

Bugi są takie że nie da się popchnąć fabuły do przodu Ciężko się zorientować i można grać jeszcze kilkadziesiąt godzin zanim się skapniemy,że jest coś nie tak... Np teraz mam buga że królowa w kopalni po zabiciu nie jest aktywna (jej zwłoki)i nie da się zebrać wymaganych jaj

22.06.2026 12:36
Shadoukira
4
odpowiedz
Shadoukira
120
Chill Slayer

Ja dosłownie wczoraj ukończyłem Gothic Remake (poziom trudności Gothic) i zgadzam się z tym, że obecna progresja oraz balans wymagają poprawek. Tak jak zauważa wiele osób, nagły „skok mocy” postaci mocno psuje wrażenia z rozgrywki.

Potwory zdecydowanie potrzebują lepszego wyważenia. Obecnie wygląda to tak, że na początku gracz ma problem z pokonaniem nawet jednego wilka, a już po niedługim czasie jest w stanie bez większego wysiłku wybić całe ich stado. Chwilę później podobnie dzieje się z kolejnymi, znacznie silniejszymi przeciwnikami.

Jedyną naprawdę groźną bestią wydaje mi się cieniostwór, który potrafi stanowić wyzwanie praktycznie do samego końca gry. Orkowie mają prosty schemat walki i łatwo ich pokonać, młody troll nie sprawił mi żadnych problemów, a demony również okazały się dość łatwe. Ogólnie po osiągnięciu około 20. poziomu i zdobyciu lepszego pancerza gracz staje się niemal nie do powstrzymania.

Moim zdaniem brakuje płynnego etapu pośredniego. Zamiast stopniowo rozwijać siłę bohatera, gra przechodzi od „jestem bardzo słaby” do „jestem bardzo silny” zdecydowanie zbyt gwałtownie.

22.06.2026 12:51
5
odpowiedz
hemik9
119
Pretorianin

Dla mnie jest ok. W oryginale, również łapało się miecz dwuręczny strażnika świątynnego i techniką "prawo-lewo" można było zabić każdego orka. Gorzej bylo z wilkami i zębaczami, ale też szło ubić.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl