Warto zaznaczyć, że to gra polskiego studia, zwłaszcza w momencie, kiedy gra jest udana :)
No to spoko bo już się martwiłem, że będzie lipa. Na Metacritic widzę też zbiera bardzo dobre noty.
Via Tenor
dat artstyle
Boomer Shooter Noir Kryminal. Jest papieros, znoszony kapelusz, prochowiec. Nawet "Femme Fatale" jest. Ciekawe czy jest deszcz? Powinien byc deszcz. ;)
Kurde trzeba bedzie to ograc. Bardzo lubie w grach nietypowe style graficzne.
No i super, że gra udana, miałem ją na oku ze względu na styl artystyczny.
Ciekawe. Biorąc pod uwagę że gra ma wyłącznie czarno-białą oprawe, to twórcy mogą za jakiś czas pokusić się na re-release gierki także w edycji kolorowej, albo wydać dlc z filtrem kolorystycznym. Tanim kosztem można dodatkowo zarobić i zwiększyłoby to replaybility na jeszcze jedno podejście.
Kupię z ciekawości, bo lubię stare kreskówki i Disneya i wygląda to całkiem ciekawie. A blokada powrotu do poprzednich poziomów to coś, co myślę nie będzie stanowić problemu, by dodać w patchu.
Czytałem jakiś czas temu na PPE.pl o tej grze. Pomysł wydaje się szalony, nawet z uwagi na czarno-białą tonację, ale jednocześnie bardzo interesujący.
Filmy czarno-białe w czasach współczesnych się udawały, więc grze też powinno się udać.”
"Gra działa płynnie i stabilnie (grałem na PC z RTX 4070 Super Ti, Ryzenem 7 7800X3D i 32GB pamięci RAM), choć nie obyło się bez drobnych potknięć – na przykład podczas zwiedzania portu uświadczyłem zauważalne spadki klatek na sekundę. "
To są chyba jakieś jaja. Gra, dzięki swojej estetyce, wygląda tak, że powinna ruszyć na PS2 (nie chcę tu nawet wrzucać do wypowiedzi Switcha) i recenzent cieszy się, że działa płynnie na kompie za jakieś 11-12 tysięcy? My tu poważnie rozmawiamy? Przecież te postacie to sprity.
Może dodadzą patcha, by można było wrócić do wcześniejszych poziomów? Bo to faktycznie kuriozum. Szczególnie w grze tego gatunku.