Przecież graczom konsolowym od 20 lat 30fps wystarcza.
Takiej bolesnej obstrukcji u PC master race dawno nie widziałem. Jaka to różnica kto gra na czym i w ilu fps ? Ważne żeby każdy dobrze się bawił i miło spędził czasu przy gierce. 😉
Wątpię, że będą stałe 30 fps. Bardziej bym celował w 18-25 fps. PC dopiero będzie łogień.
Przecież graczom konsolowym od 20 lat 30fps wystarcza.
Ale się przysraliście wszyscy…. Oczywiście że 60 fps na konsoli powinno być standardem po wypuszczeniu ps5 i XSX - opcjonalne byłoby RT i 30 FPS… Sam posiadam XSX i tam gdzie mogę zawsze wybieram 60, kosztem tej „śmiesznej” grafiki czy to Forza czy to Avatar. Jak już włączyć 60 i przełączysz na 30 to dramat ale da się grać. Rockstar ma to do siebie że te „30” jest płynne? Tak samo przy GTA V oraz RDR 2 grało się wyśmienicie i nie czuć tych 30su. Więc niech wychodzi i w 30! Będzie grane na 100%. 😌
Prawie każda gra która jest w otwartym świecie i ma duże miasta chodzi w tych miastach tak sobie. Zwłaszcza jak npc na nas reagują. A gta jest głównie miastem. Nawet w gta 5 jak zaczniemy wszystko wysadzać i przyjedzie trochę policji to klatki spadają na ps5. Cyberpunk ma kilka super zatłoczonych miejsc jak jakieś ryneczki gdzie spada do 40fps na ps5. Nawet na moim pc które ma dużo lepsze cpu to dostaje tam bottlenecka gdzie karta zaczyna się nudzić a gra spada w okolice 60fps. Oczywiście nadal 60fps w gta jest możliwe. Jak wywala rt, wywalą z 70% npc i aut to pewnie da się to przeskalować. Wątpię jednak ze tryb 60 fps będzie oczywistym wyborem. Myślę, że może naprawdę duuuuużo gorzej się prezentować i zabić sens grania w ten sposób. Sam wolę płynność, ale są jakieś granice.
Poza tym ja nie ruszę GTA6 na PS bo mnie cała ta seria nie kręci. A jeśli ruszę to na PC bo na 30 fps patrzeć nie mogę. Gdyby wyszła na PS z 60 fps w performance to bym swojego prosiaka wyjął z pudełka, a tak niech tam leży obok podstawowej PS5.
Zelda totk fenomenalny kawał kodu. Czy spadają fpsy? Tak zdarza się. Czy przez to miałbym nie zagrać? Byłbym głupi. Warto było kupić dla tej gry konsole.
Pożyjemy, zobaczymy😉. Albo skompromituje się Nieśpielak albo redaktorzy z DF. Osobiście, to obstawiam, że nasz rodak jest bardziej wiarygodny.
Wątpię, że będą stałe 30 fps. Bardziej bym celował w 18-25 fps. PC dopiero będzie łogień.
Ja może jestem już ślepy bo blisko 50tki ale grając w 30fpsach na konsoli w RDR2 na dużym telewizorze nie czułem dyskomfortu.
GTA6 zostawiam sobie jednak na PC, mam niezły konfig i duży, dobry monitor to będzie uczta warta odpuszczenia wersji konsolowej chociaż nie powiem, nie jest łatwo.
Konsole są fajne ale PC to miazga obecnie jeżeli chodzi o gaming, różnorodność tytułów i jak ktoś ma mocny sprzęt to niestety podobnie jak u mnie konsola się kurzy, odpalna od święta przez dzieciaki.
30fps jak najbardziej wystarczy, chociaż 60 byłoby miłe. Powyżej obraz jest już za szybki i bolą oczy.
Cytując z końca artykułu: "Grand Theft Auto VI ukaże się 19 listopada na konsolach Xbox Series X/S i PlayStation 6"...
Sony musi się pospieszyć...
Nie rozumiem czemu promujecie DF gadają często głupoty do klikalności a często nie mają racji jak było że Switch 2 płacą wam za reklamę ? Bez sensu słuchać głupot i spekulacji osób które oceniają grę po renderach
Raczej bym się zdziwił jakby był tryb 60 fps do wyboru. Sam pewnie ogram dopiero na next genach, bo jednak trochę czekam na tę grę, a granie w 30 fps nie jest już dla mnie komfortowe.
Jaki Anglik może być od czegoś ekspertem? Poziom ich inteligencji jest taki sam jak tych ostatnich policjantów od Nowaka.
Mam piątkę slim 1tb z dwoma padami i wietrzę tutaj interes, patrząc ilu cymbałów (dane R*, które chełpi się bardzo dobrą sprzedażą preorderów) kupiło grę po dwóch zwiastunach 🥳to sprzedam ją prawdopodobnie z zyskiem. Jako, że nie miałem za bardzo w co grać (gry dedykowane stricte pod tą konsolę to nie moja baja) to siedzi sobie w pudełku, bez ryski czy kurzu, więc wywinduje trochę cenę. Do listopada jeszcze sporo czasu toteż pozostaje mi obserwować rynek używanych i wstrzelić sie w najlepszy moment. Tymczasem podziękuję i poczekam na next gen lub pc👍
Czyżby GOL wiedział o premierze Play Station 6 19 listopada? :D
spoiler start
Liczenie do 5 to trudna sztuka. Przepraszam za błąd.
spoiler stop
Jak będzie chodzić tak jak RDR2 to nic więcej mi nie potrzeba. Nawet nie wiem ile tam było klatek. Ale wystarczająco. I grafika nadal jedna z najlepszych w grach ever.
Tak "spore tlumy postaci niezaleznych" szczegolnie na konsolach i bazowym ps5 xD
Wszystkie GTA na konsolach działaly w 30 FPSach i nigdy to problemem nie było bo najzwyczajniej w świecie konsole działają w inny sposób niż PC, zwłaszcza sterowanie padem jest wolniejsze ale płynne co niweluje niedostatek FPSów. Sam bawiłem się dobrze w GTA 5 na Xboxa 360 a potem na Xboxa One w 30 FPS a na PC gdzie miałem 40-50 nie byłem w stanie grać bo za mało klatek. Z RDR2 z resztą to samo a obecnie do Crimson Desert zastosowałem trick, że gram na padzie bo to optymalizacyjne bagno ma problemy utrzymać stabilne te minimum 60 FPS i jest znacznie lepiej niż na klawiaturze i myszce które uwypuklają niski klatkarz.
Należy pamiętać, że człowiek nie widzi więcej niż te około 24 FPSy, to jest punkt w którym nasz mózg już nie nadąża dostrzegać pojedynczych obrazów więc wytwarza złudzenie płynnego ruchu. Czym więcej klatek tym obraz wydaje się płynniejszy ale tu już odchodzimy od czystej optyki a wchodzimy w percepcje, iluzje której odbiór zależy od wielu czynników jak odległość od ekranu, właśnie "ostrość" inputu, oświetlenie, wrodzone cechy konkretnej osoby czy nawet zmęczenie.
Wiadomo, że 30 FPS to nie jest coś czego oczekujemy w 2026 roku i będzie odczuwalne, że ilość klatek jest niska, ale nie róbmy z tego zagadnienia czy problemu, że gra ma być niegrywalna.
Wszystkie GTA na konsolach działaly w 30 FPSach i nigdy to problemem nie było
Pewnie dlatego, że to było lata temu i ogólnie gry na konsolach w 60 klatkach wtedy nie chodziły.
Caly GTA VI wygląda jak kolejna część tego crapiszcza Saint Row. Taki sam zdupiony design postaci, pstrokate kolory. Nie zdziwię się jak będzie można biegać z wielkim dildo.
Ja tam straciłem całkowicie chęć ogrania tej części po tym co do tej pory widziałem.
Z całym szacunkiem, ale czy ktoś wierzył w 60 fps w GTA VI?
W takim klatkarzu, to tylko skromne korytarzówki i indyki a nie symulacje tłumów.
Powtórka z GTA V. Gra najpierw wyszła na PS3 a potem w wersji ulepszonej na PS4.
W Starfielda tez watpili i jakos sie dalo 60 fps. Eksperci od siedmiu bolesci xD
Poprawcie mnie jeśli się mylę ale R* stwierdził niedawno że wydają najpierw GTA VI na konsole a nie na PC bo to jest ich "główna baza docelowa". W takim razie skoro tak to czemu nie są w stanie zagwarantować że na jakiejkolwiek konsoli będzie na pewno stałe 60 klatek?
A jeśli obecna generacja konsol jest do tego za słaba to dlaczego nie poczekają na premierę PS6?
Fpsy fpsami, ale ja bym zwyczajnie chciał jakiś gameplay zobaczyć...
5 miesięcy do premiery i ni chu chu.
Marzenia o 60 klatkach w GTA 6 legną w gruzach? za marzenia nie karają, ale wiadomo, że to niemożliwe. Nie na konsolach, na szczęście konsolowym graczom w szczególności xBox Series S wystarczą 17 klatek na sekundę i 360p oni to lubią.
Takiej bolesnej obstrukcji u PC master race dawno nie widziałem. Jaka to różnica kto gra na czym i w ilu fps ? Ważne żeby każdy dobrze się bawił i miło spędził czasu przy gierce. 😉
A w czym problem? Przecież u konsolowców nigdy nie liczyła się ilość klatek.
A tak serio może GTA IV = VI? Może znowu będzie fatalna optymalizacyjnie, ale za to wywalona w kosmos technologią?
Ja tam nie wiem. Gram na PS5 Pro. Jak miąlbym być zmuszony do grania w 30 fps, to sobie odpusczę. Poczekam na lepszą konsolę. Dla mnie granie w 30fps jest na dzień dzisiejszy jest niegrywalne. Kto dzisiaj gra w 30 klatkach?
Spokojne wydadzą wersję PC to będzie 60, a potem na Playa6 wersję remastered. Dla mnie stabilne 30 klatek do singla wystarczy. Wszystko zależy od gry, bo 30 daje bardzie filmowe odczucia, a 60 to sportowe. GTA jest dość dynamiczne wiec w sumie przydałoby się więcej, ale to nie jest coś co decyduje czy czas spędzony przy grze będzie przyjemny.