A ja dalej stwierdzam że ten HL3 to bullshit i bicie piany, oraz że nigdy nie powstanie
A te wszystkie stringi konfiguracyjne z przyszłymi funkcjonalnościami Source 2 (i referencjami do hlx) które pojawiają się od lat to jak można uzasadnić w takim wypadku?
Valve płaci jakiemuś gościowi żeby raz na kilka tygodni wrzucił 30 fejkowych linii do publicznych repozytoriów? I tak przez lata? Żeby był raban wokół nieistniejącego produktu? I po co to?
Już wszyscy zapomnieli o half life 3 ale jakiś kretyn musiał znowu wspomnieć że gra istnieje xD
Co ma wspólnego HL3 i agent 007?
"Jutro" nie umiera nigdy ;)
https://www.filmweb.pl/film/Jutro+nie+umiera+nigdy-1997-76
Duke Nukem Forever, jaki by nie był, w końcu jednak powstał. Może kiedyś HL3 ujrzy światło dzienne, chociaż szanse są znikome. Bardziej liczę na moderów i zremasterowane dodatki pokroju Black Mesa: Blue Shift bądź BMS Classic, niedawne Military i przyszłe Operation: Black Mesa (Blue Shift + Opposing Force).
Duke powinien wyjść w tym 2001, całkiem dobrze już to tam wszystko działało, no ale wyszło jak wyszło. Jest jakaś grupka zapaleńców, która próbuje reanimować DNFa 2001 na U1. Ciekawe czy im się uda to kiedyś skończyć.
Poświęć 15 minut, obejrzyj to (od 3:22 - początek to strata czasu). https://www.youtube.com/watch?v=cH71Bn8VUAg
Zero teorii i zgadywanek, wszystkie dane pozbierane z wywiadów/kodu źródłowego. Będę zdziwiony jeżeli po tym nadal będziesz uważał że szanse są znikome.
Dodam że te samo community wiedziało o Alyx dużo wcześniej (codename HLVR) i o deadlock, dosłownie lata wcześniej (codename Citadel). Nie wiadomo w jakim stopniu ukończenia jest "HLX" i czym DOKŁADNIE jest, ale taki projekt istnieje w Valve (albo istniał do jeszcze niedawna), i co do tego praktycznie nie ma wątpliwości.
Kolejny kolo sobie napędza popularność twierdząc że wszedł w posiadanie niesamowitych informacji o HL3?
Bawią sie ludźmi którzy grali (jestem jednym z nich) w obie cześci i chcieli by zagrać w kontynuacje, a oni robią sobie z nas przysłowiowe jaja.
Jestem pewien że GL3 to będzie Magnum Opus Gabe Newella I powstanie przed albo gdzieś przy jego śmierci. Więc myślę że sobie jeszcze poczekamy ale hl3 jest w produkcji.
Fascynujące jest te konto, od tylu lat sprzedaje bajki i regularnie wraca co kilka miesięcy z doniesieniami w stylu "teraz to już na pewno, bardzo blisko". I tak w kółko.