IQ tego gościa chyba nie jest na jakimś specjalnie wysokim poziomie. Koleś nie zna znaczenia remake. Myli mu sie z remaster.
Na tym polegają rimejki - dostosowuje się starą grę do nowych technologii. Jeżeli jest kolejna część, to wykorzystuje się ją zazwyczaj do zrobienia nowej wersji starej gry.
To jakby twórcy Gothica 1 płakali, że Rimejk będzie miał inny system walki :D Albo rimejk Wiedźmina 1. Rimejki Residentów, Mafi czy innych tytułów.
A co projektantami modeli? Też są zmienione, by pasować do całokształtu?
Mi osobiście bardziej pasuje klasyczna wersje ze względu na modele postaci.
No mam wrażenie, że to właśnie ty nie zrozumiales tego co on powiedział. Nie chodzi o zmianę tylko przedstawienie nowej wersji jako tej właściwej, lepszej.
Facet nie potrafi być obiektywny w stosunku do swojej pracy. I tyle.
Z żadnego zdania, które wypowiedział nic takiego nie wynika. To, że autor artykułu sobie coś takiego ubzdurał, to już jego problem. Mógł to poprzeć cytatami, które ro pokazują. Umieścił dwa, które nic a nic o tym nie mówią.
Oryginał wciąż jest dostępny (tzn. port wersji PS3 na PS4), więc każdy może sobie wybrać w którą wersję chce zagrać.
Założę się ż mieli licencje i nieogli po prostu tego użyć.
Dobrze że Pan nie pracował przy oryginalnych częściach Resident Evil bo zszedłby na zawał.
Czyli jak przyjdzie do mnie glazurnik położyć nowe płytki w łazience, to trzeba przeprosić poprzedniego i oddać mu hołd? Bo to tak go rozumiem.
ADMIN: Proszę bez bluzgów.
Chyba powszechna opinia. ten "Part I" był jawną starta czasu i hajsu. Przez tamtą politykę ostatnią oryginała grę ND mieliśmy 6 lat temu!!!!!
B ędzie musiał jakoś to przeżyć grając w remake, poza tym gra ma 13 lat na ps i 3 lata na pc i już robią remake, śmiechu warte.
Najlepsze poza historią w TLOU było multi. Nowa wersja to kastrat bez tego trybu więc dla mnie nic nie jest warta.