"Rebel Wolves wzoruje się na najlepszych"
Przecież tam robią ludzie od WIeśka i w sumie oni sami to implementowali we Wiedźminach więc się k..a nie wzroują tylko powielają swój schemat. JPDL. Mam nadzieje iż zrobią to lepiej aniżeli miało to miejsce we Wiedźminach.
https://www.eurogamer.net/blood-of-dawnwalker-released-on-disc
https://mp1st.com/news/the-blood-of-dawnwalker-wont-use-denuvo-secret-quests-confirmed-no-mini-games
Gol jak zwykle przysypia, bo już każdy zdążył o tym napisać. ;p
Ale ja mentalnie to stary dziad jestem, mam zgrane na dyski gry z goga w formie backupu... W sumie ciekaw czy wydadzą grę na GOG. Bo nigdzie o tym informacji nie widziałem i w sklepie też brak gry.
Skoro projektują tak grę od początku, to może nie będzie to tak potraktowane po macoszemu jak w wieśku.
Oby faktycznie zarobili na tym Dawnwalkerze i przy dwójce poprawili bolączki, które wynikają z kiepskich decyzji oraz z ograniczonego budżetu.
Kogoś w ogóle to ziębi czy grzeje? To przenoszenie zapisów? Przecież to zawsze były jakieś stosunkowo marginalne rzeczy.
Przecież przenoszenie wyborów z W2 do W3 jest praktycznie bez znaczenia. Najważniejsza jest w sumie postać Letho, bo jeśli go zabiliśmy w W2 to się oczywiście nie pojawia, a tak to nam może pomóc w obronie Kaer Mohren. Reszta nic nie zmienia. Radowid i Roche są zawsze nieważne czy poszliśmy ścieżką Roche'a i ratowaliśmy te dzieci potem oddając je Radowidowi czy poszliśmy z Iorwethem.
Jest pijacki tatuaż, który możemy sobie wykonać w dwójce i potem ze wstydem z nim latami w trójce, choć możemy go usunąć.
Jest dwóch uczonych, którzy przeprowadzają na nas eksperyment, którego wyniki, jak mówią, dopiero osiagnie sie po kilku latach i rzeczywiście dopiero w trójce jest do tego nawiązanie.
Jest jeszcze trochę takich duperel. No ale fakt, to nadal duperele. Choć osobiście uważałem, że tak jak jest jasno nakreślony charakter Geralta, tak jasno jest nakreślona fabuła w tych grach. Jest jakaś iluzja wyboru ale to nadal twardo osadzona postać w twardo osadzonej fabule i nie możemy nagle stać się zabójcą niewinnych doprowadzającym do śmierci towarzyszy, tak jak ma to miejsce np. w serii Mass Effect.
Funkcja w zasadzie kompletnie nieistotna, podobnie jak to czy cała gra będzie na płycie, czyli rozumiem że nie będzie premierowego patcha? Bo inaczej nie ma to kompletnie znaczenia.