Komentarze do wiadomości: Twórcy Battlefield 6 mówią o „odpowiedzialności” i „obowiązkach” deweloperów gier. Wybrali na to dosyć niefortunny moment

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
10.03.2026 15:11
Pafun
1
3
odpowiedz
Pafun
173
Konsul

Mam przegrane w BF6 ponad 250 godzin aktualnie i powiem, że mam już dość.
Generalnie BF6 to syf i nie ma kompletnie nic wspólnego, ze "starymi" BF, a wysoka sprzedaż na początku była spowodowana nadziejami, że to powrót do korzeni. Ludzie dali się nabrać (w tym ja) i zrobił się dobry wynik.
Dopiero teraz widać, że ta gra nic warta nie jest jeśli chodzi o serię BF.

10.03.2026 15:38
GreedFire
1.1
2
GreedFire
47
Pretorianin

Pafun dokłądnie. Nigdy więcej gier od EA. Tym bardziej od DICE. Umarł BF i trzeba żyć z tym dalej.

10.03.2026 15:48
Mutant z Krainy OZ
1.2
7
Mutant z Krainy OZ
273
Farben

Rozumiem, ze aby gre poznac i moc sie o niej wypowiadac trzeba w nia pograc, ale 250h to sie spędza w grze dajacej radosc z zabawy. Spedzic tyle w czymś, co sie uwaza, ze jest nic nie warte, to objaw masochizmu.

10.03.2026 16:37
Pafun
1.3
2
Pafun
173
Konsul

Mutant z Krainy OZ
A HAHAHAHAHAHAHAHAHA, wiedziałem, normalnie wiedziałem na 100%, że ten debilny argument padnie.
Czyli co, jak krytykujesz grę to często wali się argumentem, że "jak nie grałeś to się nie wypowiadaj". Teraz okazuje się, że też za bardzo nie mogę się wypowiadać bo w grę... za długo grałem.
Tak więc wyjaśniam, że przegrałem te ponad 250 godzin bo miałem nadzieję na zmiany. Pograłem pierwszy sezon i myślałem, że coś się zmieni w sezonie drugi, a tu takie zmiany, że dupa i kamieni kupa.
Człowiek może jest naiwny i chce dać jeszcze grze szanse i nie wywalać jej z dysku bo w końcu wydał na nią 300 zł.
Niestety, mogę potrzymać tylko to, że BF6 to syf i te 250 godzin tylko mnie w tym utwierdziło.

post wyedytowany przez Pafun 2026-03-10 16:38:20
10.03.2026 16:57
Mutant z Krainy OZ
😂
1.4
6
Mutant z Krainy OZ
273
Farben

To trzeba bylo poswiecic na ten chlam 2500 godzin.
Zeby stwierdzic ze taka gra jest slaba nie poswiecasz jej ponad dziesieciu dób, to nie singiel, ktory po 10h nudnego poczatku nagle moze zmienic rozgrywke o 180 stopni i urwac finalnie dupe. W multiku juz po kilku godzinach wiesz wszystko. Potem odpalasz na kolejne kilka godzin drugi sezon i wiesz jakie zaszly zmiany.
Poswieciles na te gre 250h, to wiecj niz wiekszosc graczy z tych setek tysiecy co kupily bf6 na premiere. Tamci potrafili od razu poznac sie na grze.
Imo twoje podejscie wynika tylko z tego, ze mówienie dobrze o tej grze jest teraz zle odbierane.
Spoko, gra ci sie znudziła, nie ma gry, w ktora bedzie sie gralo przez 20 lat z wypiekami na twarzy. Ale pisanie po 250 godzinach, ze to badziew? W badziewiu trudno spedzic 25h, a co dopiero 250.
Ale ok, jestes rzetelny i zrobiles to dla glebokiej analizy, wrecz zmuszales sie dla nas do gry. Stad te głębokie przemyślenia zamkniete w kilku ogolnikowych zdaniach pasujących do aktualnego trendu.

post wyedytowany przez Mutant z Krainy OZ 2026-03-10 16:58:38
10.03.2026 18:27
1.5
NekoRei
2
Centurion

Pafun nie gram w te gry, ale czy sytuacja nie wygląda tak jak opisałeś za każdym razem? XD w okolicy premiery wszyscy się jarają a po kilku tygodniach kompletnie się zmienia narracja i ludzie "otwierają oczy" czy coś.

10.03.2026 18:30
tynwar
1.6
tynwar
101
Legend

Pafun 250h i dopiero po tym uznałeś w końcu, że jednak gra ci się nie podoba i dla ciebie to syf? Jakim cudem, no kurde ja bym tyle przecież nie wytrzymał jakbym grał w coś co uważam za syf. No nie rozumiem, po co tyle tej męki, niepotrzebnie męczyć się. Chyba, że to masochizm xD.

Inna sprawa to faktycznie naiwność, bo jednak tak naprawdę to takie ea od bardzo dawna nie jest wiarygodne, więc tym bardziej trudno było w ogóle zaufać ich słowom. Zresztą nie tylko ea, ale również wiele dużych studiów. Nic dziwnego, że kłamią, bo to działa, bo ludzie po tylu latach kłamstw jednak dalej wierzą w nich.
A przecież już od dawna branża to taka jedna wielka gra polityczna, czyli naciąganie akcjonariuszy, inwestorów i przy okazji graczy swoją gadką szmatką, by zarobić jak najwięcej pieniędzy i robić jak najmniejszymi kosztami, a do tego prawie wszystkie stare studia teraz są korporacyjne do bólu, więc skupiają się tylko na zysku ;/.

Mutant z Krainy OZ tak, ja nigdy bym aż tyle nie grał w coś co mi się nie podoba. Nawet nie więcej niż 1h jeśli jest to crap totalny i nie więcej niż 10h jak gra nie jest specjalnie dobra.

10.03.2026 18:44
Mutant z Krainy OZ
1.7
1
Mutant z Krainy OZ
273
Farben

Tynwar ja mialem przygodę z xdefiant od ubisoftu, zagralem kilka meczy i gre wywalilem, bo byla dla mnie beznadziejna. Musialby mi ktos zaplacic, zebym poswiecil 250 godzin na nia.
W bf6 mam ponad 330h, to jest gra z wieloma problemami, ale jednak daje mi frajde.
W halo infinite natrzaskalem niemal 900 godzin, bo tam sie swietnie bawilem ze swoimi synami na podzielonym ekranie.
W zadna z tych gier bym nie gral, gdyby byly dla mnie slabe. Obiektywnie to moga byc gowniane, wazne co ja czuję podczas gry.
Przy bf6 mam wrazenie, ze ludzie graja, ale gdy ktos pyta, to mowia co mowia, bo tak wypada. Owczy ped i strach przed wlasna opinia.

10.03.2026 22:46
1.8
SQNISGOOD
34
Centurion

Mutant z Krainy OZ Dokładnie, ja spędziłem jak narazie 160 godzin, dynamika call of duty z formułą Battlefielda sprawia mi to frajdę. Ok jest wiele rzeczy które przeszkadzają małe mapy, lotnictwo i pojazdy też za bardzo dupy nie rwa ale przez prawie 20 lat z serią wiem że Dice potrzebuje roku. Jest różnica między sezonem 1 a 2 w moim odczuciu, poruszanie piechotą stało się dużo przyjemniejsze, nowa mapa jest fajna.

Skupiam się na zadaniach i wyzwaniach, dostosowuje pod to rozgrywkę i sobie gram cały dzień. Albo odpalam na chwilkę zrobić zadania dzienne i tyle. A jak nie mam pomysłu cisnę deatchmatch drużynowy czy zespołowy, brakuje mi takiego free for all.

Gra sprawia mi przyjemność i ja konsumuję. Nie jest to Battlefield 3 czy 4. Ale rozpierducha jest jak najbardziej Battlefieldowa.

10.03.2026 23:33
tynwar
1.9
tynwar
101
Legend

Mutant z Krainy OZ no to w tym przypadku określenie gry jako syf co raczej oznacza dość słabą grę, dalece odbiega od tego jak naprawdę uważa.

10.03.2026 15:42
2
odpowiedz
Sebcza_k
42
Konsul

Oj tam gierka fajna by sobie postrzelac i tyle. Ja tam wróce jak ogram gry single i diablo 4

10.03.2026 17:44
Pafun
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Pafun
173
Konsul
Image

Tak jeszcze by pokazać te super zabezpieczenia antycheats w BF6 do których trzeba było nawet w BIOS'ie płyty głównej grzebać i które miały być tak trudne do złamania.
To proszę bardzo.
Pierwsza pozycja w Pax Armata, jakiś chiński oszust z 64 killami i (tu nie widać) w kosmicznym pingiem w grze, takim który praktycznie uniemożliwia grę online.
I co? Chińczyk dalej sobie na cheatach gra, dojechał już do 286 lvl i żaden cudowny antycheat od EA jak widać mu nie straszny.

10.03.2026 23:42
TRX
3.1
TRX
219
Generał

Pafun Gdzie Ty tu widzisz jakieś czity? Ja bym nawet zaryzykował, że gość nie jest jakimś wymiataczem, skoro KD ma nieco ponad 2 (i żeby nie było - ja mam niższe ;).

10.03.2026 17:48
baltazar1908
4
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

Mam nie gram bo jakoś mnie nie kręci, zresztą chyba nie tylko mnie.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl