Gry lipca 2026Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: „PlayStation to po prostu plastikowe pudełko bez zawartości”. Według Sony w PS Store jest drogo, bo „przyciąganie i wspieranie twórców gier na PS5 jest kosztowne”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
12.05.2026 20:36
TRX
1
6
odpowiedz
TRX
222
Generał

Nawijanie makaronu na uszy, a ostatecznie PS6 będzie tak samo pustym pudełkiem, jak PS5 / PS5 Pro. Same multiplatformy + parę gierek na krzyż z ocenami rodem 9/10, a ostatecznie nużącymi i powtarzalnymi.

12.05.2026 22:31
1.1
5
odpowiedz
Adeteth_NPC
0
Centurion

TRX Może i kilka gier ale za to naszpikowane woke

13.05.2026 00:21
Snow64
1.2
odpowiedz
Snow64
20
Chorąży

TRX Szkoda, że Japan Studio zostało zamknięte, ich gry często się przynajmniej czymś wyróżniały na tle reszty gier Sony. I też czasem załatwiali Sony współprace np. Bloodborne było pomysłem Japan Studio i to oni załatwili z FromSoftware zrobienie tej gry, podobnie było wcześniej z Demon's Souls.

12.05.2026 22:51
2
3
odpowiedz
makaronZserem
57
Generał

Według Sony w PS Store jest drogo, bo „przyciąganie i wspieranie twórców gier na PS5 jest kosztowne

HAHAHAHA, tłumacząc z korpo na ludzki, nasi inwestorzy domagają się więcej pieniędzy, dlatego ceny nie spadną, a będą jeszcze rosły, dodatkowo zrobiliśmy ostatni kilka wielkich flopów, gdzie straciliśmy setki milionów (kolejny "horizon" flop w drodze) i to musi się nam jakoś zwrócić.

12.05.2026 22:54
WolfDale
😉
3
odpowiedz
WolfDale
108
~sv_cheats 1

Panele boczne ma ładne i nawet pomysłowe, ale bryła konsoli to najbardziej obrzydliwy plastik. PS4 wyglądem i jakością przy tym to było premium nie wspominając już o świetnej Trójce. Więc to prawda, mega plastikowe pudełko i tak wiem, nie o tym jest wiadomość.

12.05.2026 23:07
😂
4
5
odpowiedz
3 odpowiedzi
serious
23
Pretorianin

"plastikowe pudełko bez zawartości"
Prędzej PC za kupę kasy, a gry i tak tną lol

post wyedytowany przez serious 2026-05-12 23:08:21
12.05.2026 23:13
4.1
5
odpowiedz
wojtasek83
4
Junior

serious "tną" chyba ma twoim złomie xD RTX 5070 ze srednim prockiem i duuuzo tytulów lata w ponad 100fpsach przy 1440p(segment tej karty, piwoesz ze moze 4k, prawdziwego 4k niema na konsolach, a na PC to moga sobie w wiekszosci pozwolic tylko zamozni, ale dla zwyklego gracza smiganie na czyms lepszym w 1440p w ponad 100fps nie kest niczym nadzwyczajnym xD i tak mam tez Series Xa np. i co od upgradu PC za smieszne pieniadze pykam na PC ;) "tnie" to zes chlopie dowalil xD

13.05.2026 10:29
4.2
odpowiedz
tybet2
168
Generał

wojtasek83 Niech zgadnę - DLSS + generator klatek? ^^

13.05.2026 10:57
😂
4.3
2
odpowiedz
serious
23
Pretorianin

Śmieszne pieniądze? To teraz sprawdźmy cenę tego RTX-a. O, tyle co cała konsola xd Dorzuć resztę podzespołów i dużo wyższy pobór prądu niż na konsoli. To są śmieszne pieniądze? xd Nie chce mi się bawić w składanie PC i martwić się, czy spełni wymagania jakiejś gry. Kupuję konsolę i mam 7-10 lat spokoju. Gry z pudełek mogę też sprzedać, a na kompie przejdę i nic z tym nie zrobię, leżą na koncie.

4k na konsoli, czy nawet 1440p? A po co mi to, jak gram z kanapy kilka metrów od telewizora? Odpalam 1080p 60 FPS i obraz jak żyleta. Wyższe rozdzielczości na kompie mają znaczenie, bo się siedzi z ryjem przy monitorze. Widać też mydło DLSS, czy innych ulepszaczy, a na telewizorze tego nie zobaczysz, no chyba że grasz z odległości metra.

13.05.2026 00:12
5
1
odpowiedz
false_nine
1
Junior

@ HubertŚledziewski, popraw mnie jak coś, ale wydaje mi się, że ten przytoczony cytat z CEO byłoby zgrabniej przetłumaczyć jako: "Bez zawartości, PlayStation to po prostu plastikowe pudełko.", bo tam z kontekstu wynika, że to zdanie miało podkreślić jak rzeczona "zawartość", czyli "content", czyli głównie gry third-party są istotne dla Sony. 

Tymczasem "PlayStation to po prostu plastikowe pudełko bez zawartości" brzmi jakby CEO SIE miał dość skrajnie negatywną opinię o własnej konsoli, a jeszcze bardziej nieprawdopodobne wydaje mi się, żeby jego pracownik wspominał o tym ot tak publicznie w wywiadzie :)

post wyedytowany przez false_nine 2026-05-13 00:13:41
13.05.2026 06:07
Edziek
6
odpowiedz
Edziek
16
Pretorianin

To ja mam propozycję:
-Wszyscy przechodzimy na PC i żadna gra nie będzie musiała być downgrade'owana technologicznie przez te "pudełka"

13.05.2026 09:42
7
odpowiedz
rpasiek
46
Chorąży

hubercik ścigasz się z pepełe o najdurniejszy tytuł newsa?

post wyedytowany przez rpasiek 2026-05-13 09:43:09
13.05.2026 12:04
8
odpowiedz
MegaAnthar
1
Legionista

PlayStation się skonczyło na wersji 3

13.05.2026 13:28
9
odpowiedz
asasin24
50
Konsul

PlayStation to już od dawna puste pudełko. Zawartość jest droga i nijaka, PS5 w ogóle nie ma podjazdu do tego, co było dostępne na PS3. A i PS4 było mocno przeciętne i o wątpliwej relacji ceny do jakości. Wiele gier było brzydkich i było widać cięcia w ustawieniach, żeby to działało chociaż jako tako. Gry były też przeciętne fabularnie albo naszpikowane postępową prooagandą, jak ten cały Horizon wychwalany jakby był arcydziełem. Graficznie może i tak, gameplayowo fajny RPG, ale to wszystko.

13.05.2026 14:17
Niewadzi
10
odpowiedz
Niewadzi
3
Junior

Sony: "Duże inwestycje"
Też Sony: Trzecioosobowa nastawiona na historię gra akcji z ubogim rozwojem postaci i pustym otwartym światem.

13.05.2026 14:24
Racja
11
odpowiedz
Racja
15
Generał

Jeśli ktoś ma ps5 to zakup ps6 jest kompletnie bez sensu. I tak wszystko co wyjdzie na kolejną generację bedzie na ps5.

PS4 tak spowalniało generację że ciągle wychodzą na nią gry a bengerow na ps5 doczekać się nie można.

13.05.2026 16:08
12
odpowiedz
Lukxxx
239
Generał

Concord, Marathon, The Last of Us Online, zakup Bungie, zamknięcie Bluepoint Games, to wszystko kosztuje, skądś trzeba wziąć kasę na jej przepalanie przed debilnych menagerów

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl