Fenomenalna gra i Trudna :)
niedawno przeszedłem z najnowszym patchem !
Tak niedawno wyszedł patch ! i to gigantyczny ! lista naprawi balansów była do czytania przez kilka minut :P
przed tymi poprawkami nie dało się przejść gry bo na przedostatniej mapie error wywalał :P
ale tera nie ma errora wiec da się przejść :)
Wiec GORĄCO POLECAM gry podstawkę i dwa dodatki :)
W tamtym okresie to bardzo dobre powstawały gry w Europie jak Gothic, Mafia, Twierdza, Operation Flashpoint, Vietcong itd.
Gra była bardzo, bardzo wciągająca i okazała się w Polsce dość popularna, pewnie po części przez to że była fajnie wydana i, z tego co pamiętam, w bardzo dobrej cenie. Świetnie się bawiłem, ale dodatków nie przeszedłem, dwójka mnie ominęła a trójka mocno rozczarowała.
Z gier podobnych do W3 były jeszcze Armiea of Exigo, RTS już dość zapomniany ale jeszcze bardziej podobny do Warcrafta niż Spellforce, tylko utrzymany w mroczniejszym klimacie. Niestety, praktycznie już nie do dorwania - był w CDA, można gdzieś jeszcze te kopie znaleźć na aukcjach.
Kupione w Clicku za ile...? 8zł?
Niesamowicie świetna gra, biorąc pod uwagę że można ją było kupić tak tanio tak szybko po premierze. Czy to jeden z najlepszych "pełniaczków" z gazet o grach? No z tych nieoczywistych na pewno. Google podpowiada że to był styczeń 2005roku. Szczylem byłem, kupione gdzieś w kiosku na nowej hucie...
Ciekawi mnie czy ta gra poza Polską też ma jakąś rangę czy to tak trochę jak z tym całym Gothiciem u nas ;)