Czy jest skradanie jak w poprzednich cześciach ??? Bo to było dla mnie bardzo dobre i ciekawe w tej grze. Zima baja. Super klimat w poprzednich częściach!
Ten brak prowadzenia za rękę jest mi na... rękę, uwielbiam to. Kocham ten ponury, jesienny dystopijny klimat, zwłaszcza z pierwszej gry, a obecnie ogrywam Archolos i Goticzki i człowiek zapomina jak brak HUDu i ciągłego podpowiadania pozytywnie wpływa na rozgrywkę. Jeszcze poproszę tryb hardcore, lepsza detekcja gracza przez moby, mniej zasobów i nacisk na bycie ostrożniejszym, wygląda gitnie.
To teraz mój hype mocno opadł.
Staler to Stalker, a Metro to Metro - mimo iż te gry wiele łączy to są zupełnie różne.
Jeśli zechcę przez godzinę błąkać się po ZONIE, walczyć z mutkami i anomaliami, tylko po to by łazić, łazić, łazić i nic więcej, to wiadomo, że wybiorę Stalkera.
Metro ogrywałem dla znakomitej, liniowej fabuły i wyborów moralnych, które wpływały na zakończenie (wybijesz wszystkich jak złol, czy będziesz się skradał i unikał zabijania?).
Nie widzę sensu, by jedna seria upodabniała się na siłę do drugiej. Moim zdaniem to błąd, tym bardziej, że pierwsze przecieki sugerowały, że ma nie być pół-otwartego świata jak w Exodus, tylko skondensowana, klaustrofobiczna liniowa przygoda. Kłamali?