Komentarze do wiadomości: Retro Tata odzyskał konto Xboxa z kilkuset grami. „Rozmowa trwała godzinę wraz z całą pomocą techniczną”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
11.06.2026 13:28
Grifter
1
odpowiedz
Grifter
56
Konsul

Domyślam się, że by nic sam nie wskórał. Szambo się jednak wylało i jakiś PR-owiec musiał gasić pożar.
A najsampierw to nie powinno być w ogóle afery, tylko gostek z centrali powinien załatwić sprawę. Tak, wiem, korpo ma gdzieś maluczkich. "Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobisz?"

11.06.2026 13:51
2
odpowiedz
leonekwolfik
56
Konsul

Ja kupuję wszystko tylko na GOGu, nawet jeśli stracę dostęp do konta to mam ściągnięte instalki wszystkich moich gier na Synology.

11.06.2026 13:52
3
4
odpowiedz
Assassinek06
122
Generał

Lepiej by napisał, co za głupotę zrobił, że mu to konto ukradli. Komu udostępnił dane i w jaki sposób.

11.06.2026 13:57
4
odpowiedz
Darkuss
69
Pretorianin

Też straciłem konto, ale w jednej tylko grze, w "The Elder Scrolls Online".
Od kilku lat się nie logowałem, bo nie grałem, ale niecały rok temu chciałem zobaczyć co się w grze pozmieniało. Okazało się, że przez brak aktywności zresetowali mi hasło. Mechanizm zmiany hasła wymagał ode mnie podania poza emailem - dodatkowo odpowiedzi na pytanie bezpieczeństwa do odzyskiwania konta. Odpowiedzi nie miałem nigdzie zapisanej, a jej nie pamiętałem. Pracownik suportu stwierdził, że nie zresetuje mi hasła - bo nie może, sam muszę to zrobić na stronie. Tłumaczenia, że nie pamiętam hasła bezpieczeństwa do odzyskiwania konta - nie pomogło. Podanie pracownikowi suportu starego hasła i emaila nie pomogło też.
Konta nie odzyskałem.
Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi?

11.06.2026 13:58
5
5
odpowiedz
1 odpowiedź
toyminator
101
Senator

Nie no prosto. Spisać to, spisać tamto, podpiąc dziesiatki maili (po co?) dawne klawiatury i myszki, jak byłeś ubrany w dzień zakładania konta, pamiętać co jadłeś...prostota .

11.06.2026 15:28
Angemona
5.1
odpowiedz
Angemona
99
Generał

toyminator 1. Wchodzisz na konto microsoftu. 2. Ustawiasz logowanie dwuetapowe - podajesz mail inny niż ten do konta lub numer telefomu. 3. zapisylujesz i tyle. 3 minuty roboty. Tak samo jest na Stamie, GOG i wszędzie indziej. Jak odznaczysz logowanie dwuetapowe i ustawsz ośmioznakowe hasło słownikowe - Twój problem.

11.06.2026 15:22
Angemona
6
1
odpowiedz
Angemona
99
Generał

Wystarczy mieć logowanie dwuetapowe z kodem sms na numer i tyle. Założe się, że dane też miał niepoprawne i dlatego automat odrzucił mu pierwszą wiadomość. Pracuję w bezpieczeństwie i wiem jak to działa, klient nigdy w życiu nie przyzna się do winy, że dał komuś dane lub że nie zachował podstawowych zasad bezpieczeństwa. Wątpię też żeby cały support się zleciał i żeby to trwało godzinę. Chyba, że tyle czekał na połączenie, a babka załatwiła temat w parę minut.

11.06.2026 15:23
SlipKnoTXVI
7
odpowiedz
SlipKnoTXVI
69
Konsul

No i gitara...

11.06.2026 15:58
Szlugi12
8
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL

Niesmak dla zielonych pozostanie i dobrze.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl