Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Prawie połowa kobiet nie czuje się częścią społeczności graczy. Wyniki badania dają do myślenia

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
11.09.2026 14:03
Crazy_Bambino
1
2
odpowiedz
Crazy_Bambino
55
Konsul
PLUS

Ja jako facet nie czuje się częścią społeczności graczy i mam do w nosie lol.

11.09.2026 14:13
Wrzesień
2
1
odpowiedz
Wrzesień
84
Idiot Doom Spiral

Tak jakby bycie częścią społeczności graczy to był jakiś prestiż. Baby to zawsze muszą szukać problemów zamiast się cieszyć.

11.09.2026 14:23
3
2
odpowiedz
Vie
54
Pretorianin

Artykuł o niczym.

11.09.2026 14:33
MaxxGroo
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
MaxxGroo
47
Centurion

Od ponad 10 lat wiadomo z przeprowadzanych badań, że kobiety stanowią połowę wszystkich graczy (głównie mobile) - stąd zmiana która widzimy w gamingu, stąd też więcej kobiet w gamedev - miały tworzyć produkty, które te kobiety przyciągną do segmentu AAA.
Nie udało się to, bo kobiety nie są zainteresowane tym samym co mężczyźni i wizualne zmiany oraz uproszczenia rozgrywki wcale ich nie przyciągnęły, tylko spowodowały odpływ graczy którzy byli wcześniej zainteresowani.
Jak ktoś chce dowiedzieć się więcej to polecam książki gamedev, tam są opisane powyższe dane dot. procentowej ilości kobiet w gamingu oraz targetowania gry pod różne grupy.

post wyedytowany przez MaxxGroo 2026-09-11 14:37:15
11.09.2026 14:35
CyxVonTrix
4.1
odpowiedz
CyxVonTrix
1
Chorąży

MaxxGroo Mnie tylko ciekawi jaka jest definicja gracza wg tych badan. Na pewno bzdurna, zeby im wyszla ta "polowa" graczy.

11.09.2026 14:36
MaxxGroo
4.2
odpowiedz
MaxxGroo
47
Centurion

CyxVonTrix Wydają pieniądze, więc liczą się.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl