Oni robią wszystko, żeby tylko nikt nie zapomniał jak bardzo odpłyneli..
10 Lat odkąd Sony przeniosło HQ do Kalifornii. Tyle zajęło rozjeb**** amerykanom dobrej marki.
No szukajmy na siłę jeszcze bardziej absurdalnych zastosowań AI by dalej nakręcać tą bańkę i paliła kolejne tokeny.
Proponuję by sobie zrobili konta klientów AI by sami kupowali gry w swoim chorym sklepie P$$TORE.
PS5 moją ostatnią konsolą od $zonów. Niech ich boty grają te ich woke live-service usługi.
Oni robią wszystko, żeby tylko nikt nie zapomniał jak bardzo odpłyneli..
10 Lat odkąd Sony przeniosło HQ do Kalifornii. Tyle zajęło rozjeb**** amerykanom dobrej marki.
$zony i ich pomysły...
Mam wrażenie, że pracownicy na grillu pod wpływem alkoholu zrobili zabawę "stwórz pomysł jeszcze bardziej idiotyczny od pomysłu innego uczestnika", ale ich niepijący szef potraktował to poważnie i zaczął robić notatki 😂
No szukajmy na siłę jeszcze bardziej absurdalnych zastosowań AI by dalej nakręcać tą bańkę i paliła kolejne tokeny.
Proponuję by sobie zrobili konta klientów AI by sami kupowali gry w swoim chorym sklepie P$$TORE.
PS5 moją ostatnią konsolą od $zonów. Niech ich boty grają te ich woke live-service usługi.
Chyba ktoś z Sony obejrzał "za dużo razy" serial Black Mirror, ponieważ w pierwszych trzech sezonach tego typu pomysły były też wykorzystywane.
Kiedy opętanie cyfryzacji wchodzi za mocno i zaczynają się już halucynacje.
Niebawem w przyszłości...
Cześć, jestem prezesem PlayStation od kilku lat i wydaję mi się że nie istnieję. Wydaje mi się że jestem cyfrowym człowiekiem jak gry w naszym sklepie które znikają w niewyjaśnionych okolicznościach i boję się że mnie też to czeka...
Tak jak pisze
W sumie widzę pewne zastosowania na plus... ale znając Sony, to wszystko będzie na minus.
Pierwsze co, to ułatwienie grindu w kiepsko (specjalnie) zaprojektowanych grach. Z jednej strony pewnie ułatwi to mozolną "robotę" (choć w sumie po co grać, skoro nie daje to frajdy) z drugie pewnie będą projektować gry tak, by realne postępy dało się osiągnąć tylko za pomocą agenta AI... i prawie pewne jest, że ten agent będzie sobie kosztował niemałe pieniądze - pay to win w nowym "modnym bo AI" wydaniu.
Drugie to podtrzymanie na życiu martwych gier online - pewnie dla tych kilku ostatnich graczy będzie to fajna opcja, bo można będzie grać w ulubioną grę mimo realnego braku zainteresowania reszty graczy... z drugiej, pewnie znowu będzie to usługa płatna.
Trzecia rzecz to czyste oszustwo - będą sztucznie podbijać statystki takimi botami, by zachęcić graczy na zasadzie "o, patrz ile ludzi w to gra!"... gracz kupi, pogra i się wkurzy bo gra jednak nie spełni oczekiwań. Jednocześnie będą udawać przed akcjonariuszami, że gra to wielki sukces - teraz osiągnięcie 200tys graczy jednocześnie nie będzie trudne, a raczej nikt się nie zorientuje ile to realnie boty.
Jak ogólnie widzę w tym szansę na fajny pomysł, tak zwyczajnie wiem, że Sony zrobi z tego obrzydliwą maszynkę do wyciągania pieniędzy i zwodzenia graczy i akcjonariuszy.
Niektórzy tutaj chyba nie wiedzą że patenty bardzo rzadko są używane w praktyce ale zbulwersować w komentarzach się można
Przydałby się taki agent AI do rozegrania kooperacyjnych misji w Dead Space 3, obecnie bardzo ciężko jest znaleźć kogoś do wspólnej gry. EA porzucając markę nie pofatygowało się do tego aby zrobić w tych misjach z drugiej postaci sterowaną przez skrypty i z tego powodu cześć gry jest zablokowana dla pojedynczego gracza.
W takich przypadkach agent AI byłby zbawieniem.

1. Rób gówniane gry
2. Gracze nie grają
3. Szukaj rozwiązania
4. Rób jeszcze bardziej gówniane gry
5. Sprawdź wyniki
6. Gracze dalej nie grają w gówniane gry
7. Szukaj rozwiązania dalej
9. Stwórz AI które będzie grało w gówniane gry za graczy
10. Zarabiaj na AI i gównianych grach
Wspaniałomyślne Sony przygotowuje nas na przyszłość gdzie przeciętny człowiek będzie pracował na 16to godzinnych zmianach w kopalniach krzemu i nie będzie miał czasu takie trywialności jak "rozrywka" czy "samorealizacja".
Ależ ich odkleiło , na co komu gry jak jakaś maszyna za nas będzie grać nie rozumiem po co to komu. Prawdopodobnie nowy skok na nasze dane i zachowania behawioralne dobra kasa dla nich.... Będziesz grał w ich gry , a oni sprzedadzą Ciebie temu kto da więcej....
Dobre. AI będzie robiło gry, w które będzie grało AI. To niech jeszcze AI kupuje i płaci za te gry.
Na ch*j coś takiego? To jak płacić za nie granie w grę.
Nie potrafią zrobić ciekawej gry dla tych graczy... to zaczną tworzyć samograje rodem z telefonu dla botów.
SRONY SUKCES SRONY KRULLLL<L
xD
Jasne, człowiek kupi sobie takiego "gracza", a potem ten "gracz" będzie za niego robił niechciane zakupy. Podziękował.
Blizzard walczy z Botami które są plagą w np. Diablo 2 i psują ekonomie - Sony chce sprzedawać nam taką możliwość w postaci AI - oj gry jak Diablo, Patch of Exile będą wybierane przez oszustów-handlarzy itemami i taka kopia gracza to dla nich spełnienie marzeń.
Bardzo dobry pomysł. Nie mam czasu grać, więc kupię sobie Dark Souls 4 na PS6, a potem wynajmę agenta AI żeby przeszedł grę za mnie. Grę ukończę a jaka oszczędność czasu! A jak będę chciał grać w multika, a nie będę miał z kim, to zamiast grać z botami, będę mógł zapłacić żeby grać z botami! Genialne! [/s]
ktoś w Sony czyta te nowości przed opublikowaniem?
Nie jestem Tobą. Nie lubię ludzi, a takich jak Ty szczególnie.
Ty za to widzę aktywnie poszukujesz atencji wśród gawiedzi. 🤷
No ta, bo ty atencji nie szukasz swoimi gównianymi racjami. Wcale. Iks De
Jak nie lubisz ludzi to nie bądź hipokrytą i nie pisz nic.
Masz coś z garem widzę.
Czy ja piszę jak ty do kogokolwiek personalnie, czy wyrażam jedynie swoje zdanie?
A może mi tego zabronisz? 🤣
Idź bądź sobą gdzie indziej i nie truj ludziom dupy swoimi wywodami z czapy.
Ciekawe ile jest takich chorych ludzi którzy wynajęliby takiego bota AI od Sony za opłatą aby ten zrobił za nich brakujące platynki 😷
Nie wiem jak wygląda scena "konsolowców", ale popatrz na to przez pryzmat tego
co się dzieje na PC:
Setki/tysiące ludzi oglądają streamerów na twiczu
i wyobraź sobie, że teraz mogą kupić swojego ulubionego pew-die-paja żeby był u nich w grze, w coopie z nimi
Sony gdyby tylko mogło, to zmonetyzowałoby nasze matki
"Nietrudno wyobrazić sobie praktyczne zastosowanie takiego rozwiązania. AI mogłoby przejąć na siebie chociażby żmudny grind, zdobywanie surowców czy wykonywanie powtarzalnych czynności, pozostawiając właścicielowi konsoli bardziej interesujące fragmenty zabawy."
To może prościej byłoby projektować gry bez tego żmudnego grindu? I nie trzeba by było szukać wydumanych rozwiązań problemu, który rozwiązać znacznie prościej.
Czyli sugestia dla twórców gier - nie robić gier z mechanikami, które gracze mają tak głeboko w dupie, że wolą to dać dla AI do robienia.