Świetna relacja, fajnie byłoby wybrać się w taką podróż. Niektóre zdjęcia na pierwszy rzut oka wyglądają jak screeny z gry.
Wow, super sprawa. Bardzo fajna wycieczka i szacun.
W sumie sam chętnie kiedyś bym to plus minus powtórzył, no tylko autem czy coś ;)
Bardzo fajny artykuł. W grę nie grałem, ale taka growa turystyka - fajnie się to czyta.
BTW, Czesi są fajni. Czeszki też!
Wow, super sprawa. Bardzo fajna wycieczka i szacun.
W sumie sam chętnie kiedyś bym to plus minus powtórzył, no tylko autem czy coś ;)
Bardzo fajny artykuł 👍 Wielki plus za rzeczywiste zdjęcia do tych w miniaturce z gry. Dobry podgląd.
Miło się czytało 😊
To też pokazuje, z jaką skrupulatnością Warhorse odtworzyło poszczególne miejscówki!
Bardzo fajny artykuł. W grę nie grałem, ale taka growa turystyka - fajnie się to czyta.
BTW, Czesi są fajni. Czeszki też!
Świetna relacja, fajnie byłoby wybrać się w taką podróż. Niektóre zdjęcia na pierwszy rzut oka wyglądają jak screeny z gry.
Dzień 1: https://www.strava.com/activities/19100887740
Dzień 2: https://www.strava.com/activities/19108486077
Dzień 3: https://www.strava.com/activities/19123715030
dzieki za inspiracje
pozwolilem tez sobie zaobserwowac profil
Nie licząc serii Assassin’s Creed i Kingdom Come, szkoda że jest tak mało gier, które tak wiernie odtwarzają prawdziwe miejsca/regiony.
Odnośnie wyprawy rowerowej szlakiem KC:D - znacznie chętniej bym się wybrał na taką wycieczkę niż miałbym leżeć tydzień na jakiejkolwiek plaży i patrzeć w morze.
Trochę tych gier jest. Tyle, że artykułów mało.
Bo tutaj nie otworzysz googla i nie spiszesz TOP 10 z neta, tylko musisz się wykazać zajebistą kreatywnością jak pan Krystian, który w dodatku zaimponował sprawnością fizyczną i zajebistym przygotowaniem (idealnie ułożył swą trasę) i odhaczaniem kolejnych miejscówek.
Pomijam, że nie zawsze można sobie na takie wycieczki pozwolić.
Nie każdego stać np. na wyjazd do wyżej wspomnianego Bostonu, czy Tokio, by przejść po wszystkich ulicach i sklepach kozackiego 'The World Ends With You'.
Co do reszty - dzięki raz jeszcze za miłe słowa! Co ciekawe, trasy początkowo planowałem... na mapach z gier, a dopiero potem nanosiłem na ich rzeczywiste odpowiedniki :D
W końcu! :D Następny odcinek poproszę z Podlasia, tylko do kompletu będziesz chyba musiał także grę zrobić. :D
O takie GryOnline nic nie robiłem! Świetny artykuł i aż zazdrość łapie z powodu fenomenalnej podróży :D
Jak nigdy nie czytam ŻADNYCH artykułów tak ten zasługuje na 6+. Specjalnie założyłem konto żeby tylko skomentować i docenić pracę czego też nigdy w życiu nie zrobiłem :). Pozdrawiam autora
Super! Szanuję za wytrwałość.Sam niedawno przejechałem przez te lokacje i były meeega. Powoli składam materiał z konkretnych lokacji. Wiem, że jeszcze tam wrócę :D
[link]
I też wiem, że jeszcze tam wrócę - chęć pobiegania po Czeskim Raju swoją drogą, ale chciałbym kiedyś pokręcić się po Kutnej Horze, Sazawie czy właśnie Ratajach bez roweru, by spędzić w nich więcej czasu i nieco lepiej poczuć klimat tych konkretnych miejsc (oraz móc wejść do obiektów, które w tym roku zobaczyłem jedynie z zewnątrz, na czele z Kaplicą Czaszek) :D
Polecam wszystkim wycieczke do czech. Czesi są zajebiści, mają super tanie jedzenie w restauracjach,super piwo , gdzie nasze szczyny nie dorastają do pięt czeskim browarom, i co bedzie szokiem dla naszych januszów biznesu z restauracji- wszedzie na stołach stoją dzbanki z darmową wodą z cytryną.
No a artykuł świetny co się będę powtarzał.
Dużo pracy (ale widać że przyjemnej!) włożone w relacje czego wynikiem jest świetny artykuł. Oby więcej podobnych :)
Świetny artykuł, przyjemnie się czyta. Móc zobaczyć na żywo lokalizacje z gry - niesamowite! Bardzo zazdroszczę, sam planuje odwiedzić zamek Trosky, ale na pewno nie rowerem! :D
Trzeba bylo jeszcze laznie zaliczyc. Mialbys buffa do statystyk. Przydaloby sie na rowerze 😅
Super artykuł. dzięki Krystian! Czytam od 10 lat, ale to mój pierwszy komentarz - założyłem specjalnie konto po to, żeby móc skomentować i docenić. Kawał przyjemnego i oryginalnego tekstu do kolacji - oby więcej takich na GOLu ;). Mam nadzieję, że to nie ostatnia Twoja RPGowa podróż!