Komentarze do wiadomości: Serial Far Cry zalicza kiepski początek. Jego producent błędnie zakłada, że gracze pomijają przerywniki filmowe w grach

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
27.04.2026 11:02
Felipe
1
odpowiedz
Felipe
27
Messiah

Imo to zależy czy te przerywniki i dialogi są ciekawe czy nie, i pewnie ich długość też ma wiele do rzeczy. Przykładowo jak grałem wiele razy w takiego Horizon Forbidden West to cały czas pomijałem dialogi, bo są one w tej grze ABSURDALNIE DŁUGIE. Po prostu szybko je czytałem i od razu pomijałem po tym jak daną część przeczytałem. Gdyby słuchać ich wszystkich i każdą opcję dialogową wybierać to mam wrażenie, że niektóre to by trwały z 10 minut jak nie dłużej. A ogólnie co do cutscenek to podejrzewam, że wielu po prostu woli od razu przejść do gry niż słuchać dialogów. Chociaż ja tam ich nie pomijam jeśli gram w grę pierwszy raz tylko oglądam w całości, a później jeśli powtarzam grę i wiem jak to wszystko wyglądało i o co w dialogach chodziło to je pomijam.
A ogólnie co do pomijania to moim zdaniem powinno to działać zawsze tak, że przycisk pominięcie pomija tylko konkretną kwestię i przechodzi od razu do kolejnej, a nie pomija cały dialog. Jeśli jest taka opcja to często jej używam.

27.04.2026 19:10
1.1
odpowiedz
Egzio
24
Legionista

Felipe przypadek gier takich jak Horizon, i w zasadzie też w ogóle gier Ubisoftu jest taki, że sporo dialogów i rozmów to "jałowe" wymiany zdań. Sporo NPCów albo nie ma nic wartościowego do powiedzenia, ale wypowiada rzeczy które słyszeliśmy kilkanaście razy wcześniej - to jest treść po prostu zbędna dla narracji. Horizon ma też problem z budowaniem postaci, które były często bardzo "manekinowate". 
Tutaj nie ma pola do obserwowania każdej rozmowy z zapartym tchem. 

To nie jest raczej z twojej strony, ani też z mojej (bo też pomijam, nie słucham, inna sprawa, że czytam szybciej niż postacie mówią) ignorowanie fabuły.
To ignorowanie po prostu tego, że ta treść jest nic nie warta. 

Trzeba to odróżnić, bo ten producent zakłada coś zupełnie innego ;)

27.04.2026 11:14
Jeżowiec
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Jeżowiec
8
Chorąży

W większości fabuła jest głupia i prosta, np MindsEye, GTA V, Awoved

27.04.2026 13:23
prawdziwy
2.1
odpowiedz
prawdziwy
39
Konsul

Jeżowiec Czyli nie grałeś w żadną część Far Cry. Ostatni Far Cry był naprawdę słaby.

27.04.2026 13:33
Gimemoa
3
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
Gimemoa
19
Pretorianin

Zamiast tego Hawley planuje stworzyć coś nowego w klimacie Far Cry, tak jak zrobił to w przypadku Obcy: Ziemia.

Kurna, to tragedia. Ten Obcy to gówno.

27.04.2026 21:29
Warsaw1916
3.1
odpowiedz
Warsaw1916
8
Centurion

Gimemoa Obcy to ogólnie gówno poza pierwszą częścią . Już druga część Camerona była głupkowata i uciekała w tanie sentymentalizmy.

01.05.2026 07:05
3.2
odpowiedz
Peregrino82
5
Centurion

Gimemoa Obcy: Ziemia to była po prostu katastrofa. Czekałem na serial z niecierpliwością, a dostałem niedojrzałą i strywializowaną historię o walce z obcymi. Dlatego na Far Cry nawet nie spojrzę.

27.04.2026 15:42
animatiV
4
odpowiedz
animatiV
115
PCMR

Nie uważam że fabuła w grach jest najważniejsza. Sami gracze to potwierdzają kupując gry które fabuły w ogóle nie posiadają (albo tylko jej szczątki). Najważniejsza jest rozgrywka, interaktywność świata i możliwości, ALE nie można też powiedzieć że fabuła nie ma żadnego znaczenia - Gry ze świetną fabułą potrafią dużo bardziej zaangażować gracza który tego typu zawartości potrzebuje. Każdy gracz jest inny i nie można wrzucać wszystkich do jednego kosza tak jak zrobił to showrunner. Pytanie tylko kogo nie interesują przerywniki? Może samego twórcy serialu?

post wyedytowany przez animatiV 2026-04-27 15:44:18
27.04.2026 16:33
5
odpowiedz
2 odpowiedzi
boy3
149
Legend

Jedyne far cry które były fajne fabularnie to 1 i 3

27.04.2026 21:30
matbat
5.1
odpowiedz
matbat
16
Centurion

boy3 Co fajnego było w fabule 1? Kolejny raz okazuje się, że ten twój gust fabularny jest co najmniej śmieszny.

01.05.2026 10:31
5.2
1
odpowiedz
tur8omru
0
Chorąży

Śmianie się z czyjegoś gustu tylko pokazuje, że jesteś malutkim hejterem z kompleksami.

27.04.2026 21:58
baltazar1908
6
odpowiedz
baltazar1908
48
Generał

Zbeszcześcił nazwę serii dobrych gier głupkowatym serialem i teraz wszyscy są winni, tylko nie on.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl