Sprawdzę z ciekawości chociaż jestem prawie pewien, że będzie jak w przypadku FH5 - dla kogoś kto ma setup z kierownicą będzie to zbyt arcadowe doświadczenie. Dużo więcej radości miałem z nowej Motorsport niż Horizon.
Forza Horizon 5 miała 534 aut na premierę a FH6 ma 550 aut na premierę. Więc nie ma 300 mniej później dodawali nowe auta.
A jak wygląda nawigacja po menusach? Dalej taki burdel i powsadzane w losowe miejsca byle jak kafle? Gram teraz w Motorfesta (i po FH6 na razie sięgać nie zamierzam) i tam już po kilku godzinach wiedziałem, co gdzie jest, co po kilkuset w FH5 dalej mi potrafiło problem sprawić.
A jak wypada zima? Czy naprawdę wszystkie drogi asfaltowe są odśnieżone i opony zimowe jedynie się przydają jak jeździ się po drogach gruntowych?
Patrząc na recenzje z innych portali znowu recenzenci się spuszczają jakby to była rewolucja i perfekcyjna gra a znowu wychodzi na to że jest to powtórka z rogrywki i downgrade w pewnych miejscach
Bardzo lubię gry z tej serii. Grałem w 2,3,4,5. szósta cześć pewnie będzie tą najlepszą. Najbardziej doskonałą itd... Ale to jest jedno wielkie ctrl + c ctrl + v względem ostatnich 5 części. Ubisoft mógłby się uczyć od Playground games jak kopiować gry prawie 1:1 bez hejtu xD Grałem w zeszłym roku w Forze 5 która mnie wymęczyła strasznie. Ale była to kapitalna gra. Tu pewnie będzie tak samo. Pewnie zagram ale to może za jakieś 2-3 lata.
Nowe „społecznościowe” funkcje to chyba powinny wylądować w minusach, a nie w plusach? A skoro to taki technologiczny majstersztyk to czy zechciało im się chociaż poprawić spierd..one oświetlenie wraz z obrzydliwym filtrem przez co samochody zamiast ładnie się mienić świeciły się rozlanym światłem z poprzedniej części?

A tutaj testy wydajności (Ryzen 9 7950X3D, 32GB of DDR5 6000Mhz Windows 10 64-bit, GeForce 596.49, Adrenalin 26.5.1)
Źródło: https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/forza-horizon-6-benchmarks-pc-performance-analysis/