Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Organizatorzy Stop Killing Games są w wielkim strachu i biją na alarm. Boją się, że Ubisoft i VGE wpłyną na decyzję Komisji Europejskiej co do uśmiercania gier

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
03.06.2026 21:37
1
1
odpowiedz
TobiAlex
227
Legend

I znowu zabiorą nam raz na 15 lat grę za 4 zł / za darmo... ola boga, co to będzie, co to będzie

03.06.2026 22:38
1.1
30
odpowiedz
snajper55
32
Chorąży

TobiAlex jestem pod wrażeniem jak ludzie potrafią działać przeciwko własnym interesom

04.06.2026 10:57
prawdziwy
1.2
4
odpowiedz
prawdziwy
40
Konsul

ty właśnie wysrałeś swój własny mózg i go zżarłeś z podłogi, ehh.

04.06.2026 11:32
Misieq145
1.3
5
odpowiedz
Misieq145
69
Centurion
04.06.2026 21:48
retruśgejmer
1.4
odpowiedz
retruśgejmer
51
Generał

TobiAlex Możesz wytłumaczyć czemu według ciebie cała ta inicjatywa to śmiech na sali, tak jak to napisałeś w innym temacie, hmm?

03.06.2026 21:44
Link
2
1
odpowiedz
Link
38
Senator

To było do przewidzenia. Przecież wielkie korporacji nie będą siedzieć bezczynnie, aż ten program zostanie wprowadzony do życia. To nie leży w ich interesie, więc to oczywiste, że zrobią wszystko i wykorzystują możliwe prawnicy i wpływy, by ten program nigdy nie zostanie zrealizowany.

03.06.2026 22:41
CJzSanAndreas
3
4
odpowiedz
CJzSanAndreas
59
Konsul

Gry na abonament będą

04.06.2026 12:36
4
odpowiedz
1 odpowiedź
cudak82
45
Centurion

Zgadzam się z tym co robią twórcy "Stop Killing Games" ale nie wiem czy prawnie jest wykonalne wymuszenie na producentach tego aby "oddawali grę" graczom aby sobie sami przy niej dłubali i dalej tworzyli serwery do grania. Nie wiem czy prawnie da się zmusić producenta aby udostępniał formalnie kod gry w której jest masa licencji często też innych firm. Musiałoby się najpierw zmienić prawo w kwestii licencji a chyba firmom na tym nie zależy i trudno się dziwić. Może się kiedyś uda to zmienić i trzymam za to kciuki, ale obrażanie się na firmy które odniosły sukces i dbają o własne interesy wykorzystując warunki prawne jest trochę zabawne.

04.06.2026 19:28
Ergo
4.1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

cudak82 Oczywiście, że da radę. A jakim cudem Diablo 2 działa offline, a Diablo 4 już nie? Chodzi o to aby gry które mogą działać offline, jak właśnie D4, The Crew i inne, zapewniały taki tryb. Jakoś w forze horizon można grać offline, a w the Crew się nie dało?

04.06.2026 13:56
5
1
odpowiedz
4 odpowiedzi
Assassinek06
123
Generał

Zagraj online w Fifę 2009, PES 2009, pierwsze Battlefieldy, CoDy etc. Da się? No ale to Ubi jest złe. ^^

post wyedytowany przez Assassinek06 2026-06-04 13:57:40
04.06.2026 19:25
Ergo
5.1
1
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Assassinek06 We wszystkie te gry możesz grać, ale nie w tryby multi bo... to są gry multi, a nie o takie gry chodzi w tej inicjatywie.

05.06.2026 07:49
5.2
odpowiedz
Assassinek06
123
Generał

Ergo Dokładnie o to chodzi. Kupując każdą z tych gier płacisz za tryb multi. A grać po jakimś czasie nie możesz. Dokładnie jak w The Crew. Ale Ubi jest złe a tam to normalne, że wydadzą nową część i zamykają serwery starej.

05.06.2026 08:47
El_Miczelov :)
5.3
odpowiedz
El_Miczelov :)
100
Pretorianin

Assassinek06 Pracujesz w Ubisoft czy jak?

Ok - serwery multi są wyłączone, ale czy sprawiło to, że straciłeś dostępnego gry całkowicie? Czy z powodu wyłączenia serwerów nie możesz w ogóle uruchomić gry i zagrać sobie z kumplem meczu na kanapie? A widzisz - możesz. Co prawda będąc w Zakopanem nie zagrasz z kumplem z Gdańska - jedno z Was musi odwiedzić drugie, ale te gry nadal są grywalne, podczas gdy wyłączenie serwerów The Crew sprawiło, że nie możesz zagrać nie tylko w multi, ale w ogóle.

Popieram SKF, ale nie jestem oderwany od rzeczywistości - mam świadomość, że serwerów multi nie da się utrzymywać w nieskończoność. Godzę się z tym, że w pewnym momencie nie pogram już z Nigeryjską księżniczką. Natomiast nie godzę się na to, żebym nie mógł gry włączyć w ogóle, jeżeli gra posiadała tryb gry który nie powinien wymagać połączenia z siecią (mam na myśli single player i tryby fabularne).

05.06.2026 08:48
Ergo
5.4
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Assassinek06 Nie, nie o to chodzi. Chodzi o gry singleplayer które są projektowane specjalnie tak aby było wymagane połączenie z internetem. The crew mogło działać dokładnie tak samo jak forza horizon w trybie offline, ale nie ma takiego trybu...

W tej całej inicjatywie nie chodzi o gry online bo to jest oczywiste, że to głupota. Co ci po tym, że będą serwery jak ludzi nie będzie?
W fife możesz grać w każdą część w trybie singleplayer lub mecze towarzyskie ze znajonym o ile jest w danej odsłonie laczenie p2p.
W the crew nie możesz w ogóle grać. Widzisz różnicę?

04.06.2026 19:31
Ergo
6
5
odpowiedz
Ergo
106
Senator

Jak czytam komentarze niektórych ludzi pod artykułami o stop killing games to mi ręce opadają... Nie wiem, po prostu nie rozumiem, albo jestem za głupi żeby zrozumieć tok myślenia typów, którzy krytykują tę inicjatywę. 🤦

04.06.2026 21:55
Iselor
7
odpowiedz
Iselor
50
Senator

Gracze najpierw oburzają się że ich medium, ich pasja, to co kochają, jest traktowane przez mainstream po macoszemu a potem sami dają się robić w balona. Ze wszystkich dziedzin kultury, gry znikają najszybciej i najłatwiej jest je po prostu...Wyłączyć. Zlikwidować. Sprawić by ślad po nich nie został. Nie dotyczy to rzecz jasna gier sprzed ery Steama, ale te od Steama: już tak. Malarstwo i rzeźba: tysiące lat. Muzyka w zasadzie też czasami. Przynajmniej setki. Dzieła literackie od starożytności przetrwały, nie wszystkie ale najważniejsze i owszem a nie mówimy o 30 latach a o czasami nawet okolicy 3000. Nawet w przypadku młodego relatywnie filmu, nie ma problemu z kopiami; uruchamianiem poza sferą internetu bo nawet najnowsze filmy wciąż są wydawane, nie tylko na Blu-Ray, ale i na DVD. A gry? To że do ich instalacji i uruchomienia potrzebne jest cokolwiek więcej niż sam komputer to abstrakt. Jeszcze wersje GOG to z bogami sprawa, ale tak? Że niby gry dużo zajmują? A jaką pojemność mają płyty Blu Ray, BDXL czy Ultra HD Blu-Ray? No właśnie. Wystarczające.
Gry muszą być w sprzedaży w wariancie 100% offline, przynajmniej do uruchomienia. Bo za ileś lat np. gry Blizzarda - mam na myśli choćby Diablo III i IV, a zwłaszcza IV - może przepadną w otchłani niebytu. Każda tego typu gra sieciowa powinna dostać uproszczony tryb single player dla chętnych DRM Free offline. A ogólnie każda: tryb offline zarówno do instalacji jak i uruchomienia. No ale jeśli gracze nie wezmą tego w swoje ręce....To słabo widzę przyszłość gier i ich archiwizację. Ale chyba coś się powooooli zmienia w mentalności (choćby GOG Preservation Program, ale to powoli idzie ale idzie).

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl