W dalszym ciągu nie wierzę, że coś takiego powstanie. Oczywiście byłbym mile zaskoczony i zagrał, ale po prostu nie wierzę, że ktoś będzie grzebał przy 11-letniej grze, zwłaszcza, że ludzie którzy stworzyli W3 pewnie już nie pracują w CDP albo zajęli się innym projektem, na nowym silniku. Kilka razy się zdarzało, że wskrzeszano antyczną grę, np. Titan Quest albo Two Worlds 2 jakimś dodatkiem po latach, ale to były małe studia a nie korpo jakim stał się CDP.
Nie wierzę w te DLC kompletnie. Tutaj widzę, że rozmawiali bezpośrednio z CDP, wewnętrznie na pewno tego nie robią po tym co odpowiedzieli - https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/nowy-dodatek-do-wiedzmina-3-przed-wiedzminem-4-fakty-poszlaki-i-odpowiedz-cd-projekt/7ekf98q
Może zewnętrzne studio, czyli te wspomniane Fool's Theory, ale to nadal jakieś grubymi nićmi szyte. Nie wiem nawet czy ta umowa z Andrzejem w ogóle pozwala na jakieś cedowanie prac na inne podmioty.
A ja tam dalej mimo całej nadziei, że się mylę, to twierdzę, że nic z tego nie będzie - żadnego dodatku nie będzie.
A ja chciałbym dodatek i mam nadzieję że nie zapomną o Nintendo, bo uwielbiam grać w wersji przenośnej we Wiesława na Switchu.
Będzie w maju bo każdy o tym dlc trąbi już nie tylko w Polsce, w 11 rocznicę Witcher 3.
Dodatek to W3? To byłaby fenomenalna wiadomość. Mam nadzieję, że będą rozwijali to uniwersum bardziej. Chętnie bym zobaczył nawet krótką produkcję dedykowaną vr. Być może specjalnie przygotowana gra pod coop (na pewno nie multiplayer) z kreatorem postaci. To ma duży potencjał.