Czyli co? Odkryli zawod listonosza?
Poza tym to nie ma sensu skoro jest teraz wprowadzana cyfrowa poczta a skrzynki na listy sie likwiduje, taki troche paradoks...
Ciekawe kto im to dostarczy, jak listonosz stał się ginącym zawodem. W UK liczba przesyłek listowych w ciągu dekady spadła o 50%, a np. w Danii aż o 90%, co wiąże się ze znaczną redukcją etatów listonoszy. W Polsce też Poczta masowo ich zwalnia, przerzucając się na cyfrowy format.
A słyszałeś o tym, że kurierzy NIE DOSTARCZAJĄ listów oraz pocztówek, bo jest to dla nich całkowicie nieopłacalne? Poza tym co paczki mają wspólnego z pocztówką i listem?
Po co komu cyfrowa poczta skoro wystarczy email?
Pytanie czy te ostatnie trendy Zetek to faktycznie coś jest na rzeczy czy zwyczajne tzw. hipsterskie zachowania na zasadzie, patrzcie jaki jestem alternatywny!
Zetkom już serio odwala z tym monetyzowaniem wszystkiego. Ostatnio dziewczyna, która wysyła mi swoją bieliznę za pieniądze, właśnie pyta się mnie czy nie chcę też może jakiegoś odręcznego listu, albo co. No kaman. Co trzeba mieć w głowie, żeby płacić komuś za coś takiego? Jprdl, co za weirdos...
Ostatnio dziewczyna, która wysyła mi swoją bieliznę za pieniądze,
żeby płacić komuś za coś takiego?
żeby płacić komuś za coś takiego?
Postcrossing - do dzisiaj mam kartki pocztowe z różnych zakątków świata.
To było miłe.
Ktoś chce cyfrowego detoksu niech sobie sprawi gramofon i płyty winylowe. Większa frajda niż otrzymywanie makulatury do skrzynki.
Macie garść rzeczy, z których można zrobić fajne newsy, a nie pisać o pocztówkach xd
- rzekoma nowa gra From Software ma być zapowiedziana na Summer Feście
- rzekomy rimejk całej trylogii Dark Souls
- nowy tryb w RE Requiem
- Pragmata prawie na pewno dostanie sequel